Σίγουρα σου έχει συμβεί. Κατά τη διάρκεια του σεξ, να νιώθεις το σώμα σου να κινείται αυτόματα και το μυαλό σου να «περιπλανιέται» σε διάφορα θέματα, ή να χαζεύεις αφηρημένα τις κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα; Αν ναι, τότε μάλλον δεν κάνεις focus στην ερωτική πράξη.

Σύμφωνα με τη Laurie Mintz καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και συγγραφέα του βιβλίου A Tried Women’s Guide to Passionate Sex, το να αντιμετωπίζεις την ερωτική σχέση με ευαισθησία και ενσυνειδητότητα μπορεί να βελτιώσει πολύ την ερωτική σου ζωή. Ενσυνειδητότητα ή επίγνωση (αγγλικός όρος mindfulness), σημαίνει ότι βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο και ανακτούμε τον έλεγχο της προσοχής μας.

Σκεφτείτε το σεξ με προσοχή ως πρόσκληση, ως ευκαιρία να εξερευνήσετε το μυστήριο του σεξ. Η ανταμοιβή είναι η βαθύτερη οικειότητα, η αληθινή σύνδεση και βέβαια η μεγαλύτερη σωματική ευχαρίστηση. Σαν να επιπλέεις σε μια θάλασσα απόλαυσης.

Οι αισθήσεις είναι το κλειδί στο Mindful sex

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις εκπληκτικό σεξ, λοιπόν, είναι να επικεντρωθείς στις αισθήσεις, αντί να αφαιρείσαι και να αφήνεις το σώμα σου να κινείται αυτόματα. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί αυτό το είδος προσοχής, όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική σου υγεία, αλλά θα αυξήσει και την επιθυμία και τη διέγερση και θα σε φέρει πιο κοντά στην ικανοποίηση.

Τα πλεονεκτήματα του mindful sex εκτείνονται και πέρα από την κρεβατοκάμαρα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Kyle Stephenson, καθηγητή Ψυχολογίας στο Willamette University πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι με mindfulness attitude έχουν σαφώς πιο βελτιωμένες και ουσιαστικές ερωτικές σχέσεις. Ωστόσο, αν σου φανεί δύσκολο να συγκεντρωθείς εκείνη τη στιγμή και να μην σκέφτεσαι πιο «γιωμένα» πράγματα όπως τις δουλειές που έχεις αφήσει πίσω να ξέρεiς πώς όλα διορθώνονται. Χρειάζεται, απλώς, τη σωστή εξάσκηση.

σεξ

Μιλήστε για το σεξ πριν-μετά-και κατά τη διάρκεια του

Το να προετοιμάζεις το σύντροφό σου για το σεξ που θα ακολουθήσει είναι πραγματικά αφροδισιακό. Ακόμα κι αν η συζήτηση δε σου φαίνεται σέξι από την αρχή, ακόμη και το άκουσμα της φωνής σας, θα βοηθήσει σε αυτό που λέμε σεξουαλική οικειότητα. Το να μιλάτε για σεξ σας κρατά προσηλωμένους στο σώμα σας και στη…στιγμή!

Μάτια ερμητικά ανοιχτά

Κατά τη διάρκεια του σεξ, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να μιλάτε για αυτό που κάνετε – σχεδόν σαν να αφηγείστε τη συνάντηση σας. Δεν χρειάζεται να «μιλάτε βρώμικα» ή να αλλάζετε τη φωνή σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε γνήσιοι χρησιμοποιώντας αληθινή γλώσσα.

Κάνε το «mindfulness» καθημερινή συνήθεια 

Μπορείς να αρχίσεις να εξασκείσαι σε αυτή τη διαδικασία σε καθημερινές συνήθειες. Για παράδειγμα, όταν κάνεις ντους, νιώσε το σαπούνι να γλιστράει στο δέρμα σου, εισέπνευσε το  άρωμα του σαμπουάν σου, νιώσε τις σταγόνες πάνω στο δέρμα σου.  Όταν το μυαλό σου αρχίζει να «περιπλανιέται», επανέφερέ το στις αισθήσεις σου.

σεξ
Εξασκήσου στο mindfulness στις απλές καθημερινές συνήθειες! Μόλις νιώσεις το μυαλό σου να περιπλανιέται επανέφερέ σε αυτό που νιώθεις εκείνη τη στιγμή!

Ανακάλυψε ξανά το σύντροφό σου

Η σεξουαλική ρουτίνα μπορεί να έχει τη γοητεία της οικειότητας, αλλά μπορεί να εμπεριέχει και μπόλικη ανία. Αντί να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες κινήσεις χάιδεψε το σύντροφό σου σα να είναι η πρώτη φορά. Εξερεύνησε το σώμα του συντρόφου σου και ενθάρρυνε τον να κάνει το ίδιο. Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Δες το χέρι σου ως ένα «μαγικό ραβδί» εξερεύνησης και κατεύθυνέ το όπου εσύ θέλεις.

Κάνε focus στο σώμα σου

Σίγουρα θα θυμάστε ότι όσες φορές σας προέκυψε συναρπαστικό σεξ νιώθατε ότι το μυαλό σας δεν λειτουργεί. Αντίθετα το σώμα σας ήταν σε πλήρη κινητικότητα. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ένα μέρος του συνειδητού μυαλού σβήνει και αυτό ακριβώς σας βοηθάει να κάνετε. Το να έχεις οργασμό απαιτεί να αφήσεις τον έλεγχο και να μην σκέφτεσαι καθόλου. Οι πολυάσχολοι εγκέφαλοι δεν είναι για την κρεβατοκάμαρα. Ξεκινήστε λοιπόν να εξασκείτε το mindfulness σήμερα.

Ξέχασε για λίγο την λέξη Οργασμό

Αν δεν έχεις τόσους, όσους θα ήθελες, οργασμούς, πιθανώς να συμβαίνει επειδή είσαι μόνο εστιασμένη στο να συμβεί. Η «αποσύνδεση» του σεξ από τον οργασμό μπορεί να σε διευκολύνει να χαλαρώσεις. Θυμήσου ότι στο σεξ δεν έχει σημασία μόνον ο προορισμός αλλά και το ταξίδι.

Διάβασε ακόμη: Τι να κάνεις αν εσύ θες περισσότερο σεξ από εκείνον;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet