Μια πολύ συχνή απορία είναι αν το σεξ επιτρέπεται κατά την διάρκεια της περιόδου μια γυναίκας. Eίναι ασφαλές; Μπορεί να μείνει έγκυος σε εκείνη την περίοδο; Η Tara Ford βοηθός ιατρού στο Ιατρικό Κέντρο για τη Γυναικεία Σεξουαλικότητα στο Purchase της Νέας Υόρκης ξεκαθαρίζει:

σεξ

Σύμφωνα με την Tara Ford «Εάν η γυναίκα αισθάνεται άνετα με αυτό, τότε είναι υπέροχο να συνεχίσει να κάνει σεξ όλο τον μήνα και να μην χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα, είναι απολύτως φυσικό και ασφαλές και για τους δύο συντρόφους».

Πάντα με προφυλακτικό

  • Μπορείς ακόμα να μείνεις έγκυος εάν κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. «Ορισμένες περίοδοι διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα και μερικές φορές η ωορρηξία μιας γυναίκας μπορεί να επικαλύπτεται με την έμμηνο ρύση», λέει η Tara Ford. Επιπλέον, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για 3 έως 5 ημέρες. Εάν λαμβάνεις αντισυλληπτικό και το παίρνεις σύμφωνα με τις οδηγίες που περικλείονται στη συσκευασία θα έχεις την κατάλληλη προστασία και το αποτέλεσμα που θες.
  • Επειδή ο τράχηλος είναι πιο ανοιχτός αυτήν την περίοδο του μήνα, έχεις ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από έκθεση σε σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς προστασία, λέει η Tara Ford.
  • Το γυναικείο προφυλακτικό μπορεί να βοηθήσει τη μείωση της ποσότητα του αίματος που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της συνουσίας. 
σεξ

«Η καλή επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχο σεξ οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του μήνα» Tara Ford

Εάν το πάρεις απόφαση να κάνεις σεξ στην περίοδό σου τα μέρη που μπορείς να επιλέξεις περιορίζονται στο κρεβάτι (με μια πετσέτα από κάτω) και στο ντουζ. Έρευνες έχουν δείξει πως η ερωτική διάθεση των γυναικών είναι αυξημένη από την τρίτη μέρα της περιόδου και μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται σε αυτό το στάδιο του κύκλου. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι κράμπες της περιόδου. Τέλος, η αυξημένη ροή υγρών στον κόλπο σου χρησιμεύσει ως επιπλέον λίπανση κατά τη διάρκεια του σεξ στην περίοδο και μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση.

Δεν είναι απαραίτητη η διείσδυση

Μπορείς να συνεχίσεις τα σεξουαλικά παιχνίδια με τον σύντροφό σου και να έχεις και εσύ μια οργασμική εμπειρία, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα διείσδυση. Μπορείς να βάλεις ένα ταμπόν και να εστιάσεις εσύ και ο σύντροφός σου στην κλειτορίδα σου.

σεξ

Διάβασε επίσης: 5 θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει το παιδί σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet