Η κατάθλιψη είναι μια ψυχολογική διαταραχή η οποία στις ημέρες μας εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στους 5 ενήλικες, θα παρουσιάσει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ στην επόμενη δεκαετία υπολογίζεται ότι θα είναι η δεύτερη σε συχνότητα ασθένεια, μετά από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Με λίγα λόγια, η κατάθλιψη αγγίζει τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και τη σεξουαλική μας ζωή.

Παρόλο που η κατάθλιψη «πλήττει» κυρίως τις γυναίκες, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των ανδρών μέσης ηλικίας με κατάθλιψη συνεχώς μεγαλώνει. Και αυτή η αύξηση στη συχνότητα εμφάνιση της νόσους πιθανότατα έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.
Πράγματι, για τους περισσότερους από εμάς, ο καθημερινός τρόπος ζωής γίνεται όλο και πιο στρεσογόνος. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις, η οικονομική κρίση, οι πιεστικές συνθήκες ζωής που κυριαρχούν στις περισσότερες κοινωνίες προκαλούν στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη. Πρόκειται για μια ψυχική νόσος που επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της ζωής του άνδρα: στην εργασία, στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ακόμη και στη σεξουαλική του ζωή, η οποία πλήττεται από σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Κακή διάθεση, κακή ζωή

Ένα άτομο που υποφέρει από κατάθλιψη μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα που επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργικότητά του. Και κυρίως μια άσχημη διάθεση και απώλεια του ενδιαφέροντος για ασχολίες και δραστηριότητες που του ήταν πάντα ευχάριστες. Η κακή αυτή διάθεση φαίνεται να καθιστά αδύνατη την απόλαυση της ζωής, επιφέροντας μια αίσθηση ανηδονίας, την οποία ο άνδρας βιώνει ακόμη και στη σεξουαλική του ζωή.

Διάβασε τη συνέχεια στο hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet