Η πριγκίπισσα Diana, υπήρξε η πιο δημοφιλής και αγαπητή προσωπικότητα της Μεγάλης Βρετανίας, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, 26 χρόνια μετά το θάνατό της.

Στην διάσημη πλέον συνέντευξη της στο BBC, είχε κάνει λόγο για την ύπαρξη τριών ατόμων στο γάμο της με τον πρίγκιπα Charles, σε μια σαφή αναφορά στην εξωσυζυγική σχέση του συζύγου της με την Camilla.

Όμως, χρόνια αργότερα, τα στοιχεία που ήρθαν στο φως και αφορούν την προσωπική της ζωή, αποκαλύπτουν ότι η Diana είχε εξίσου πλούσια ερωτική ζωή κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου της και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι σχέσεις της είχαν ανακαλυφθεί από το Παλάτι.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η τραγική κατάληξη των εραστών της Diana. Χρεοκοπίες, ναρκωτικά και θάνατοι, που από κάποιους αποδόθηκαν σε δολοφονίες, είναι μόλις μερικά παραδείγματα από το τραγικό τέλος όσων σχετίστηκαν μαζί της.

Ο προσωπικός σωματοφύλακας της Diana, Ken Wharfe, προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με τους εραστές της, δημοσιεύοντας απομνημονεύματα του στον Βρετανικό Τύπο.   

Ο Wharfe, διετέλεσε αστυνομικός της Scotland Yard και μπήκε στην υπηρεσία της πριγκίπισσας και των δύο γιων της το 1986. Από το 1988 μέχρι το 1993 έγινε ο προσωπικός σωματοφύλακας της συζύγου του πρίγκιπα της Ουαλίας, κάτι που του έδωσε πρόσβαση σε άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, η πρώτη της εξωσυζυγική σχέση ήταν με τον γοητευτικό James Hewitt, λοχαγό του βρετανικού ιππικού, αν και όπως φαίνεται η Diana, είχε παράλληλα περισσότερους από έναν εραστές.

Πριν από αυτόν, στην προσωπική φρουρά της πριγκίπισσας, υπηρετούσε ο Barry Mannakee, ο οποίος παρά τις συστάσεις της υπηρεσίας του να μείνει μακριά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκείνος σύναψε ερωτικές σχέσεις με την Diana. Μόλις αυτό έγινε γνωστό στο Παλάτι, απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ λίγο αργότερα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό. Όμως, ο λοχαγός Hewitt, χωρίς να έχει κάποια απόδειξη στα χέρια του, είχε πει εμπιστευτικά στον Ken Wharfe, ότι οι μυστικές υπηρεσίες φρόντισαν «να βγάλουν από την μέση» τον σωματοφύλακα της Diana.

Diana
Photo by Tim Graham Photo Library/Getty Images/Ideal Image

Ο Ken Wharfe, υποστηρίζει ότι την ίδια περίοδο, που η Diana διατηρούσε σχέση με τον James Hewitt, συναντούσε παράλληλα τον πωλητή αυτοκινήτων James Gilbey, ο οποίος και είχε εμμονή μαζί της αν και δεν παραδέχτηκε ποτέ την σχέση τους.

Ο James Gilbey, ήταν κληρονόμος και μεγαλοστέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας Lotus. Γνωρίστηκαν πριν εκείνη παντρευτεί τον Charles III, και η σχέση του συνεχίστηκε ακόμα και όταν η Diana αρραβωνιάστηκε. Το 1992, κυκλοφόρησε ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεφωνικές συνομιλίες τους, όπου εκείνος της μιλάει με λόγια αγάπης, και λίγο αργότερα εντοπίζεται νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Diana
Photo by Steve Etherington/EMPICS/Getty Images/Ideal Image

Το καλοκαίρι του 1997, η Diana ξεκίνησε να βγαίνει με τον Dodi Al-Fayed, γιο του δισεκατομμυριούχου Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ. Μάλιστα, η Diana σκόπευε να πάρει τους γιούς της στο Hamptons για τις καλοκαιρινές διακοπές, επιθυμία που απορρίφθηκε από τους αξιωματούχους ασφαλείας. Τότε ήταν που αποφάσισε να πάει για διακοπές με τον Dodi στη Νότια Γαλλία με το Jonikal, ένα γιοτ 60 εκατομμυρίων λιρών. Όπως είχε δηλώσει η Diana, αυτή η σχέση της είχε χαρίσει την ασφάλεια που πάντα αναζητούσε, ειρωνεία αν αναλογιστεί κανείς το μοιραίο τέλος της.

Diana
Photo by © Aaron Rapoport/CORBIS OUTLINE/Corbis/Getty Images/Ideal Image

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθανε από τραύματα που υπέστη όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με έναν πυλώνα στη Σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι. Ο Dodi Al-Fayed έχασε επίσης τη ζωή του στο ατύχημα στο οποίο ο πατέρας του θεώρησε ξεκάθαρη δολοφονία.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Πως θα ήταν η Diana βασίλισσα; Γνωστό περιοδικό δημιούργησε εικόνες με AI και δίχασε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet