Η Φιόνα φον Τίσεν, κόρη Άγγλου αξιωματούχου, μοντέλο της ”Vogue” και ήδη διαζευγμένη από το σύζυγό της, βαρόνο, Χάινι Τίσεν, ήταν 32 ετών και μητέρα δύο παιδιών όταν γνώρισε τον Αλέξανδρο Ωνάση σε ένα πάρτι που έδωσε η μητέρα του, Τίνα Λιβανού. Εκείνος δεν είχε κλείσει ακόμη τα 20.

Η Φιόνα ήταν στενή φίλη της Ευγενίας Νιάρχου, έχοντας συνομήλικες κόρες, και γνώριμη φιγούρα στο Σεν Μόριτζ, όπου ζούσε επί μια δεκαετία με το σύζυγό της και παρέμεινε και μετά το διαζύγιό τους. Η γνωριμία της με τον Αλέξανδρο εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα που γνώρισε πολλή δημοσιότητα και ακόμη περισσότερες αντιδράσεις.

Ωνάση

“Εκείνη η περίοδος της ζωής μου ήταν γεμάτη άγχος” είχε η Φιόνα φον Τίσεν στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό ”Life&Style”. “Ο πατέρας του Αλέξανδρου προσπάθησε να με κάνει να νιώσω ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Όχι μόνο επειδή ήμουν διαζευγμένη με δύο παιδιά και μεγαλύτερη του Αλέξανδρου σε ηλικία.

Αυτό που πραγματικά τον ανησύχησε είναι ότι “εκπαίδευσα” το γιο του. Η τυραννία του ήταν τέτοια ώστε σε ηλικία 17 ετών σταμάτησε τον Αλέξανδρο από το σχολείο γιατί έκανε κοπάνα για να πάει με μια κοπέλα στη Ριβιέρα. Ο πατέρας του, λοιπόν, τον τιμώρησε παίρνοντας μέσα από τα χέρια του το μέλλον του, την παιδεία του. Τα τελευταία σχέδια του Αλέξανδρου ήταν να έρθει μαζί μου στην Ελβετία και να ξαναπάει στο πανεπιστήμιο”.

Τα σχέδια του κληρονόμου της δυναστείας των Ωνάση ανατράπηκαν όταν στις 22 Ιανουαρίου του 1973 το αεροπλάνο που οδηγούσε κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά και άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο θάνατος του παραμένει τυλιγμένος σε πέπλο μυστηρίου μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet