Ανήμερα της συμπλήρωσης των 91 ετών από την γέννησή της Μαρίκας Μητσοτάκη και 10 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου συνταγών της, επανακυκλοφορεί το βιβλίο «Συνταγές με… Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται απλώς για μερικές σελίδες με, ομολογουμένως, εξαιρετικές συνταγές. Αλλά για μια ιστορική αναδρομή, ένα φωτογραφικό “λεύκωμα”, αναμνήσεις και στιγμιότυπα από μια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», άλλωστε, αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Μαρίκα

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησε για εκείνη η κόρη της, Ντόρα Μπακογιάννη και συγκίνησε. “Ομολογώ πως σε 40 χρόνια πολιτικής πορείας, έχω βγάλει πολλούς λόγους. Κανέναν όμως τόσο δύσκολο, όσον αυτόν. Αναγκάστηκα μάλιστα να τον βάλω στο χαρτί, μη τυχόν και κάνω λάθος…”

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση, το υπέροχο βίντεο της αρχής, τα συγκινητικά λόγια της Ντόρας, αλλά και άγνωστες πλευρές της Μαρίκας Μητσοτάκη, την ανατροπή της ζωής της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet