Ο Ερμής προχωρά στις 29 Ιουλίου 2023 στο ζώδιο της Παρθένου. Στην αστρολογία, ο Ερμής κυβερνά τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου, αλλά ιδιαίτερα στην Παρθένο λειτουργεί πιο πρακτικά κι αποτελεσματικά. Άρα, η θέση του αυτή εξ ορισμού είναι εξαιρετική για να αποδώσει όλες τις θετικές ποιότητες του πλανήτη, που συμβολίζει την επικοινωνία, τις δοσοληψίες, τις μετακινήσεις, το εμπόριο. Θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό μέχρι τις 04/10/2023. Συνήθως ο Ερμής μένει περίπου ένα εικοσαήμερο σε κάθε ζώδιο. Ο λόγος για την παρατεταμένη του πορεία στην Παρθένο φέτος το καλοκαίρι αφορά φυσικά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του που θα ξεκινήσει από τις 23/08/2023 και θα ολοκληρωθεί στις 15/09/2023. Ο Ερμής αφορά περισσότερο στις νοητικές μας λειτουργίες, στον προφορικό και γραπτό λόγο, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που ανακαλύπτουμε ή έρχονται σε μας, καθώς και στο πώς τις επικοινωνούμε και τις μοιραζόμαστε με άλλους.

Οργάνωση και αποτελεσματικότητα

Η Παρθένος είναι το πιο «εγκεφαλικό» από τα ζώδια της γης, καθώς αναζητά ακρίβεια, πρακτικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Στη διάρκεια της ορθής παραμονής του Ερμή στην Παρθένο δηλαδή πριν τις 23/08/2023 και μετά τις 15/09/2023 έως τις 04/10/2023 θα έχουμε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διάστημα, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε τις εκκινήσεις που θέλουμε και να είμαστε παραγωγικοί, άλλοι στις δουλειές και άλλοι στις σπουδές. Επειδή η θέση αυτή του Ερμή επιτρέπει την υψηλή συγκέντρωση, την αυστηρή εστίαση στους στόχους και την αποτελεσματικότητα, πολλές φορές δεν είναι μια ευχάριστη επιρροή. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλεί περισσότερο άγχος και στρες. Σε αυτό υπόκεινται περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες. Αυτοί πρέπει να είναι και πιο προσεκτικοί, καθώς η ανάγκη τους για τέλεια αποτελέσματα μπορεί να τους καθηλώσει και τελικά εξαιτίας του δέντρου να χάσουν το δάσος.

Υπερβολική κριτική

Μια άλλη τάση του Ερμή στην Παρθένο είναι η υπερβολική κριτική. Όταν εστιάζουμε μόνο στο λάθος και θεωρούμε δεδομένο το καλό, έχουμε δημιουργήσει ήδη συνθήκες απογοήτευσης για τον εαυτό μας, αλλά μπορεί να κινδυνέψουν και οι σχέσεις μας, αν δεν προσέχουμε τα λόγια μας. Δεν είναι θέση που «χρυσώνει» το χάπι σε καμία περίπτωση, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε και στον αντίποδα, να τα βλέπουμε όλα μαύρα και αρνητικά και να εξαπολύουμε δριμεία κριτική στους άλλους για τα λάθη τους. Πρέπει να διαλέγουμε με ευγενικό και κομψό τρόπο τα λόγια μας, ώστε να μην δημιουργήσουμε βαρύ κλίμα στις σχέσεις, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η θέση αυτή του Ερμή είναι εξαιρετική για Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς. Εσείς μπορεί να έχετε μεγάλος όφελος, τόσο σε θέματα σπουδών, εξετάσεων, επαγγελματικής προώθησης, ταξιδιών, εμπορίου και οικονομικών συμφωνιών.

Οι όψεις του Ερμή

Στην πορεία του στην Παρθένο θα σχηματίσει θετικές όψεις τριγώνου με τον Δία (10/08, 04/09, 25/09), τον Ουρανό (30/09) και τον Πλούτωνα (03/09) και δυο πιο απαιτητικές που θέλουν προσοχή. Αντίθεση με τον Κρόνο (02/08) που φέρνει περιορισμούς και δυσκολίες σε επικοινωνία και μετακινήσεις και μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα στις (02/10), διότι ο Ποσειδώνας θολώνει εύκολα τα νερά και μπορεί να παρασυρθούμε σε λάθος συμπεράσματα ή να εξιδανικεύσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής του πορείας στην Παρθένο

Μολονότι ο Ερμής μένει συνήθως ένα εικοσαήμερο σε κάθε ζώδιο που επισκέπτεται φέτος εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του που θα ξεκινήσει από τις 23/08/2023 και θα ολοκληρωθεί στις 15/09/2023 θα παραμείνει σχεδόν 2 μήνες. Έτσι πολλά θέματα που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα μας μέσα στον Αύγουστο μπορεί να μη βρουν οριστικές λύσεις πριν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ή μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές σε αποφάσεις  που θα πάρουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, μέσα στον Οκτώβριο.

Αναλυτικά  για τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού η διέλευση του Ερμή από την Παρθένο σημαίνει:

ΚΡΙΟΣ

Θα εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον Ερμή στη νέα του θέση στην Παρθένο, αν βάλετε τα δυνατά σας στη δουλειά, οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας και είστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Επιπρόσθετα, το ίδιο ισχύει αν κάνετε τις ρουτίνες της καθημερινότητας σας που σχετίζονται με την υγεία σας πιο σταθερές και δώσετε μεγαλύτερη βάση στο τι προσφέρει η διατροφή και η άσκηση στη φυσική σας κατάσταση. Η επιρροή του είναι θετική για πνευματική εργασία, για να προσέχετε περισσότερο τις λεπτομέρειες που συνήθως αγνοείτε αλλά και για να ενδιαφερθείτε να ενισχύσετε τη δουλειά σας με εργαλεία νέας τεχνολογίας. Ακόμη σημαίνει μια περίοδο που μπορείτε να βρείτε λύσεις με συνεργάτες και να συζητήσετε πάνω στα προβλήματα που σας απασχολούν. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η αυστηρή κριτική που μπορεί να ασκείτε στους άλλους χωρίς μάλιστα να το αντιλαμβάνεστε. Προσπαθήστε ακόμη να αποβάλλετε το άγχος που μπορεί να είναι πιο έκδηλο αυτή την περίοδο. Αποφάσεις που θα λάβετε μετά τις 23/08 ίσως χρειαστεί να τις ξαναδείτε τον Οκτώβριο ή να τις διορθώσετε εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του Ερμή στην Παρθένο από τις 23/08 μέχρι τις 15/09.

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Ερμή στη φιλική σας Παρθένο θα είναι η καλύτερη σας περίοδος σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία με τους άλλους, τα δημιουργικά και επιχειρηματικά σας σχέδια. Μέσα σε ένα πλαίσιο αρκετά απαιτητικών όψεων, ο Ερμής θα είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας σας και θα βοηθά να έχετε πιο ορθή κρίση. Είναι ακόμη μια καλή περίοδος για να εκφράζετε στους άλλους τις σκέψεις σας και να κάνετε τις προτάσεις σας στη δουλειά. Αν είστε διακοπές το διάστημα αυτό θα έχει ενδιαφέρον οτιδήποτε διεγείρει τα εγκεφαλικά σας κύτταρα από ένα βιβλίο μέχρι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα παίζετε με την οικογένεια ή τους φίλους αλλά  και κάποιες επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκθέσεις κτλ. Θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες μέχρι τις 23/08 για διασκεδαστικές επαφές και εξόδους, έρωτες και φλερτ, καλύτερη επαφή με τα παιδιά, ενασχόληση με σπορ, χόμπι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η είσοδος του κυβερνήτη σας Ερμή στην Παρθένο σας καλεί να εστιάσετε περισσότερο την προσοχή σας στον τομέα που αφορά το σπίτι και την ακίνητη περιουσία σας. Ενασχόληση με τα προσωπικά σας θέματα, το σπίτι, την οικογένεια θα είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων το επόμενο διάστημα. Σε γενικές γραμμές θα είστε λιγότερο ομιλητικοί απ’ ότι συνήθως γιατί θα θέλετε να σκεφτείτε περισσότερο παρά να μεταφέρετε στους άλλους τις ιδέες σας. Είναι μια εξαιρετική επιρροή για συζητήσεις με την οικογένεια, το στενό σας περιβάλλον για τα σημαντικά σας θέματα που απασχολούν κι εκείνους. Όμως θα είστε και πιο συναισθηματικοί ή πιο εκδηλωτικοί στο συναίσθημα σας απέναντι στα πρόσωπα που αγαπάτε. Κάποιες φορές με την παρουσία του Ερμή στην Παρθένο μπορεί να γυρίζετε σε παρελθοντικές καταστάσεις και το μυαλό σας να μη μπορεί να εστιάσει στο παρόν. Αυτό ίσως είναι μια ένδειξη ότι κάτι από το παρελθόν επηρεάζει ακόμη τη ζωή σας γιατί δεν έχει επιλυθεί ή σας έχει αφήσει ερωτηματικά. Η τάση αυτή θα είναι πιο έκδηλη μετά τις 23/08 στη φάση που ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία.

Διάβασε τις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζώδια στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet