Η Νέα Σελήνη στις 17 Ιουλίου 2023 στο ζώδιο του Καρκίνου θα ταρακουνήσει συθέμελα τα συναισθήματα μας και θα μας δώσει τις ευκαιρίες να αφήσουμε πίσω ό,τι μας εξαντλεί, μας κουράζει και μας υπονομεύει και να επικεντρωθούμε σε ό,τι μας γεμίζει και μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς. Πάντα μια Νέα Σελήνη σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου που διαρκεί 28 ημέρες, ενώ αποτελεί την ιδανική στιγμή για να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να δώσουμε τέλος σε ξεπερασμένες συνήθειες, τοξικές συμπεριφορές και πεποιθήσεις, προκειμένου να σημειώσουμε πρόοδο. Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο μας καλεί να είμαστε θετικοί και να ακολουθήσουμε την καρδιά μας, να εστιάσουμε στην οικογένεια, στο σπίτι μας, σε αυτούς που αγαπάμε και να δώσουμε φωνή στο παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσουμε τους οικογενειακούς μας στόχους, να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις με τα αδέρφια ή άλλους συγγενείς, με την προϋπόθεση πάντα ότι αυτές οι σχέσεις βασίζονται στην αγάπη και όχι στην εξάρτηση.

Το ζητούμενο

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού με έντονο συναισθηματικό κόσμο και κυβερνάται από τη Σελήνη, οπότε ετοιμαστείτε για έντονες συναισθηματικές στιγμές, ευαισθησίες και μεταπτώσεις στη διάθεσή μας. Με αυτό το φεγγάρι θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά μας και να τα εκφράζουμε με ενσυναίσθηση. Επίσης η διαίσθησή μας θα είναι έντονη και θα πρέπει να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας πιάσει νοσταλγία για στιγμές του παρελθόντος, να αναπολούμε άτομα και καταστάσεις, να νιώθουμε εγκλωβισμένοι και να αναζητούμε με λαχτάρα την ελευθερία, την απλότητα και την ασφάλεια των παιδικών μας χρόνων. Μπορεί να μας βγει έντονα η ανάγκη να φροντίσουμε τους γύρω μας, αλλά και να αφιερώσουμε χρόνο στις δικές μας βαθιές ανάγκες που ίσως έχουμε παραμελήσει. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που κυβερνά τα συναισθήματα, οπότε αυτό που νιώθουμε μπορεί να μας παρακινήσει με αυτή τη Νέα Σελήνη για να το κυνηγήσουμε και να το πραγματοποιήσουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα συναισθήματά μας ως έμπνευση και κίνητρο για να βρούμε την ευτυχία. Ωστόσο, ο Καρκίνος δεν αρέσκεται να παίρνει ρίσκα και να βγαίνει από τη ζώνη ασφαλείας του και ίσως αυτό μας κάνει να ζητάμε την υποστήριξη των άλλων ή να τα βάζουμε με τον εαυτό μας για τυχόν φοβίες που έχουμε αποκτήσει.

Να θυμάστε ότι η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο είναι μια ευκαιρία να εστιάσετε στο πώς αισθάνεστε, να δείτε στις προσκολλήσεις σας, τους φόβους σας, να ακούσετε τις ανάγκες σας, να ξεκλειδώσετε τα συναισθήματά σας και να κάνετε μια νέα αρχή. Σε γενικό και παγκόσμιο επίπεδο η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο πυροδοτεί και φέρνει στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την άμυνα, τα τρόφιμα, το νερό, τη στέγαση και την οικογένεια. Επίσης πάντα όταν έχουμε Νέα Σελήνη μπορεί να υπάρχουν έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα.

Η καρμική συγκυρία

Την ίδια ημέρα που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο αλλάζουν άξονα οι Δεσμοί της Σελήνης και ενεργοποιούν τον άξονα Κριού-Ζυγού ξεκινώντας ένα νέο καρμικό κύκλο 18 μηνών. Αυτή η καρμική συγκυρία είναι η ευκαιρία μας να ευθυγραμμιστούμε με τα συναισθήματα μας, να ακούσουμε τις ανάγκες μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Γι’ αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια βουτιά στην ψυχή μας, να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε τι θα μας κάνει ευτυχισμένους και πώς θα νιώθουμε ασφαλείς.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη είναι απέναντι από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη που συμβολίζει τον θάνατο και την αναγέννηση, και θα βιώνουμε τα πάντα πολύ έντονα. Επειδή ο Πλούτωνας είναι σε ανάδρομη πορεία μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος ή καταστάσεις που τις αισθανόμαστε σαν βαρίδια και ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο του 2022 και τώρα όμως θα τις ξεκαθαρίσουμε με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο. Η αντίθεση Νέας Σελήνης-Πλούτωνα μπορεί να μας προκαλέσει θλίψη, εμμονές, παιγνίδια ελέγχου, ζήλια, κτητικότητα και να θέλουμε να γίνει το δικό μας πάση θυσία. Οι βίαιες εκρήξεις συναισθημάτων μπορεί να επηρεάσουν τις σχέσεις μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς θα έρθουν στην επιφάνεια βαθύτερες και κρυφές πλευρές του ψυχισμού μας και θα δυσκολευόμαστε να κρίνουμε τις καταστάσεις με αντικειμενικότητα. Αυτή η όψη θα μας οδηγήσει σε σκοτεινά νερά, καθώς ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τον έλεγχο, την εξουσία, τις εμμονές και τα πάθη και η Σελήνη τα βαθιά μας συναισθήματα και την αίσθηση ασφάλειας. Στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει η… κάθαρση, στη χειρότερη θα βγουν καταπιεσμένα συναισθήματα με εκρηκτικό τρόπο, βία και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει και εξάγωνο με τον Ουρανό και μας ωθεί να ζήσουμε πιο ελευθέρα και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Όμως μπορεί να φέρει και απρόοπτες αλλαγές στα σχέδια μας, ή και ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμέναμε. Επειδή όμως μπορεί να γίνουμε παρορμητικοί, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε γειωμένοι και να μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα μας -είτε είναι θετικά είτε είναι αρνητικά- για να μην μετανιώσουμε για τις αποφάσεις μας. Επίσης, αυτή η όψη δίνει μεγάλη φιλοδοξία και πρωτότυπο πνεύμα. Θα θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, να χαράξουμε τη δική μας πορεία και θα αναζητούμε νέες μεθόδους για να κάνουμε βήματα στο μέλλον. Θα είμαστε πιο αποφασισμένοι, ευφάνταστοι και πρόθυμοι να αλλάξουμε και να κάνουμε πράγματα διαφορετικά που θα μας ανανεώσουν. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, αλλά και εκπλήξεις που ίσως φέρουν ουρανοκατέβατες λύσεις.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα που είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή. Αυτή η όψη μας δίνει εντυπωσιακό πνεύμα, φαντασία, ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Τα καλλιτεχνικά μας ταλέντα αναδεικνύονται και γινόμαστε ονειροπόλοι και ενθουσιώδεις.

Μάθε ποιοι επηρεάζονται περισσότερο στο Asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet