Το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η ολική έκλειψη Ηλίου στις 12,22 μοίρες του Τοξότη. Στο σχήμα της συμμετέχει ο Ερμής που θα βρίσκεται σε σύνοδο με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη). Οι τρεις τους θα σχηματίζουν εξάγωνο με τον Κρόνο και χιαστί με τον Ουρανό, δυναμιτίζοντας το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού που τείνει να γίνει απόλυτα ακριβές.

Οι κλυδωνισμοί που προκαλεί, αφορούν σε θέματα θρησκευτικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων, διεθνών σχέσεων στον τομέα της πολιτικής και νομικών διαδικασιών. Ο φανατισμός και η αδιαλλαξία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και ακραίες ενέργειες. Εντάσεις, αντιπαραθέσεις και αλόγιστες εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Η νευρικότητα, η ένταση, τα απρόοπτα που έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένουμε είναι στο πρόγραμμα. Εκτός από τη μαζική παράκρουση, μπορεί να επηρεαστούμε και σε προσωπικό επίπεδο λόγω ψυχικής αναστάτωσης αλλά και λόγω πρακτικών θεμάτων, όπως ατυχήματα, βλάβες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αντιπαραθέσεις, απογοητευτικές συζητήσεις, κουτσομπολιά και κατηγορίες, νομικές υποθέσεις.

Ευτυχώς το εξάγωνο της συνόδου Ηλίου, Σελήνης, Ερμή με τον Κρόνο είναι βοηθητικό για να λογικευτούμε, αρκεί να μην εμμένουμε στις υποκειμενικές μας απόψεις και να βλέπουμε τα πράγματα προσγειωμένα. Ο Κρόνος μας επαναφέρει στο εδώ και τώρα. Μας διαμηνύει να δούμε με πρακτικότητα τη ζωή μας.

Αυτή η έκλειψη είναι η τελευταία της σειράς εκλείψεων στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Συνεπώς κλείνει έναν κύκλο γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί στις κινήσεις που θα κάνουμε. Οι συζητήσεις που θα γίνουν τώρα, οι αντιπαραθέσεις, οι νομικές διαδικασίες, οι συμφωνίες, οι κορώνες που θα βγουν λόγω νευρικότητας, θα είναι αυτά που θα ορίσουν την αρχή του κύκλου που ανοίγει με αφετηρία τη συγκεκριμένη έκλειψη. Αν θέλουμε να μην αφήσουμε αρνητικές παρακαταθήκες για το μέλλον, ας προσέξουμε τη συμπεριφορά, τις απόψεις, τις αντιδράσεις μας.

Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την έκλειψη είναι αυτά που ανήκουν στο μεταβλητό σταυρό, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς. Αναλυτικότερα:

ΚΡΙΟΣ: Προσοχή σε θέματα νομικά και στις σχέσεις με συγγενείς εξ’ αγχιστείας. Μην γράψετε στο διαδίκτυο κάτι που θα μπορούσε να σας εκθέσει.

ΤΑΥΡΟΣ: Έρχονται στην επιφάνεια απωθημένα λόγω ανικανοποίητων επιθυμιών και δημιουργούν ψυχική κατάπτωση και υπερένταση.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αποκαλύπτονται τα προβλήματα των σχέσεών σας, προσωπικών ή επαγγελματικών, και πρέπει να πάρετε γενναίες αποφάσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αναστάτωση στη δουλειά, άγχος και απώλεια ενέργειας.

ΛΕΩΝ: Έρχονται μοιραίες εξελίξεις καθώς αναμένονται γνωριμίες στον αισθηματικό τομέα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Οικογενειακά προβλήματα και θέματα με την ακίνητη περιουσία σας δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και έντασης.

ΖΥΓΟΣ: Νέα πρόσωπα μπαίνουν στη ζωή σου και φέρνουν σημαντικές αλλαγές. Καθοριστικές συζητήσεις θα γίνουν τώρα και αφορούν το μέλλον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Έκτακτα έξοδα και υπερένταση αναμένονται λόγω ανικανοποίητων αναγκών.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Κλυδωνισμοί σε σχέσεις επαγγελματικές ή προσωπικές, απώλεια ενέργειας, νευρικότητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πρέπει να κλείσετε άμεσα υποθέσεις του παρελθόντος, γραφειοκρατικές ή συναισθηματικές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αναθεωρήσεις στόχων, φιλικών σχέσεων, συνεργασιών.

ΙΧΘΥΕΣ: Προβλήματα στον επαγγελματικό σας χώρο. Προσέχετε γιατί μπορεί να εκτεθείτε κοινωνικά.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!