Αυτή η περίοδος στιγματίζεται από τις σκληρές όψεις του Ερμή και του Άρη με τον Κρόνο και τον Ουρανό. Η αλήθεια είναι ότι το ενεργειακό δυναμικό αυτών των όψεων σε συνδυασμό με την αναμενόμενη έκλειψη Σελήνης της 19ης Νοεμβρίου, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για εντάσεις, αντιπαραθέσεις, ανταγωνισμούς. Η επικοινωνία είναι άλλοτε ελλιπής και άλλοτε ένα παιχνίδι χειρισμών, εξουσίας και επικράτησης.

Όταν το καζάνι βράζει…

Από την άλλη, όταν το καζάνι βράζει, ας δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τον βρασμό προς όφελός μας. Αρχικά, αντί να κλαιγόμαστε για το νερό που εξατμίζεται, ας το πλησιάσουμε με τη δέουσα προσοχή και ας το αξιοποιήσουμε για να… ανοίξουν οι πόροι μας με τον ατμό. Γυναίκες είμαστε! Ξέρουμε από καθαρισμούς.

Σκέψου τώρα τα άτομα που προκαλούν εντάσεις γύρω σου, που είναι τοξικά, αυτά που αποτελούν τα κακά σπυριά της ζωής σου. Αρχίζεις να νιώθεις καλύτερα που ο Ερμής, ο Άρης, ο Κρόνος και ο Ουρανός σε εξωθούν να κάνεις την εκκαθάρισή σου; Σκέψου κι αυτά που, ενώ τη μολύνουν, κρύβονται καλά και μόνο ο ατμός μπορεί να διεισδύσει και να τα απολυμάνει. Έτσι θα συμβεί και τώρα.

Αν οι όψεις δημιουργήσουν ένα κλίμα έντασης – βρασμού, είτε λόγω του θυμού που σου προκαλούν οι ανικανοποίητες επιθυμίες σου, είτε λόγω εξωγενών παραγόντων, δες από ποιους και από τι πρέπει να απαλλαγείς. Μη μεμψιμοιρείς γι’ αυτά που χάνονται. Χρησιμοποίησε τον «ατμό» που διαχέεται στην ατμόσφαιρα για να κάνεις τις εκκαθαρίσεις σου. Δες τον σαν ευκαιρία να απαλλαγείς οριστικά από τοξικές σχέσεις και καταστάσεις, καταστέλλοντας τις ανασφάλειές σου και ανακτώντας την αυτοπεποίθησή σου.

Η επιρροή των τετραγώνων

Τα τετράγωνα του Ερμή και του Άρη με τον Κρόνο και οι αντιθέσεις τους με τον Ουρανό προκαλούν πολύ θυμό, παραζάλη, ατυχήματα και μας εξωθούν σε αμετροεπείς συμπεριφορές, καθώς ενεργοποιούν στο έπακρο τον εγωισμό, την ανάγκη μας να έχουμε δίκιο. Ωστόσο, στον δυαδικό κόσμο που ζούμε το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Εξαρτάται από την πρόθεσή μας και μόνο με ποια θα συντονιστούμε.

Αν εμμένουμε στο να επιδιώκουμε την ικανοποίηση του εγωισμού μας, δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα. Θα βλέπουμε μόνο τον «ατμό» που θα μας δημιουργεί ένα ομιχλώδες περιβάλλον και, χωρίς ορατότητα, θα είμαστε έτοιμες να σπάσουμε τα μούτρα μας. Αν όμως αφήσουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και φροντίσουμε για το ουσιαστικό καλό μας, θα εντοπίσουμε το λάθος στις επιλογές μας και θα σπεύσουμε να απαλλαγούμε από αυτές. Στην πρώτη περίπτωση θα μείνουμε δέσμιοι του ίδιου μας του εγωισμού. Στη δεύτερη θα εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση και την αναγέννηση.

Εσύ με ποια όψη του νομίσματος θα συντονιστείς; Σου παραθέτω επιγραμματικά τους τομείς που θα ενεργοποιήσουν οι όψεις ανάλογα με το ζώδιό σου και το ζώδιο του ωροσκόπου σου:

ΚΡΙΟΣ: Βγαίνουν τα απωθημένα σου στην επιφάνεια και είσαι μέσα στο παράπονο. Οικονομικά θέματα σε ταλανίζουν.

ΤΑΥΡΟΣ: Απαιτείται εκκαθάριση στο πεδίο των σχέσεών σου -προσωπικών ή επαγγελματικών- εδώ και τώρα.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αναστάτωση στην καθημερινότητά σου, προβλήματα και αθέμιτος ανταγωνισμός στη δουλειά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ερωτικά καβγαδάκια που μάλλον θα σου βγουν σε καλό αν μέσα στα νεύρα σου δεν κάνεις στο ταίρι σου αυτά που δεν θα ήθελες να σου κάνει.

ΛΕΩΝ: Κούραση, ψυχική και σωματική, λόγω πολλών οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πρόσεχε τις συζητήσεις που μπορεί να ξεθάψουν απωθημένα από την εποχή των δεινοσαύρων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Μείνε μακριά από πηγαδάκια και φίλτραρε αυτά που ακούς. Οι παρεξηγήσεις μπορεί να προκαλέσουν ρήξεις.

ΖΥΓΟΣ: Οι ανικανοποίητες ανάγκες γίνονται θυμός που πρέπει να συμμαζέψεις για να διεκδικήσεις την ικανοποίησή τους, αλλιώς θα ισχύσει το «μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Σίγουρα απαιτούνται κάποιες εκκαθαρίσεις από τοξικά άτομα και καταστάσεις. Ευθυκρισία και ψυχραιμία σου χρειάζεται.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Κλείσε άμεσα υποθέσεις του παρελθόντος που σε ταλανίζουν είτε αφορούν στις σχέσεις σου είτε είναι γραφειοκρατικές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αναθεωρήσεις στόχων, συμμαχιών, συνεργασιών ή φιλικών σχέσεων στο προσκήνιο. Μη ξεχνάς: τα εναλλακτικά σχέδια σώζουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Μην δίνεις στους άλλους υλικό που θα μπορούσε να σε εκθέσει κοινωνικά. Κι αν συμβεί, κρίνε αν αυτοί οι άλλοι σου χρειάζονται. Πολλή πίεση από τη δουλειά.

ΙΧΘΥΕΣ: Ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου χωρίς δογματισμό και προκαταλήψεις. Φιλοσόφησε τα τεκταινόμενα και ρίξε νερό στο κρασί σου.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet