Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου η Αφροδίτη που βρίσκεται στον Υδροχόο, θα σχηματίσει μία σκληρή όψη τετραγώνου με τον Ουρανό που περιοδεύει στον Ταύρο. Η όψη αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ λόγω του γεγονότος ότι η Αφροδίτη κινείται στο ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός, δηλαδή είναι ήδη στην ενέργειά του, εμποτισμένη από τις ιδιότητές του.

Το τετράγωνο είναι όψη που δηλώνει εσωτερική σύγκρουση. Μπορεί να προκαλέσει εκρηκτικά γεγονότα και να αποδώσει ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό δυναμικό καθώς εκφράζει καταπιεσμένες αλήθειες, ανάγκες, επιθυμίες πολλών ετών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι οι καταπιεσμένες ανάγκες, συναισθηματικές και υλικές, μετατρέπονται σε μάγμα που, με την επίδραση του Ουρανού, μπορεί να μας κάνουν ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούμε.

Καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των συναισθηματικών μας εξάρσεων καθώς το ευκολότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας και να απευθύνουμε ένα δριμύ «κατηγορώ» σε αυτούς που θεωρούμε υπεύθυνους για τις ανικανοποίητες πλευρές μας. Συνήθως, είναι οι σύντροφοί μας ή οι πολύ στενοί συγγενείς μας. Κι αν εξαντλήσουμε τους πολύ οικείους μπορεί να μας φταίει η κοινωνία, η πόλη, το χωριό, οτιδήποτε είναι έξω από εμάς.

Ο κίνδυνος είναι να μετατραπούμε σε επαναστάτες χωρίς αιτία, να τα βάλουμε με όλους και όλα και το ρίσκο είναι να βρεθούμε χωρίς αυτούς που ενοχοποιούμε για να οδηγηθούμε στην απογοήτευση, στη ματαίωση και στο ενοχοποιούμε τους εαυτούς μας. Ουσιαστικά, μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο που μας οδηγεί σε ανερμάτιστες ενέργειες και σε επαναλαμβανόμενα λάθη.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να αποδεχθούμε ποιες ανασφάλειες, ποια κρατήματα, ποιες παγιωμένες θέσεις και αντιλήψεις μας έχουν οδηγήσει στο να μην υποστηρίζουμε τις ανάγκες μας. Να οριοθετηθούμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα αλλά και ενσυναίσθηση έναντι των άλλων για να νιώσουμε καλύτερα με τους εαυτούς μας και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν. Προσοχή: όχι αυτά που θεωρούμε ότι μας αναλογούν αλλά αυτά που μας αναλογούν. Κοινώς να αποδεσμευτούμε από τα περιοριστικά μας μοτίβα και, με συνεργατική διάθεση, να κάνουμε το καλύτερο για εμάς, σεβόμενες τις ανάγκες των άλλων. 

Ας δούμε σε ποιον τομέα μας επηρεάζει το τετράγωνο της Αφροδίτης και του Ουρανού, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας:

ΚΡΙΟΣ: Πιθανές εντάσεις με φιλικά σου πρόσωπα μπορεί να σε νευριάσουν. Μετρίασε τις σπασμωδικές σου αντιδράσεις. Προσπάθησε να κρατήσεις τους τόνους χαμηλά. Πρόσεξε τους άσπονδους φίλους σε περιβάλλοντα που δραστηριοποιείσαι συλλογικά.

ΤΑΥΡΟΣ: Ανταγωνιστικές συμπεριφορές και εντάσεις μπορεί να δημιουργήσουν ένα δυσάρεστο κλίμα στη δουλειά. Καλό είναι να μην μπερδέψεις τη δουλειά με τους έρωτες γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Πρόσεξε τις κινήσεις σου γιατί μπορεί να κάνεις λάθη λόγω παρόρμησης, ενθουσιασμού, υπεραισιοδοξίας. Είναι πιθανό να παρεξηγηθείς σε βαθμό να κόψεις την καλημέρα με κάποιον συγγενή εξ’ αγχιστείας. Απόφυγε τις εντάσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Από τη μια θα έχεις ανεβασμένη λίμπιντο και θα επιδιώκεις στιγμές για δύο αλλά, από την άλλη, θα σου βγαίνουν τα απωθημένα και οι ανικανοποίητες επιθυμίες και θα έχεις εριστική διάθεση. Να θυμάσαι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση.

ΛΕΩΝ: Τα παράπονα και οι ανικανοποίητες ανάγκες εκφράζονται με νεύρα που μάλλον θα ξεσπάσεις στα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα και ιδιαίτερα στο ταίρι σου. Πρόσεχε, γιατί μπορεί να δημιουργήσεις πλήγμα στη σχέση σου αν χάσεις τον αυτοέλεγχό σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Οι ανατροπές στο πλαίσιο της καθημερινότητας πλαισιώνονται από εντάσεις και ανταγωνιστικές συμπεριφορές με τους συναδέλφους σου. Το άγχος σου θα φθάσει στο κόκκινο. Προσπάθησε να καταστείλεις τη νευρικότητά σου.

ΖΥΓΟΣ: Η ευθιξία σου μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις στον αισθηματικό τομέα ή με τα παιδιά σου. Μην αφήνεις τις συναισθηματικές σου εξάρσεις να καταστείλουν τη λογική σου τώρα που είναι το μόνο όπλο σου για να αποφύγεις τα δύσκολα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ένα οικογενειακό πρόβλημα θα σου φανεί δισεπίλυτο και θα σε αγχώσει. Μπορεί να χρειαστείς ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό για μια επισκευή στο σπίτι ή μπορεί να στεναχωρηθείς με κάποια παρεξήγηση με αγαπημένο σου πρόσωπο.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Καλό είναι να μην παρασύρεσαι από τους πειρασμούς των εκπτώσεων γιατί μπορεί να κάνεις κάποιες άστοχες αγορές για τις οποίες θα μετανιώσεις αργότερα. Μην αφήσεις την παρόρμηση να σε οδηγήσει σε επικοινωνιακά λάθη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Είναι πολύ πιθανά τα έκτακτα έξοδα. Προσπάθησε να κάνεις λίγη οικονομία για να μπορέσεις να αντέξεις και να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού. Οι επιθέσεις στο ταίρι σου λόγω ανασφάλειας είναι πιθανές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ξεσπάσματα, ανταγωνιστικές συμπεριφορές, καβγάδες μπορεί να δημιουργήσουν τριγμούς σε σχέσεις και συνεργασίες. Καλό είναι να γραπώνεσαι από τη λογική και να μην αφήνεις τα ηνία των συμπεριφορών σου στην παρόρμηση.

ΙΧΘΥΕΣ: Ξυπνούν τα ένστικτα και μαζί τους οι ανασφάλειες, τα απωθημένα, τα παράπονα. Καλό είναι να μην τα αφήσεις να σε ρίξουν και να κατανικήσεις την εσωστρέφεια και την γκρίνια σου γιατί μπορεί να προκληθούν προβλήματα με τους οικείους σου.

Διάβασε ακόμη: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 7 – 13 Ιανουαρίου: έρχονται ανατροπές, παρασκήνιο αλλά και δράση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet