Στις 5 Μαΐου 2023 έχουμε τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς, μια μερική έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνο η οποία θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, με τη Σελήνη στον Σκορπιό και τον Ήλιο στον Ταύρο. Η Σεληνιακή έκλειψη έρχεται με όρεξη για αλλαγές και ανατροπές, ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού ξεκίνησαν το 2021 και έφεραν σημαντικές αλλαγές σε αυτά τα ζώδια. Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι η προτελευταία που θα γίνει σε αυτόν τον άξονα, καθώς υπολείπεται άλλη μια που θα είναι Ηλιακή και θα σχηματιστεί στο ζώδιο του Ταύρου στις 28/10/2023. Αυτές οι δύο εκλείψεις που θα είναι οι τελευταίες σε αυτόν τον άξονα μπορεί να φέρουν το οριστικό κλείσιμο κάποιων κεφαλαίων, τα οποία συντηρούμε στη ζωή μας ενώ δεν θα έπρεπε.

Συναισθηματική κορύφωση και αποκαλύψεις

Η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05/2023, που φυσικά είναι ταυτόχρονα και Πανσέληνος, μπορεί να αποτελεί την κορύφωση των καταστάσεων που ξεκίνησαν το προηγούμενο εξάμηνο με την Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 25/10/2022 και ίσως τώρα δείτε κάποιους κύκλους να ολοκληρώνονται. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού και οι μέρες γύρω από την έκλειψη θα είναι φορτισμένες συναισθηματικά. Θα τα παίρνουμε όλα προσωπικά, θα πληγωνόμαστε βαθιά, θα επηρεαζόμαστε από τα πάντα και οι αντιδράσεις μας θα είναι παθιασμένες και έντονες. Μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια κάποια θέματα ταμπού που συνήθως αποφεύγουμε να θίξουμε, αλλά θα είμαστε πιο πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά συναισθήματα και αντιδράσεις, αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις. Έτσι μέσα από τον πόνο και τα δύσκολα συναισθήματα που θα βιώσουμε θα βρούμε τη δύναμη να αλλάξουμε, να τραβήξουμε κάποιες κόκκινες γραμμές και να μεταμορφωθούμε.

Εξάλλου, αυτή η έκλειψη έρχεται λίγες μέρες αφότου ο κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας, ξεκίνησε την ανάδρομη του πορεία του στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας είναι και ο κυβερνήτης αυτής της Σεληνιακής έκλειψης και η ανάδρομη πορεία του θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που θα φέρει η έκλειψη, αλλά και να κατανοήσουμε καλύτερα τι μας κρατούσε πίσω και τι θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Βέβαια μπορεί να μας βγουν και διάφορες εμμονές ή αν έχουμε αμφιβολίες για κάτι να ξεκινήσουμε κάποια βαθιά έρευνα ή και παρακολούθηση, αφού θα μας βγει ο «ντετέκτιβ» από μέσα μας. Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται άμεσα και από τον πλανήτη των αποκαλύψεων και των εκπλήξεων, τον Ουρανό, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή. Και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο του Ταύρου, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από τον Σκορπιό που θα πραγματοποιηθεί η Σεληνιακή έκλειψη, και φαίνεται ότι θα υπάρξουν πολλές και απρόσμενες εξελίξεις που θα μας οδηγήσουν να κάνουμε πολλές εκκαθαρίσεις στη ζωή μας. Μπορεί λοιπόν να αποκαλυφθούν μυστικά, κρυφές σχέσεις και παράνομες δραστηριότητες που να φέρουν τα πάνω-κάτω τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης, η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να πυροδοτήσει έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα.

Ο άξονας Σκορπιού-Ταύρου που πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη είναι υλικό-οικονομικός και ίσως επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, τους φυσικούς πόρους και την ενέργεια, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να έχουμε ανατροπές στα οικονομικά μας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συντηρητικοί αυτή την περίοδο στα έξοδα μας και γενικώς να μη διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα μας, αλλά και την υγεία μας.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό στον Ταύρο. Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που φέρνει ξαφνικές και απροσδόκητες καταστάσεις που μπορεί να μας σοκάρουν και να πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα γρήγορα, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, ευέλικτοι και ανοιχτόμυαλοι. Ίσως κάποιες καταστάσεις μας αποδιοργανώσουν ή μπορεί να νιώσουμε έλλειψη εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Επίσης, μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε ξαφνικά χρήματα ή αντικείμενα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Ουρανός είναι και ο πλανήτης της αφύπνισης και της επανάστασης, γι’ αυτό μπορεί να θέλουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες από ό,τι μας κρατά καθηλωμένους και να απελευθερωθούμε από τυχόν περιορισμούς που υπάρχουν στη ζωή μας. Ίσως οι επιλογές μας σοκάρουν τους γύρω μας ή μπορεί να εκδηλώσουμε εκκεντρικές απόψεις και παράξενες συνήθειες. Ακόμη, μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά άτομα στη ζωή μας και να ταράξουν τη ρουτίνα μας. Γενικώς, θα είμαστε παρορμητικοί, κυκλοθυμικοί και με επαναστατική διάθεση. Η έκλειψη αυτή αν μη τι άλλο είναι απρόβλεπτη στις επιδράσεις της και ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με εξελίξεις και αποκαλύψεις που θα μας σοκάρουν, με αλλαγές που θα μας ξεβολέψουν ή με το τέλος καταστάσεων ή σχέσεων, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το πιο απίθανο σενάριο.

Αντίθεση θα σχηματίσει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος και με τον Ερμή που βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ταύρου και μπορεί να υπάρξουν ξαφνικά προβλήματα που αφορούν στις επικοινωνίες, την τεχνολογία ή να υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές αστάθειες. Ίσως να μην γλιτώσουμε τους καβγάδες, τα νεύρα, την κυκλοθυμία, αλλά και τα προβλήματα σε μέσα επικοινωνίας, τεχνολογίας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο μεταφορικό μας μέσο. Οι οικογενειακές διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ συντρόφων, τα παρατράγουδα στην επικοινωνία και η σύγχυση στη σκέψη μας θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις ή να εμπλακούμε σε σημαντικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και σε οτιδήποτε απαιτεί ξεκάθαρο μυαλό και αντικειμενική σκέψη.

Ευτυχώς υπάρχει και ένα μαξιλαράκι ασφαλείας την ημέρα της έκλειψης, καθώς σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία που μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις σε θέματα σχέσεων ή οικονομικά για Διδύμους, Τοξότες, Κριούς, Λέοντες, Ζυγούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου.

Το δίπολο

Οι Σεληνιακές εκλείψεις, όπως και η Πανσέληνος, δημιουργούνται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και αντιτίθενται οι ενέργειες των ζωδίων στα οποία βρίσκονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό και ο Ήλιος στον Ταύρο. Ο Ταύρος έχει να κάνει με τη δομή, την αξιοπιστία, την ασφάλεια -οικονομική και συναισθηματική. Ο Σκορπιός, από την άλλη πλευρά, έχει ως στόχο τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση που πολλές φορές έρχονται μέσα από επώδυνες και τραυματικές εμπειρίες. Αυτή η αντίθεση λοιπόν μας καλεί να κοιτάξουμε στα βάθη της ψυχής μας, να αγκαλιάσουμε ό,τι βρίσκεται εκεί και να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε στο όνομα της όποιας επιφανειακής ασφάλειας, αλλά να βρούμε την ουσία. Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις που μπορεί να φέρει η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου δεν θα γίνουν όλες σε μια μέρα. Μπορεί κάποιες καταστάσεις, που ενδεχομένως να εκδηλωθούν με αυτό το φεγγάρι, να μας μπερδέψουν και να προσπαθούμε να τις κατανοήσουμε. Όταν όμως έρθει η συνειδητοποίηση, θα μας ταρακουνήσει και θα ξεκινήσει η συναισθηματική μας μεταμόρφωση. Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να αναδείξει σε ποιους τομείς της ζωής μας αισθανόμαστε ανασφαλείς, τι μας κάνει να νιώθουμε αβεβαιότητα και αστάθεια και εξαιτίας αυτού να ξεκινήσουμε τις κινήσεις που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας.

Ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 14 μοίρες και 58 λεπτά του Σκορπιού και επηρεάζει έντονα τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι από τη 12η έως τη 16η μοίρα των ζωδίων αυτών, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις συγκεκριμένες μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Διάβασε τις αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο στο Asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet