ΚΡΙΟΣ : Δράση με θάρρος και αυτοπεποίθηση

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Μυητική χρονιά το 2023, με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς και τον συνδυασμό του με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο ίδιο περιβάλλον, σε ταξιδεύει στα βάθη του υποσυνειδήτου σου για να γίνεις το αρχέτυπο του ήρωα που μετατρέπει το λάθος σε άθλο! Σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολύχρονης περιόδου ενδοσκόπησης, αυτογνωσίας και μεγάλων εσωτερικών αλλαγών που, φυσικά, θα έχουν τον αντίκτυπό τους και στην καθημερινή σου ζωή. Φάρος και αρωγός σου στις προσπάθειές σου θα είναι ο Δίας που μέχρι τις 16 Μαΐου φωτίζει το ζώδιό σου ενώ, στη συνέχεια, περνάει στον Ταύρο για να σου επιτρέψει να δεις πρακτικά το αποτέλεσμα όσων θα έχεις επιτύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αποτελέσματα υλικά και συνειδητοποίηση της αυταξίας σου. 

ΕΡΩΤΑΣ: Το 2023 ξεκινά αρκετά ευχάριστα καθώς τόσο ο Άρης από τους Διδύμους όσο και ο Δίας που βρίσκεται στο ζώδιό σου είναι βοηθητικοί για να περάσεις καλά, να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις, να χαρείς τον έρωτα και, αν το θέλεις να σχεδιάσεις το μέλλον με το ταίρι σου. Παράλληλα, σε βοηθάει και ο Κρόνος μέχρι τις 7 Μαρτίου που από τον Υδροχόο σε προτρέπει να υλοποιήσεις τα όνειρα και τα σχέδιά σου. Με λίγα λόγια, καλό είναι να μπεις στη δράση και δεις με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσεις τις περιστάσεις. Με το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύς, θα έχεις την τάση να ψάχνεις πιο βαθιά μέσα σου και να έχεις στο πλευρό σου έναν άνθρωπο που θα σε καταλαβαίνει, θα σε νιώθει, θα αξίζει την εμπιστοσύνη σου και θα μπορείς να του μιλήσεις άνετα ακόμη και για τους πιο μύχιους φόβους σου. Θα αποζητάς τον σύντροφο που θα μιλάνε ακόμη και οι σιωπές σας. Συνεπώς καλά θα κάνεις να μην ενδίδεις σε επιπολαιότητες που θα τυχαίνουν συνεχώς αλλά να ψάχνεις το δέκα το καλό που αυτή η χρονιά μπορεί να στο φέρει. Από τον Μάιο και μετά από τις προσωπικές και όχι μόνο επιτυχίες που θα έχεις, ο Δίας περνάει στον Ταύρο, θέση από την οποία σε βοηθάει να ανακτήσεις ή να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου, να συνειδητοποιήσεις την αξία σου και να διεκδικήσεις την ικανοποίηση των αναγκών σου μέσα από μία σχέση. Σημαντικός σταθμός του 2023 θα είναι η πολύμηνη παρουσία της Θεάς του Έρωτα Αφροδίτης στο ζώδιο των ερώτων σου, τον Λέοντα. Η Αφροδίτη από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα σου χαρίζει χαμόγελα, γοητεία, επιτυχίες, καλοκαιρινές απολαύσεις, ανανεωτικές καταστάσεις και όλα όσα πλαισιώνουν τις ερωτικές επιτυχίες. Κατά την περίοδο που θα είναι ανάδρομη, από 23 Ιουλίου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου, μπορεί να έχεις κάποια επανασύνδεση με σχέση του παρελθόντος σου.   

ΚΑΡΙΕΡΑ: Ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιό σου και σου επιφυλάσσει αρκετές ευκαιρίες καριέρας αλλά, με την προϋπόθεση να είσαι διαυγής για να τις αναγνωρίσεις. Να προσέχεις καθώς είναι πιθανό να σε προσεγγίσουν κόλακες, οι οποίοι μπορεί να σου τάξουν κάτι που θα συνάδει με τα όνειρά σου αλλά, τελικά, να είναι η παγίδα σου. Αν περιορίσεις τις παρορμήσεις σου και έχεις διάκριση θα ξεχωρίσεις την πραγματική ευκαιρία. Μέσα στη χρονιά μπορεί να προκύψει κάποια δυνατότητα καριέρας στο εξωτερικό ή σε πολυεθνική ή σε δουλειά που θα έχει πολλά ταξίδια. Καλό είναι να προσέχεις την τάση σου να υπερβάλλεις και να υιοθετείς αλαζονικές συμπεριφορές λόγω των επιτυχιών σου, οι οποίες θα λειτουργήσουν αρνητικά. Θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσεις τον δρόμο της μετριοπάθειας για να μην χάσεις το στόχο σου και να μην απογοητεύσεις ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να σε στηρίξουν. Οι ηλιακές εκλείψεις που πραγματοποιούνται τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, θα σε βάλουν στη  διαδικασία να επανεξετάσεις τις συνεργασίες σου ενώ οι επιλογές που θα κάνεις κάτω από την επίδρασή τους, θα παίξουν κομβικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία σου. Από τον Ιούνιο, θα έχεις τη δυνατότητα να προωθήσεις τις δημιουργικές σου ιδέες και θα δεις τα ταλέντα σου να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από μία δουλειά που θα σου αποδίδει αξιόλογους καρπούς. 

ΧΡΗΜΑ: Το 2023 είναι μία χρονιά αρκετών ευκαιριών, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Μολονότι θα έχεις την τάση για σπατάλες, θα κρατάς τις ισορροπίες σου καθώς θα έχεις και περισσότερα έσοδα. Ιδιαίτερα από τις 16 Μαΐου που ο Δίας περνάει στον Ταύρο, θα φέρει τα αποτελέσματα της μέχρι τότε δουλειάς σου που θα είναι υλικά και ηθικά. Η Αφροδίτη, με την τετράμηνη παραμονή της στον Λέοντα όλο το καλοκαίρι, θα είναι αρωγός σου στην προσπάθεια να αυξήσεις τη ρευστότητά σου. Οι σεληνιακές εκλείψεις του 2023 στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού που σχετίζεται με τα οικονομικά σου μπορεί να φέρουν έκτακτα έξοδα αλλά θα έχεις πολλά πατήματα για να τα αντιμετωπίσεις. 

ΥΓΕΙΑ: Ο Δίας που θα βρίσκεται στο ζώδιό σου μέχρι τις 16 Μαΐου, σε ανεβάζει ψυχολογικά, σου δίνει ενέργεια, σου χαρίζει δύναμη. Όλα αυτά είναι καλά αλλά το πρόβλημα είναι ότι σε κάνει πιο επιρρεπή στις απολαύσεις και κινδυνεύεις να πάρεις κιλά λόγω καταχρήσεων στο φαγητό και το ποτό. Καλό είναι να προσέξεις τη διατροφή σου για να κρατήσεις τον εαυτό σου σε φόρμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος θα περάσει στο δωδέκατο ηλιακό σου σπίτι, στους Ιχθύς, και πρέπει να σε βρει σε συνέπεια προς τη φροντίδα του εαυτού σου και της υγείας σου.

ετήσιες

ΤΑΥΡΟΣ: Υλοποίηση ρεαλιστικών στόχων

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: To 2023 Αν έχεις διάκριση και δεν ωραιοποιείς τις καταστάσεις, θα αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου. Ο Κρόνος, μετά από τη διέλευσή του στον Υδροχόο που σε ταλανίζει τα δυόμιση τελευταία χρονιά, θα περάσει στο ευνοϊκό, για το ζώδιό σου, περιβάλλον των Ιχθύων, γεγονός που σου επιτρέπει να πανηγυρίζεις καθώς από αυτή τη θέση ο θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και αν έχεις κουραστεί τα προηγούμενα χρόνια, αν έχεις πατήσει γερά στη γη, κι αν έχεις αναλάβει τις ευθύνες σου, θα σε ανταμείψει.

ΕΡΩΤΑΣ: Το 2023 ξεκινάει με πολλές εντάσεις που σου δημιουργούν ανασφάλεια και συχνά την τάση να δραπετεύσεις από τη σχέση σου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ουρανός που βρίσκεται στο ζώδιό σου, απαιτεί να επαναστατήσεις προς οποιοδήποτε άτομο σε καταπιέζει ή είναι τοξικό για εσένα. Ωστόσο, από τον Μάρτιο που ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύς οι εντάσεις αμβλύνονται και θα αρχίσεις να βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα. Θα έχεις τη δύναμη να θέσεις τα όριά σου και «να βάλεις κάθε κατεργάρη στον πάγκο του». Αν η σχέση σου έχει αποδείξει την ισχύ της και δεν έχει επηρεαστεί από τους κλυδωνισμούς, με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μπορείτε να σχεδιάσετε το μέλλον σας με το ταίρι σου. Ο Δίας από τις 16 Μαΐου θα βρίσκεται στο ζώδιό σου και για ένα χρόνο θα  πριμοδοτεί τις ερωτικές περιπέτειες και τα φλερτ. Θα σε εξωθεί στο να διασκεδάζεις, να ερωτευτείς, να κάνεις ταξίδια με το ταίρι σου και –γενικά- ό,τι μπορείς για να πνεύσει αέρας ανανέωσης στη σχέση σου. Η παγίδα του Δία που πρέπει να προσέχεις για να την αποφύγεις, είναι να θελήσεις να ζήσεις το παραμύθι σου μέσα από μία σχέση έντονου πάθους, στην οποία να επενδύσεις για το μέλλον ενώ θα ξέρεις από την αρχή ότι δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Επίσης, καλό είναι να προσέχεις τις περιόδους των σεληνιακών εκλείψεων, Μάιο και Οκτώβριο, καθώς πραγματοποιούνται στον ζωδιακό σου άξονα και μπορεί να φέρουν κρίση στην ερωτική σου ζωή. Αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και υποχώρηση. 

ΚΑΡΙΕΡΑ: Μετά από μία αγχωτική αρχή, το 2023 σε ανταμείβει καθώς στις 7 Μαρτίου ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Υδροχόο από όπου σε ταλάνιζε και περνάει στους Ιχθύς, θέση από την οποία θα σε ανταμείψει δίκαια για όσα έχεις προσφέρει και προσπαθήσει. Ωστόσο, για να πάρεις την ανταμοιβή σου από τον Κρόνο και για να είναι το χέρι βοηθείας για την ευόδωση των στόχων σου, πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου, να επιλέξεις σωστούς συνεργάτες και να κάνεις ρεαλιστικά σχέδια. Να βάλεις στόχους συμβατούς προς τη μόρφωση, τα ταλέντα, τις δεξιότητές σου και όχι φαντασιοπληξίες που θα προέρχονται από ματαιόδοξες διαθέσεις. Σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα πρέπει να αποζητάς το μέτρο, ασκώντας έλεγχο στις συναισθηματικές σου υπερχειλίσεις, να εστιάζεις την προσοχή σου στον σκοπό και να μην τα παρατάς στις πρώτες δυσκολίες. Ο Δίας θα περάσει στο ζώδιό σου στις 16 Μαΐου και θα ενισχύει τα επικοινωνιακά σου χαρίσματα αλλά και τη θελκτικότητά σου με αποτέλεσμα να μην περνάς απαρατήρητη γενικώς και στη δουλειά σου ειδικώς. Θα σου προσφέρει ευκαιρίες για ταξίδια, επαφές με το εξωτερικό, σπουδές, πιστοποιήσεις, επέκταση δραστηριοτήτων. Από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Λέοντα και, μεταξύ άλλων, θα είναι βοηθητική και σε θέματα καριέρας και κοινωνικής καταξίωσης.  

ΧΡΗΜΑ: Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2023 δεν θα σου λείψουν οι πιέσεις λόγω καθυστέρησης των εισπράξεών σου ή εκτάκτων εξόδων. Ωστόσο, αυτή είναι η ευκαιρία σου να αποδείξεις ότι ένας Ταύρος, όσο και πιέζεται οικονομικά, βρίσκει τους τρόπους να εξοικονομεί χρήμα. Θα βρίσκεις τους τρόπους να βγάζεις έξτρα χρήματα ενώ στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς θα σταθεροποιηθείς σε πιο γερές βάσεις που θα επιφέρουν την πολυπόθητη οικονομική ασφάλεια.

ΥΓΕΙΑ: Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά ξεκινάει με πολύ εκνευρισμό που πρέπει οπωσδήποτε να τον διοχετεύεις κάπου για να μην μετατραπεί σε διαβρωτικό για την υγεία σου θυμό και άγχος. Η γυμναστική, ο χορός, η κίνηση γενικότερα θα σε βοηθήσουν. Από τον Μάιο που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου θα νιώθεις πιο δυνατή. Ωστόσο, θα σε κάνει πιο επιρρεπή στις καταχρήσεις φαγητού και γενικότερα γαστρονομικών απολαύσεων με κίνδυνο να πάρεις κιλά αν δεν υποβάλλεις τον εαυτό σου σε ένα πρόγραμμα διατροφής. 

ΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Τα αγαθά κόποις κτώνται

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Το 2023 είναι η απαρχή μιας περιόδου που σου επιφυλάσσει μαθήματα ζωής καθώς ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύς, θέση από την οποία κλονίζει τα θεμέλιά σου. Η πρόκληση είναι να ξεπεράσεις τις εγωιστικές πλευρές σου, να περιορίσεις τις παρορμήσεις σου και να αντιδράς πιο συνετά. Να προσπαθείς να καταξιωθείς μέσα από έργα σου, τις δεξιότητες και τα ταλέντα σου. Να έχεις υπομονή και επιμονή και να μην ξεχνάς τον σκοπό σου στην πρώτη δυσκολία. Να αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή και τις επιλογές σου. Αν υπηρετείς το καθήκον, στο πλήρωμα του χρόνου, ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κρόνος θα σε ανταμείψει και σίγουρα πιο πλουσιοπάροχα απ’ όσο νομίζεις.

ΕΡΩΤΑΣ: Το 2023 με τις διελεύσεις του Ουρανού και του Δία στον Ταύρο σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς, θα αναμετρηθείς με τις ανικανοποίητες επιθυμίες σου. Αν καταφέρεις να διαγράψεις από τον χάρτη σου τις τοξικές σχέσεις που σε φυλακίζουν στο παρελθόν, η ζωή σου θα φωτιστεί. Με τον Άρη στο ζώδιό σου, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, θα είναι δύσκολο να αποφύγεις τους ανταγωνισμούς και τις συναισθηματικές εξάρσεις με τους κινδύνους που συνεπάγονται. Οι εκλείψεις του Απριλίου και του Οκτωβρίου εγκυμονούν μοιραίες γνωριμίες, οι οποίες πιθανώς θα επηρεάσουν καθοριστικά την προσωπική σου ζωή. Μέχρι τα μέσα του Μάη ο Δίας από τον Κριό θα σώζει την κατάσταση, αρκεί να είσαι κι εσύ σε θέση να καταστείλεις τον εγωισμό σου. Για σένα που θέλεις να φλερτάρεις, αυτό το διάστημα είναι καλό καθώς θα κάνεις πολλές γνωριμίες. Από τις 16 Μαΐου που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, αρχίζει η περίοδος του απολογισμού και των εκκαθαρίσεων. Σταθμός για τα ερωτικά σου θα είναι η παρουσία της Αφροδίτης στον Λέοντα από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Αυτή είναι περίοδος ταξιδιών, διακοπών, έντονων συγκινήσεων, επιτυχιών στα φλερτ. Στο διάστημα που θα είναι ανάδρομη, 23/7 – 4/9, είναι πιθανές και οι επανασυνδέσεις. Στο τέλος της χρονιάς το πλανητικό σκηνικό σε καλεί να προχωρήσεις αποφασιστικά χωρίς ανταγωνιστικά και χειριστικά μοτίβα αλλά και χωρίς να ανέχεσαι την οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής από το ταίρι σου.  

ΚΑΡΙΕΡΑ: Από τις τελευταίες ημέρες του 2022 ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης, βρίσκεται στον Κριό, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να προωθήσεις νέα σχέδια. Ωστόσο, επειδή παράλληλα η χρονιά αρχίζει με τον Άρη και τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομους, καλό θα ήταν να προχωρήσεις στην υλοποίηση των στόχων σου μετά τις 22 Ιανουαρίου. Από τις 7 Μαρτίου ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύς, το περιβάλλον που σχετίζεται με τα θεμέλιά σου, κυρίως τα κοινωνικά και επαγγελματικά. Με την επίδρασή του ό,τι έχεις χτίσει τον προηγούμενο καιρό με εργατικότητα, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα θα επιβραβευτεί. Αντιθέτως, θα καταρρέουν αυτά στα οποία δεν έδωσες την πρέπουσα σημασία στον τρόπο που τα θεμελίωσες με αποτέλεσμα να αποτελούν παλάτια στην άμμο. Οι αντιδράσεις σου, ιδιαίτερα μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς, μπορεί να είναι άκρως επαναστατικές. Μην απορήσεις με τον εαυτό σου αν διακόψεις συνεργασίες που δεν ανταποκρίνονται στα θέλω σου. Καλό είναι να θυμάσαι ότι το κάθε νέο ξεκίνημα πρέπει να έχει γερά θεμέλια για να στεριώσει. Αυτά που θα κατακτήσεις το 2023 θα είναι αποκυήματα κόπου και κούρασης αλλά είναι βέβαιο ότι θα αποτελούν σταθερό κομμάτι στα επαγγελματικά σου για πολλά χρόνια. 

ΧΡΗΜΑ: Μέσα στο 2023 δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα νιώσεις την αδικία καθώς οι απολαβές σου θα είναι δυσανάλογα χαμηλές σε σχέση με τις προσπάθειές σου. Ωστόσο, στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, θα παίρνεις ανάσες καθώς όλο και κάτι θα γίνεται που θα σε βγάζει από τα αδιέξοδα και θα σε βοηθάει να συντηρείς τις ισορροπίες στα οικονομικά σου. 

ΥΓΕΙΑ: Μέχρι τις 25 Μαρτίου καλό είναι να προσέχεις καθώς, λόγω της έντονης παρόρμησης και νευρικότητας σου, ενδέχεται να προκαλέσεις μικροτραυματισμούς και ατυχήματα. Από τον Μάρτη, με τον συνδυασμό του Κρόνου και του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς, να προσέχεις τις λοιμώξεις και μολύνσεις. Ευτυχώς, στο δεύτερο εξάμηνο που ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο, θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

ΔΙΔΙΜΟΙ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Νέες ιδέες, γνωριμίες & δράσεις

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Το ζώδιό σου ανήκει στα τυχερά της χρονιάς καθώς θα έχεις την αρωγή των δύο Μεγάλων Διδασκάλων, του Δία και του Κρόνου, σε κάθε ειλικρινή προσπάθειά σου για να κατακτήσεις μια θέση στον ήλιο. Μέσα στο 2023 το πεδίο σου θα είναι πρόσφορο για να οργανώσεις τις συμμαχίες σου αλλά το τίμημα είναι ότι πρέπει να επιδοθείς σε δράση αγωνιστικού χαρακτήρα. Ναι μεν θα κοπιάσεις αλλά θα αμειφθείς και θα στεριώσεις τη ζωή σου σε πιο γερά θεμέλια.

ΕΡΩΤΑΣ: Η χρονιά αρχίζει με ανάδρομο Ερμή στο ζώδιο των σχέσεων σου, τον Αιγόκερω. Αν θέλεις επανασύνδεση, οι πρώτες μέρες του 2023 αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητές σου. Κατά τα άλλα, το σκηνικό για εσένα αλλάζει από τις 7 Μαρτίου και μετά που ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύς και γίνεται σύμμαχός σου. Ακόμη πιο ευχάριστα θα γίνουν τα πράγματα από τις 16 Μαΐου που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο και θα φέρει κοντά σου ανθρώπους που θα σε προάγουν σαν προσωπικότητα. Με τη σύμπραξη του Ουρανού που βρίσκεται στον Ταύρο, το θετικό είναι ότι δεν θα αφήνεις το συναίσθημα να σε συνεπάρει αλλά θα σκέφτεσαι σοβαρά αν το άτομο που σε ενδιαφέρει ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάς, έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης και φιλοσοφία ζωής. Όμορφος ο κεραυνοβόλος έρωτας αλλά ο Κρόνος από τους Ιχθύς δεν θα σε αφήνει να ενδώσεις σε σχέσεις μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας. Με την επίδραση του Κρόνου ωριμάζεις και επιδιώκεις σχέσεις ουσιαστικές. Αντιφατικές θα είναι οι επιδράσεις των εκλείψεων. Οι ηλιακές της 20ης Απριλίου και της 14ης Οκτωβρίου επηρεάζουν την οικογένεια καθώς είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα που θα φορτίσουν έντονα το κλίμα ανάμεσα σε εσένα και το ταίρι σου. Οι σεληνιακές της 5ης Μαΐου και 28ης Οκτωβρίου φέρνουν στη ζωή σου μοιραίες γνωριμίες και εξελίξεις που θα καθορίσουν την προσωπική σου ζωή. 

ΚΑΡΙΕΡΑ: Το 2023 μπαίνει με το δεξί για θέματα καριέρας καθώς σε βρίσκει με τον Δία στον Κριό, το ζώδιο που σχετίζεται με την κοινωνική και επαγγελματική σου καταξίωση. Θα είναι αρωγός σου για να ξεκινήσεις νέες συνεργασίες με ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τα σχέδιά σου και να αποκομίσεις μεγαλύτερα οφέλη, οικονομικά και ηθικά. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι υπάρχει δίπλα σου ένας φύλακας – άγγελος που θα σε προστατεύει από τους κακόβουλους, οι οποίοι θα δράσουν με σκοπό να καπηλευτούν τις προσπάθειες και τα ταλέντα σου. Παράλληλα ο Κρόνος στις 7 Μαρτίου περνάει στους Ιχθύς και σε εξωθεί στο να δράσεις αποφασιστικά τόσο με σκοπό την επαγγελματική σου ανάπτυξη όσο και για να βελτιώσεις τα γνωστικά σου επίπεδα. Ο Δίας που στα μέσα του Μάη θα περάσει στον Ταύρο, θα σου φέρει ισχυρούς συμμάχους και θα ανοίγει τους δρόμους σου για να υλοποιήσεις όνειρα και στόχους. Αν κινηθείς μεθοδικά, με αίσθημα ευθύνης και βάζοντας ρεαλιστικά σχέδια, το 2023 θα αποδειχθεί μια πολύ καλή χρονιά για τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις.

ΧΡΗΜΑ: Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα είναι αρκετά πιεστικό καθώς θα προκύπτουν έκτακτα έξοδα. Στη συνέχεια φαίνεται ότι, μέρα με τη μέρα, θα αλλάζει το κλίμα και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Η πολύμηνη παρουσία της Αφροδίτης στον Λέοντα, από τις 5/6 μέχρι τις 9/10, θα είναι πολύτιμη καθώς θα φέρει περισσότερα χρήματα. Στο διάστημα που θα είναι ανάδρομη, 23/7 – 4/9, μπορεί να προκύψουν έκτακτα έξοδα αλλά και πάλι θα είναι για πράγματα που θα σου δίνουν ευχαρίστηση. Ωστόσο, καλό είναι να προσέχεις για να έχεις…

ΥΓΕΙΑ: Μέχρι τις 25 Μαρτίου που ο Άρης θα είναι στους Διδύμους πρέπει να προσέχεις την υγεία σου καθώς θα είσαι πολύ επιρρεπής στις ιώσεις, στις εμπύρετες αδιαθεσίες και στα ατυχήματα. Το κυριότερο είναι το άγχος και ο κακός ύπνος που προκαλεί. Από τον Απρίλιο θα νιώθεις όλο και καλύτερα ενώ φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα ανακτήσεις  την ενέργειά σου παρέα με το κέφι και τη θετική σου στάση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΛΕΩΝ: Αυτογνωσία και εργασιοθεραπείας

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Το 2023 θα έχεις σταθερότερο βηματισμό καθώς τα άστρα, δηλαδή οι συνθήκες, θα στο επιτρέπουν. Με αυτό το δεδομένο θα αναμετρηθείς με τις δυνάμεις σου και θα αποκαλύψεις τα ψυχικά σου αποθέματα. Ξεπερνώντας φόβους, ανασφάλειες, εξαρτήσεις, θα κομίσεις απρόσμενα οφέλη, συναισθηματικά και υλικά. Η χρονιά σου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά, τουλάχιστον, δεν είναι στρωμένη ούτε με αγκάθια όπως ήταν το 2022. Πρέπει να προσπαθήσεις, να υπηρετήσεις το καθήκον, να κοπιάσεις, αλλά θα δρέψεις τους καρπούς που σου αναλογούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. 

ΕΡΩΤΑΣ: Με τον Κρόνο να αποχωρεί από τον Υδροχόο τον Μάρτη και να περνάει στο περιβάλλον που σχετίζεται με τον ψυχισμό σου, μπαίνεις σε μία διαδικασία κρίσεως για τις αισθηματικές σου σχέσεις. Θα αναγνωρίσεις τις ανικανοποίητες επιθυμίες σου, οι οποίες θα σε βάλουν στο ρόλο του αυστηρού κριτή, τόσο για τον εαυτό σου όσο και για το ταίρι σου. Από τις 16 Μαΐου και μετά δεν αποκλείεται να προκύψει μία νέα γνωριμία μέσα από τον εργασιακό σου χώρο που θα σε κάνει να νιώσεις πολύ έντονα συναισθήματα. Σημαντικός σταθμός για τα ερωτικά σου θα είναι η πολύμηνη παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Η διέλευσή της θα  φέρει τα καλύτερα σε συναισθηματικό επίπεδο καθώς ισορροπείς ψυχολογικά, εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, αξιοποιείς τις νέες γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν. Είναι πιθανό να προχωρήσεις στην επισημοποίηση του δεσμού σου ή να ξεκινήσει μια πολλά υποσχόμενη ερωτική ιστορία. Στο διάστημα που θα είναι ανάδρομη, 23/7 – 4/9, μπορεί να έχεις κάποια επανασύνδεση και θα έχεις τη διάθεση να κάνεις τον απολογισμό σου για την προσωπική σου ζωή. Δεν αποκλείεται να βρεις τη δύναμη και την αισιοδοξία να φύγεις από μία σχέση που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που χρειάζεσαι χωρίς φόβο μοναξιάς και με πολύ πάθος για να «ανακαλύψεις» το καλύτερο που έρχεται… 

ΚΑΡΙΕΡΑ: Η χρονιά μπαίνει με πολλές ανατροπές αλλά και με τον Δία από τον Κριό να λειτουργεί ως ο φύλακας – άγγελος που, έστω και την τελευταία στιγμή, θα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση. Τον Μάρτιο του 2023 ο Κρόνος θα εγκαταλείψει το περιβάλλον των συνεργασιών σου και θα είναι πιο εύκολο να κλείσεις συμφωνίες. Ωστόσο, πρέπει να προσέχεις τις οικονομικές σου συμφωνίες καθώς περνάει στον τομέα που σχετίζεται με τα κεφάλαιά σου και τη διαχείρισή τους. Παράλληλα, οι σεληνιακές εκλείψεις του Μαΐου και του Οκτωβρίου, επηρεάζουν τους τομείς της καριέρας και της οικογένειας, τη στιγμή που ο Ουρανός από τον Ταύρο σε εξωθεί σε καίριες αλλαγές. Αλλαγές που θα τις σιγοντάρει και ο Δίας από τα μέσα του Μάη και μετά. Το 2023 δεν θα χαλαρώσεις αλλά θα είναι πιο εύκολο να επιτύχεις τους στόχους σου. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι ότι θα έχεις την τάση να ωραιοποιείς συναδέλφους και ανωτέρους και να βλέπεις μόνο με καλή προαίρεση τις κινήσεις τους. Το δεύτερο εξάμηνο δεν αποκλείεται να αφήσεις πίσω σου έναν επαγγελματικό χώρο που σε κουράζει ψυχικά για να προχωρήσεις σε ένα νέο επαγγελματικό βήμα που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας. 

ΧΡΗΜΑ: Η παρουσία του Κρόνου στους Ιχθύς χρήζει της προσοχής σου καθώς επιδρά στον ευαίσθητο τομέα των οικονομικών σου, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τράπεζες, επενδύσεις, διαχείριση κεφαλαίων, κληρονομιές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, οικονομικά δικαστήρια, διατροφές. Πρέπει να προσέχετε κάθε σου κίνηση, προκειμένου να μη δεσμευτείτε σε διακανονισμούς ή δανεισμούς ή επενδύσεις που θα μπορούσαν να σας καταρρακώσουν οικονομικά και κατ’ επέκταση ψυχικά, στην περίπτωση που δεν μπορέσεις να φανείς συνεπής προς τις υποχρεώσεις που θα έχεις αναλάβει. 

ΥΓΕΙΑ: Το 2023, με την παρουσία του Κρόνου στους Ιχθύς, καλό θα ήταν να υιοθετήσεις κάποια πρακτική που θα βοηθήσει σώμα και πνεύμα όπως η yoga για παράδειγμα. Πρέπει να διαχειριστείς συναισθήματα και σκέψεις, τα οποία σε αναστατώνουν και καταλύουν το νευρικό σου σύστημα που βάλλεται από τον Ουρανό στον Ταύρο και τις εκλείψεις. Η Αφροδίτη που θα παραμείνει στο ζώδιό σου 4 μήνες το καλοκαίρι, θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την αισιοδοξία και τα χαμόγελά σου, συνεπώς και την ενέργειά σου. Ωστόσο, καλό είναι να έχεις πάντα κατά νου ότι οφείλεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να του φέρεσαι στοργικά και όχι επικριτικά. 

ΛΕΩΝ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Καθρέφτισμα στην αλήθεια

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: «Κόλαση είναι οι άλλοι» είπε ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και το ρητό του σε αφορά καθώς μέσα στο 2023 ο Κρόνος θα περάσει τις σχέσεις σου από την κρίση του, αποκαλύπτοντας τα λάθη των επιλογών σου. Παράλληλα, ο Δίας που από τα μέσα Μάη θα βρίσκεται στον Ταύρο, πριμοδοτεί τις νέες γνωριμίες και, γενικότερα, τις προσπάθειές σου να αναπτυχθείς προσωπικά και επαγγελματικά. Οι δύο Μεγάλοι Διδάσκαλοι, ο Δίας και ο Κρόνος, λειτουργούν απέναντί σου όπως η πατρική φιγούρα που από τη μια προσφέρει απλόχερα ενώ από την άλλη συμμαζεύει και νουθετεί. 

ΕΡΩΤΑΣ: Η χρονιά αρχίζει με τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο των ερώτων σου, δηλαδή κάνοντας πολύ πιθανή μια επανασύνδεση. Παράλληλα, ο Δίας που μέχρι τις 16 Μαΐου θα βρίσκεται στον Κριό, σε εξωθεί στο να μην κάνεις εκπτώσεις σε ότι αφορά την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών σου. Ο Κρόνος που στις 7 Μαρτίου περνάει στους Ιχθύς, θα σε αναγκάσει να κρίνεις τη σχέση σου με αυστηρότητα και αίσθημα δικαιοσύνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια διαδικασία απαιτεί αντοχή στις δύσκολες στιγμές, περίσκεψη, υπομονή, επιμονή και ανάληψη ευθύνης. Τα γεγονότα που θα αντιμετωπίσεις, θα σου δείξουν αν η σχέση σου μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στις επιθυμίες και στα όνειρά σου ή έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Από τα μέσα Μάη με τον Δία στον Ταύρο είναι βέβαιο ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να κάνεις καινούργιες γνωριμίες. Θα φλερτάρεις έντονα, με αυξημένα ποσοστά να κάνεις ακόμη και μία σχέση ζωής, η οποία –για να μην ξεχνιόμαστε- θα υποστεί, παράλληλα, και τις δοκιμασίες του Κρόνου. Πρέπει να θυμάσαι ότι για να προχωρήσεις σε μία νέα σχέση και να την κρατήσεις σε βάθος χρόνου, οφείλεις να φερθείς σαν ενήλικας, να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην κάνεις στο ταίρι σου αυτά που δεν θα ήθελες να σου κάνει. 

ΚΑΡΙΕΡΑ: Μέχρι το τέλος του Μάρτη, με τον Άρη στους Διδύμους, οι ανατροπές, οι δυσκολίες και το κλίμα έντασης με πρόσωπα εξουσίας θα είναι η καθημερινότητά σου στη δουλειά. Από τον Μάρτιο με τον Κρόνο στον τομέα των σχέσεων σου, είναι ξεκάθαρο ότι αρχίζει μία περίοδος αναθεωρήσεων των συνεργασιών σου. Εμπόδια και δυσκολίες που θα προκύψουν, θα έχουν στόχο τους να αναδείξουν τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα σε εσένα και τους συνεργάτες σου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει ποιες επαγγελματικές σχέσεις θα μείνουν στην ζωή σου, ποιες στηρίζονται σε γερά θεμέλια και μπορούν να αντέξουν όλους τους κραδασμούς και ποιες θα αποφασίσεις ή θα αναγκαστείς να αφήσεις πίσω σου. Μέσα στο 2023 θα έχεις την τάση να μην ανέχεσαι πλέον συμπεριφορές και αντιδράσεις των ανωτέρων σου που θεωρείς ότι σε υποτιμούν, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει αντιδικίες και συγκρούσεις. Ο Δίας που τον Μάιο περνάει στον Ταύρο, θα σε βάλει στη διαδικασία να επεκτείνεις το φάσμα των επιλογών σου και των δραστηριοτήτων σου. Ίσως αποτελέσει τον παράγοντα που θα σε εξωθεί στο να αλλάξεις εντελώς τρόπο ζωής, ακόμη και επάγγελμα. Να θυμάσαι ότι αυτού του είδους οι «επαναστατικές» επιλογές, πριμοδοτούνται και από τον Ουρανό που βρίσκεται στον Ταύρο.

ΧΡΗΜΑ: Μέσα στο 2023 και ιδιαίτερα μέχρι τις 16 Μαΐου που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό, θα έχεις τις ευκαιρίες να διαχειριστείς καλύτερα τα κεφάλαιά σου. Θα είναι πιο εφικτό να διεκπεραιώσεις εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν με Δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς με τον πλέον ευνοϊκό τρόπο για εσένα. Επενδύσεις ή δάνεια θα αποδώσουν το μέγιστο δυνατό και δεν αποκλείεται να υπάρξουν θέματα κληρονομιάς που θα διευθετηθούν με τον πιο κερδοφόρο τρόπο.  

ΥΓΕΙΑ: Η υπευθυνότητα θα είναι η λέξη κλειδί για το 2023 ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις και το άγχος που θα σου δημιουργήσει ο Κρόνος. Προσπάθησε να βρεις την ισορροπία μέσα σου για να διαχειριστείς καταστάσεις που σε πιέζουν και καταλύουν το νευρικό σου σύστημα, αυξάνοντας τους κινδύνους να διαταραχθεί η υγεία σου. Το καλοκαίρι με την Αφροδίτη στον Λέοντα θα νιώθεις πιο καλά αλλά καλό είναι να περιορίζεις την τάση σου για καταχρήσεις στο φαγητό και το ποτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΖΥΓΟΣ: Οι επιτυχίες απαιτούν θυσίες

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Φαίνεται ότι το 2023 θα διαψεύσεις την παροιμία «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη» καθώς θα αναμετρηθείς με τις δυνάμεις σου και θα αποδείξεις ότι τα όρια των αντοχών σου υπάρχουν για να  μπορείς να τα ξεπερνάς, αρκεί να έχεις ένα καλό κίνητρο. Στόχος σου για τη νέα χρονιά είναι να χρίσεις τα θεμέλιά σου σε πιο σταθερές βάσεις, έστω κι αν χρειαστεί να δουλέψεις πολύ σκληρά. Άσκησε τη βούλησή σου για την πρόοδο και μην πτοείσαι από τις αντιξοότητες. 

ΕΡΩΤΑΣ: Με τον Δία στον Κριό μέχρι τις 16 Μαΐου, θα είναι πιο εύκολο να εξομαλύνεις τη σχέση σου και να δημιουργήσεις όμορφη ατμόσφαιρα. Η επικοινωνιακή σου διάθεση βοηθάει να  ξεπεράσεις προβλήματα που μπορεί να σε ταλάνιζαν εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι καθόλου απίθανο να αποφασίσετε από κοινού με τον σύντροφό σου τη συγκατοίκηση ή την επισημοποίηση της σχέσης σας καθώς θα νιώθετε σίγουροι ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε σε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα. Οι ηλιακές εκλείψεις του Απριλίου και του Οκτωβρίου που πραγματοποιούνται στον ζωδιακό σου άξονα, απαιτούν να παλέψεις για να κρατήσεις τις ισορροπίες. Ακόμη περισσότερο πρέπει να προσέχεις τον Οκτώβριο που ο Δίας θα έχει περάσει στον Ταύρο και θα σε εξωθεί στο να σκέφτεσαι μόνο το δικό σου «θέλω». Γενικότερα από τις 16 Μαΐου με τον Δία στον Ταύρο, από τη μια θα ανέβει η λίμπιντό σου και θα επιδιώκεις υπέροχες στιγμές για δύο αλλά, από την άλλη, θα έχεις την τάση να φέρεσαι εγωιστικά και να ασκείς συναισθηματικούς χειρισμούς στο ταίρι σου. Από τις αρχές Ιουνίου που η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα, η διάθεσή σου για έρωτα, φλερτ και διασκέδαση ανεβαίνει κατακόρυφα. Είναι βέβαιο ότι οι κατακτήσεις σου θα είναι πολλές και αυτό θα σε κάνει να πετάξεις στα ουράνια. Όλο το καλοκαίρι, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα διασκεδάσεις με τον άνθρωπό σου και θα βιώσετε την ένταση και το πάθος. Την περίοδο που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανή μια επανασύνδεση ή οι ερωτικές εξομολογήσεις από φιλικό πρόσωπο που πιθανώς μετά την έκπληξη να σε συναρπάσουν…

ΚΑΡΙΕΡΑ: Η χρονιά αρχίζει με ένα κλίμα ανατροπών και καθυστερήσεων. Καλό είναι να προωθήσεις σημαντικές υποθέσεις μετά τις 22 Ιανουαρίου. Με το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύς, από τις 7 Μαρτίου, ξεκινάει μία περίοδος με πολλές υποχρεώσεις. Πρέπει να δείξεις την απαιτούμενη υπευθυνότητα και εργατικότητα για να μπορέσεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Θα είναι στιγμές που θα δυσανασχετήσεις με τις ευθύνες και τις αγγαρείες που θα αναγκαστείς να επωμιστείς αλλά να ξέρεις ότι, αν φανείς αντάξια των περιστάσεων, οι κόποι σου θα σου επιστραφούν ως αναγνώριση στον εργασιακό χώρο. Αρωγός σου στο να βρεις καλούς συνεργάτες και να υπογράψεις συμφωνίες θα είναι ο Δίας που μέχρι τις 16 Μαΐου θα κινείται στον Κριό. Στη συνέχεια ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, θέση από την οποία θα ευνοεί τις επιχειρηματικές σου δράσεις. Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Απριλίου και στις 14 Οκτωβρίου, θα θέσουν σημαντικά ζητήματα στις συνεργασίες σου, τα οποία πρέπει να κρίνεις με αντικειμενικότητα και να πάρεις αποφάσεις για την μετέπειτα πορεία σου. Με την αρωγή της Αφροδίτης από τον Λέοντα όλο το καλοκαίρι, θα γνωρίσεις τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τα σχέδιά σου, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνεις τις απαραίτητες αναθεωρήσεις στόχων όταν θα είναι ανάδρομη. 

ΧΡΗΜΑ: Μέχρι τον Μάιο καλό είναι να κάνεις πολύ προσεκτικές κινήσεις και να μην ανοίγεσαι οικονομικά λόγω υπεραισιοδοξίας. Από τον Ιούνιο με τον Δία στον Ταύρο και την Αφροδίτη στον Λέοντα, θα έχεις τις ευκαιρίες να κάνεις συμφέροντες διακανονισμούς. Θα καταφέρεις να λύσεις προβλήματα που τυχόν υπάρχουν με δημόσιο, τράπεζες, ασφάλειες, διατροφές, κληρονομικά και θα έχεις εύνοια στις επενδύσεις. 

ΥΓΕΙΑ: Με τον Κρόνο στους Ιχθύς, το 2023 προσφέρεται για να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα ευεξίας και διατροφής. Καταπολέμησε τις καταθλιπτικές τάσεις που πιθανόν να σε ταλανίσουν, κυρίως τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο που οι εκλείψεις θα σου δημιουργούν πρόσθετο άγχος. Αξιοποίησε τους καλοκαιρινούς μήνες για να διασκεδάσεις, να χαρείς τον έρωτα και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

ΖΥΓΟΣ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αμβλύνονται οι εντάσεις

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Η νέα χρονιά αναμένεται σαφώς πιο καλή και πιο εποικοδομητική από τις προηγούμενες. Από τον Μάρτιο του 2023 με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μέρα με τη μέρα, θα αποκαθίστανται οι ισορροπίες σε όλους τους τομείς της ζωής σου, αρκεί να είσαι ψυχικά προετοιμασμένη να αποδεχθείς την αναγκαιότητα κάποιων ουσιαστικών αλλαγών. Αν είσαι προσγειωμένη στο «εδώ και τώρα», θα μπορέσεις να καθαρίσεις το τοπίο της ζωής σου για να γεμίσει από τα καλύτερα που έρχονται.

ΕΡΩΤΑΣ: Η χρονιά αρχίζει με εντάσεις που επηρεάζουν την προσωπική σου ζωή καθώς ο Κρόνος από τον Υδροχόο αναδεικνύει τα προβλήματα συγκατοίκησης και οικογένειας. Από τις 7 Μαρτίου περνάει στους Ιχθύς. Στο αρχικό στάδιο θα κάνεις τον απολογισμό σου και θα αποφασίσεις αν η σχέση σου έχει αντέξει τους κλυδωνισμούς κι αν μπορείς να συνεχίσεις με το ταίρι σου. Να θυμάσαι ότι ο Ουρανός παραμένει στο ζώδιο των σχέσεων σου, τον Ταύρο και επιβάλλει γενναίες κινήσεις από πλευράς σου, ιδιαίτερα αν αισθάνεσαι τη σχέση σου σαν βάρος λόγω τοξικότητας. Στο ίδιο περιβάλλον θα περάσει τον Μάιο και ο Δίας, κομίζοντας τα καλύτερα που έπονται των γενναίων αποφάσεων. Ο Δίας λειτουργεί άκρως βοηθητικά στην κοινωνική σου ζωή και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές γνωριμίες που θα σου προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Μέσα σε όλα αυτά, με τον Κρόνο να κινείται στους Ιχθύς, να θυμάσαι ότι επιτρέπονται μόνο οι σοβαρές προτάσεις και διαθέσεις στον αισθηματικό τομέα και ότι αν αναλάβεις τις ευθύνες μιας σχέσης και αντιμετωπίζεις την προσωπική σου ζωή με ωριμότητα, ο Κρόνος όχι μόνο δεν θα είναι στερητικός αλλά μπορεί και να γίνει ο φάρος που θα σε οδηγήσει στο άτομο, το οποίο –αν το επιτρέπει ο προσωπικός σου χάρτης- θα καθορίσει τη ζωή σου. Εννοείται ότι, αν έχεις ήδη έναν δεσμό, θα υπάρξει πιο πρόσφορο έδαφος για να βάλεις με το ταίρι σου κοινούς στόχους για το μέλλον.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Παρ’ όλες τις αντιξοότητες στην εκκίνηση του 2023, ο Δίας από τον Κριό δίνει πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής ανόδου. Αν θέλεις να προωθήσεις ένα σημαντικό σχέδιο, μπες στη δράση μετά τις 21 Ιανουαρίου. Ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο, θέση από την οποία βελτιώνει την καθημερινότητά σου καθώς την πλαισιώνει με ευχάριστες παρουσίες και καλούς συνεργάτες. Η δημοτικότητά σου θα ανέβει μέσα στη χρονιά και μαζί της ανεβαίνει και το κασέ σου. Από τις 16 Μαΐου που ο Δίας περνάει στον Ταύρο, θα ευνοεί τις συνεργασίες και τις συμφωνίες σου. Οι γνωριμίες που θα κάνεις μπορεί να είναι καθοριστικές για την καριέρα σου. Ενασχολήσεις που έχουν σχέση με κάθε είδους επικοινωνία –συγγραφή, διαδίκτυο, διαφήμιση– μπαίνουν στη ζωή σου και μετατρέπονται σε νέες πηγές εσόδων. Αποσυμπιέζεσαι από τα φορτία των προηγουμένων ετών και έχεις την ανάγκη να αλλάξεις  παραστάσεις, ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι η επιρρέπειά σου να εμπιστευτείς κόλακες. Καλό θα ήταν, όποια νέα συνεργασία και να ξεκινήσεις, να θυμάσαι ότι δεν είναι όλα ιδανικά πλασμένα, να λειτουργείς περισσότερο με την λογική και τη διάκριση και λιγότερο με το συναίσθημα. Κυρίως να ασκήσεις έλεγχο στην ανάγκη σου να γίνεσαι απαραίτητη στους άλλους και άρα βορά αυτών που θα θελήσουν να απομυζήσουν τους κόπους σου προς όφελός τους. 

ΧΡΗΜΑ: Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή ζωδίου του Κρόνου θα βοηθήσει πολύ και στο να αποσυμπιεστείς, αργά και σταδιακά, από τις οικονομικές πιέσεις που έχεις δεχθεί. Από τον Μάρτιο, μέρα με τη μέρα, θα νιώθεις πιο ασφαλής και θα εκλείπουν τα έκτακτα έξοδα που σε ταλάνιζαν μέχρι τώρα. Με την Αφροδίτη στον Λέοντα από αρχές Ιουνίου και για τέσσερεις μήνες, θα κάνεις κάποιες κινήσεις στη δουλειά που θα είναι αποδοτικές οικονομικά.

ΥΓΕΙΑ: Μέχρι τον Μάιο καλό είναι να προσέχεις καθώς, με τον Δία στον Κριό, θα έχεις την τάση να πάρεις κιλά λόγω καταχρήσεων στο φαγητό και στο ποτό. Από τον Ιούνιο η επαφή με άλλους ανθρώπους θα λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά καθώς θα βγεις από την καταθλιπτική μοναξιά των προηγουμένων ετών και θα νιώσεις πιο ασφαλής. Κατά τη διάρκεια των σεληνιακών εκλείψεων στον άξονά σου, Μάιο και Οκτώβριο, θα έχεις την τάση να χάνεις ενέργεια καθώς θα αγχώνεσαι επειδή θα ανακυκλώνεις συνεχώς στο μυαλό σου όλα όσα θα έπρεπε να είχες κάνει και παραμένουν σε εκκρεμότητα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ: Επιστροφή στην πραγματικότητα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Απαιτητική χρονιά καθώς είναι το 2023, σε καλεί να αποδείξεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις που σου βάζει με σκοπό να καταρρίψεις τις μάσκες και να αναδείξεις τον πραγματικό σου εαυτό. Ο Κρόνος που τον Μάρτιο θα περάσει στους Ιχθύς, θα δώσει το στίγμα του σε αυτή τη χρονιά καθώς θα αποτελεί τον Διδάσκαλο που θα προκαλεί τα γεγονότα, τα οποία θα σε αναγκάσουν να γυρίσεις πίσω στις ρίζες σου και να αποκαλύψεις τις αλήθειες που επηρεάζουν τη σημερινή σου πραγματικότητα.

ΕΡΩΤΑΣ: Με τον Δία στο ζώδιο των ερώτων σου τον Κριό και τον Άρη στο ζώδιο των σχέσεων σου τους Διδύμους σε βρίσκει η καινούργια χρονιά. Οι έντονες αντιδράσεις σου και οι τάσεις φυγής είναι εμφανείς.  Ξαφνικές γνωριμίες έρχονται να ανατρέψουν το παρόν σκηνικό και να σε βάλλουν στη διαδικασία να βρεις διεξόδους για να κάνεις την προσωπική σου ζωή πιο συμβατή με τις επιταγές της εσωτερικής σου φωνής. Σε αυτό συντελεί και ο Κρόνος που από τον Μάρτη περνάει στους Ιχθύς. Το 2023 ξεκινάει μία μακρά περίοδος έντονων προβληματισμών, δυσκολιών, αυτοκριτικής αλλά και επικριτικής διάθεσης από πλευράς σου, η οποία θα καταλήξει στο να αποφασίσεις αν μπορείς να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο τη ζωή σου ή όχι. Ίσως αφήσεις πίσω τη σχέση σου ή μπορεί να συμβιώσεις με το ταίρι σου, ανάλογα με τις υπόλοιπες επιρροές του προσωπικού σου χάρτη. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το πέρασμα του Κρόνου. Από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Λέοντα και θα σε εξωθεί στα ταξίδια, τις περιπέτειες, τις καινούργιες γνωριμίες, τα φλερτ, τις διασκεδάσεις. Η έντονη κοινωνικότητα θα λειτουργήσει ανανεωτικά και θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις δεσμευτικούς φόβους που σε κρατάνε σε τοξικά μοτίβα. Την περίοδο που θα είναι ανάδρομη, 23/7 – 4/9, είναι πιθανή η επανασύνδεσή σου με σχέση του παρελθόντος. Να θυμάσαι ότι αν θέλεις μία ερωτική σταθερά στη ζωή σου, πρέπει να ασκήσεις έλεγχο στην τάση σου να ενθουσιάζεσαι εύκολα αλλά το ίδιο εύκολα να βαριέσαι.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Με τον Ουρανό στον Ταύρο, τομέα που αντιπροσωπεύει την καθημερινή σου εργασία, τον Κρόνο στους Ιχθύς από τον Μάρτη και τον Δία να περνάει τον Μάιο στον Ταύρο, δεν μπορείς πλέον να συμβιβάζεσαι και να παραμένεις σε συνεργασίες που θεωρείς ότι δεν σε προάγουν. Κάνεις την προσωπική σου επανάσταση και δημιουργείς κρίσεις με τους συνεργάτες σου για να αποφασίσεις με ποιους μπορείς να συνεχίσεις και ποιους πρέπει να αφήσεις πίσω σου. Ξαφνικές γνωριμίες μπορεί να φέρουν συμφωνίες από εκεί που δεν το περιμένεις. Ακόμα μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές απομακρύνσεις συνεργατών σου. Στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, με την αρωγή της Αφροδίτης από τον Λέοντα και του Δία από τον Ταύρο, θα σου δοθούν οι ευκαιρίες να αναπτύξεις τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες. Θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να διαφημίσεις τη δουλειά σου και να ενισχύσεις την καλή σου φήμη. Συγγραφή, διαδίκτυο, δημόσιες σχέσεις μπαίνουν στο παιχνίδι. Αξιοποίησε το επικοινωνιακό σου ταπεραμέντο για να οργανώσεις τις συμμαχίες σου και να αναπτύξεις καινούργια σχέδια για τα οποία, αν δουλέψεις σκληρά, θα δρέψεις σημαντικούς καρπούς αργότερα καθώς θα καταξιωθείς στο χώρο σου και θα ανεβάσεις το κασέ σου.

ΧΡΗΜΑ: Αγχωτικά ξεκινάει το 2023 για τα οικονομικά σου ενώ από τον Μάρτη προκύπτουν επί πλέον έκτακτα έξοδα, τα οποία θα αφορούν κυρίως στην οικογένεια και στη συντήρηση της ακίνητης περιουσίας σου. Ωστόσο, μέχρι τις 16 Μαΐου ο Δίας από τον Κριό θα παίζει το ρόλο του από μηχανής θεού, ο οποίος θα σε σώζει έστω και στο παρά πέντε. Στο δεύτερο εξάμηνο ο Δίας από τον Ταύρο και η Αφροδίτη που θα βρίσκεται στον Λέοντα από αρχές Ιουνίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα είναι οι αρωγοί σου και στον οικονομικό τομέα. Θα σου προσφέρουν επαγγελματικές διεξόδους ή τις ευκαιρίες να υλοποιήσεις ιδέες που θα φέρνουν έξτρα έσοδα.

ΥΓΕΙΑ: Ο Ουρανός που βρίσκεται στον Ταύρο φέρνει στην επιφάνεια τον καταπιεσμένο θυμό σου, γεγονός που προκαλεί κλυδωνισμούς στο νευρικό σου σύστημα. Ήδη με τη μακρόχρονη παρουσία του Άρη στους Διδύμους, οι εντάσεις έχουν εντείνει το άγχος και την κυκλοθυμία σου. Αν λάβουμε υπόψη μας και τον Κρόνο που τον Μάρτη περνάει στους Ιχθύς, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μην σε πνίξει το άγχος με όλες τις δυσάρεστες συνέπειές του. Να προσέχεις καθώς με τον Δία να κινείται στον Ταύρο από τα μέσα του Μάη αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρεις κιλά. Καλό είναι να υιοθετήσεις ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ευκαιρίες και καταξίωση

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Το ζώδιό σου ανήκει στα ευνοημένα της χρονιάς! Όχι μόνο επειδή ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο και θα ρίξει την αστερόσκονή του στη ζωή σου με ευλογίες στον έρωτα και στα δημιουργικά σου σχέδια αλλά και επειδή ο Κρόνος από τους Ιχθύς θα σου δείχνει το δρόμο της καταξίωσης. Το 2023 είναι μια περίοδος ευκαιριών σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Ευκαιριών που θα σε εξωθήσουν στο να αναμετρηθείς με τις δυνάμεις και τις αντοχές σου, προκειμένου να τις αξιοποιήσεις και να αποδείξεις ότι τις αξίζεις. 

ΕΡΩΤΑΣ: Μέχρι τον Μάρτιο κρατάς οριακά τις ισορροπίες στην προσωπική σου ζωή. Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύς, θα αρχίσεις να ανακτάς την αυτοπεποίθησή σου, γεγονός που θα ενισχύσει τη θέση σου στον έρωτα. Παράλληλα, ο Ουρανός που βρίσκεται στον Ταύρο αυξάνει τις πιθανότητές ενός κεραυνοβόλου έρωτα, πιθανότητες που θα ενισχύονται ακόμη περισσότερο με τον Δία που θα περάσει στον Ταύρο. Από τα μέσα του Μάη οι προσωπικές σου σχέσεις παίρνουν νέα, σαφώς πιο ευχάριστη τροπή και οι νέες γνωριμίες είναι πολύ πιθανές. Προσοχή μόνο γιατί οι πομπώδεις και χωρίς μέτρο συμπεριφορές, οι οποίες θα οφείλονται στον Δία, είναι πιθανό να κουράσουν. Αν έχεις σχέση, μην αφήνεις τη συνήθη καχυποψία σου να κυριαρχήσει. Αντιθέτως, αφέσου στη ροή και να εμπιστευτείς το ταίρι σου, γεγονός  που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την σχέση σου. Οι ηλιακές εκλείψεις του Απριλίου και του Οκτωβρίου φέρνουν ανακατατάξεις τόσο σε οικογενειακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να διαχειριστείς ψύχραιμα την ένταση κι αν χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις, να είναι κάτω από το πρίσμα της λογικής και όχι της υποκειμενικότητας. Αντίθετα, οι σεληνιακές εκλείψεις του Μαΐου και του Οκτωβρίου εγκυμονούν μοιραίες συναντήσεις και εξελίξεις στην ερωτική σου ζωή. Η Αφροδίτη που θα παραμείνει για ένα τετράμηνο στον Λέοντα, 5 Ιουνίου μέχρι 9 Οκτωβρίου, θα ανεβάσει τη λίμπιντο σου, θα αναδείξει τη γοητεία σου και θα συντελέσει στο να αποζητάς με περισσότερο πάθος και αυτοπεποίθηση την ικανοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών σου. 

ΚΑΡΙΕΡΑ: Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είναι αγχωτικό με πολλές ανατροπές στη δουλειά και πολλές εντάσεις. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι εξελίξεις θα είναι ευχάριστες καθώς θα έχεις πολλές ευκαιρίες και πολλές προκλήσεις που ναι μεν θα απαιτούν πολλή και σκληρή δουλειά αλλά θα επιφέρουν ικανοποίηση ηθική και υλική. Νέα άτομα μπαίνουν στη ζωή σου και γίνονται αγγελιοφόροι επιτυχιών. Οι δύο Δάσκαλοι, ο Δίας και ο Κρόνος σε ευνοούν αλλά πρέπει να δράσεις σύμφωνα με τη φιλοσοφική διδαχή τους, δηλαδή να φροντίσεις ώστε να γίνουν όλα κάτω από απόλυτη νομιμότητα, δεοντολογία και ηθική. Φαίνεται ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με τον συνδυασμό του Δία και του Ουρανού από τον Ταύρο, υιοθετείς πιο αντισυμβατικούς ρυθμούς που μοιραία θα επηρεάσουν και τις συνεργασίες σου. Δεν θα φοβηθείς να κάνεις την ανατροπή και να διακόψεις συνεργασίες χρόνων που θεωρείς ότι δεν σου προσφέρουν αυτά που αξίζεις. Καλό είναι να προσέχεις στις περιόδους των ηλιακών εκλείψεων, Απρίλιο και Οκτώβριο, καθώς θα αντιμετωπίσεις αρκετές δυσκολίες στον τομέα της καριέρας, οι οποίες θα απαιτούν την ψύχραιμη ματιά σου, τη σταθερότητα στις αποφάσεις σου και τη συνετή δράση σου.

ΧΡΗΜΑ: Το 2023 είναι χρονιά ισορροπιών και καλής διαχείρισης από πλευράς σου. Μέχρι τον Μάιο καλό είναι να φροντίσεις να αξιοποιήσεις ακίνητη περιουσία που μπορεί να σου αποφέρει έσοδα. Από τον Ιούνιο που η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα, θα δεις το αποτέλεσμα τον προσπαθειών σου καθώς θα καταφέρεις να βελτιώσεις το εισόδημά σου, γεγονός που θα σε κάνει να αισθανθείς μεγαλύτερη ασφάλεια. Παράλληλα, θα έχεις τις ευκαιρίες να κάνεις συμφέροντες διακανονισμούς με τράπεζες, ασφάλειες, δημόσιο και να επιλύσεις θέματα κληρονομικά ή δικαστικά που αφορούν σε οικονομικές υποθέσεις.

ΥΓΕΙΑ: Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με τον Άρη να επηρεάζει τον τομέα της υγείας σου, πρέπει να προσέχεις καθώς θα χάνεις εύκολα την ενέργειά σου λόγω άγχους και θα είσαι επιρρεπής στις ιώσεις, στις μολύνσεις, στις εμπύρετες αδιαθεσίες. Τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο με τις ηλιακές εκλείψεις να εντείνουν το άγχος σου, καλό είναι να προσέχεις. Ωστόσο, θα πάρεις πολλές χαρές μέσα στο 2023 γι αυτό και θα έχεις τις δυνάμεις να ανταπεξέλθεις ότι και να συμβεί. Καλό είναι να υιοθετήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα σε βοηθάει να εκτονώνεις την αρνητική ενέργεια και να καταστείλεις το άγχος σου. 

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Απελευθέρωση από βάρη

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Απελευθερωμένη από τον Κρόνο, ο οποίος εγκαταλείπει το ζώδιό σου στις 7 Μαρτίου, θα ξαναβρείς τον παλιό, καλό σου εαυτό με τα χαμόγελα και την αισιοδοξία. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι το πέρασμα του Κρόνου και οι πιέσεις που δέχθηκες, θα «πιάσουν τόπο» αν παραμείνεις συνετή, πιστή στο καθήκον, έτοιμη να αναλάβεις τις ευθύνες των επιλογών σου τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική σου ζωή. Καλείσαι να αξιοποιήσεις τις εμπειρίες των τελευταίων ετών και, έχοντας μετατρέψει τα παθήματά σου σε μαθήματα για το μέλλον, να μπεις δυναμικά στον στίβο της ζωής και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να χτίσεις τις σχέσεις σου, τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις διαπροσωπικές. 

ΕΡΩΤΑΣ: Το 2023 αρχίζει με τον Δία στον Κριό και τον Άρη στους Διδύμους να σιγοντάρουν τη διάθεσή σου να φλερτάρεις, να επιβεβαιωθείς, να μπεις στην περιπέτεια, να αλεγράρεις. Η ανάγκη σου  είναι να μην ανεχτείς καμία μορφή καταπίεσης ή περιορισμού, οπότε είναι αναγκαίο να θέσεις τα όριά σου έναντι του ατόμου που σε ενδιαφέρει. Ξαφνικοί έρωτες που έρχονται και φεύγουν γρήγορα, μπαίνουν στην ζωή σου για να σου επισημάνουν ότι έχεις βαλτώσει και πρέπει να διεκδικήσεις δυναμικά αυτά που έχεις ανάγκη. Ο τρόπος που βιώνεις τον έρωτα αλλάζει, ιδιαίτερα από τον Μάρτη που ο Κρόνος εγκαταλείπει το ζώδιό σου και περνάει στους Ιχθύς. Ζητάς ένα ταίρι για μια σοβαρή σχέση αλλά, ταυτόχρονα, έξω από τις κοινωνικές συμβάσεις. Η Αφροδίτη στις 5 Ιουνίου περνάει στον Λέοντα, το ζώδιο των σχέσεων σου όπου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου και ανεβάζει τις μετοχές σου κατακόρυφα. Η αισιοδοξία σου θα είναι στο ζενίθ, η διάθεσή σου να φλερτάρεις και να ευχαριστηθείς το καλοκαίρι σου θα είναι εμφανέστατη και οι επιβεβαιώσεις που θα παίρνεις, θα τονώσουν και πάλι την αυτοπεποίθησή σου που έτεινε προς εξαφάνιση τα προηγούμενα χρόνια. Στην περίοδο που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη, 23/7 – 4/9, δεν αποκλείονται οι επανασυνδέσεις αλλά και η τάση να επαναπροσδιορίσεις τα θέλω σου σε μία σχέση.  

ΚΑΡΙΕΡΑ: Το 2023 μπαίνει με το δεξί καθώς ο Δίας από τον Κριό σου επιτρέπει να προωθήσεις ιδέες και σχέδια με τη βοήθεια σημαντικών ατόμων που μπαίνουν στη ζωή σου. Ωστόσο, μπορεί να σου βγάλει μια τάση έπαρσης και ανάγκης να κολακευτείς. Είναι προτιμότερο να επενδύεις σε άτομα που έχουν δείξει με πράξεις τις ειλικρινείς τους προθέσεις και να μην παρασύρεσαι από αυλοκόλακες, οι οποίοι στο τέλος μπορεί να σου προκαλέσουν συναισθήματα ματαίωσης. Βάλε τη λογική σου να σε κατευθύνει καθώς οι παρορμήσεις σου μπορεί να αποδειχθούν βλαπτικές. Ο Δίας που από τον Μάιο συναντά τον Ουρανό στον Ταύρο, ξυπνάει την ανάγκη σου για αναδόμηση της ζωής σου σε νέες βάσεις. Δεν αντέχεις τη μετριότητα και θέλεις να κάνεις την ανατροπή στη δουλειά σου, διεκδικώντας έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχεις μέχρι σήμερα. Δεν αποκλείεται, επίσης, να αλλάξεις ριζικά κατεύθυνση και να επιλέξεις κάτι πιο πρωτοποριακό. Οι περίοδοι των σεληνιακών εκλείψεων, Μάιος και Οκτώβριος, είναι κάπως ανατρεπτικές για τις δουλειές σου αλλά, ταυτόχρονα, και αποκαλυπτικές καθώς θα συνειδητοποιήσεις ποιες επιλογές σου είναι σωστές και ποιες λάθος, γεγονός που θα σε βοηθήσει να κάνεις τις εκκαθαρίσεις σου. 

ΧΡΗΜΑ: Το 2023 θα νιώθεις ότι οι απολαβές σου δεν ανταποκρίνονται σε μέγεθος των προσπαθειών σου. Ναι μεν θα συντηρείς τις ισορροπίες σου αλλά ο Κρόνος που θα βρίσκεται στους Ιχθύς από τις 7 Μαρτίου, θα σε περιορίσει αν δεν μάθεις να εκτιμάς το χρήμα ως ενέργεια. Σε καλεί να αποκτήσεις μέτρο, να μην ξεφεύγεις στα έξοδα και να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν. Πάνω απ’ όλα σου μαθαίνει να εκτιμάς αυτά που έχεις και να μη σκέφτεστε συνεχώς αυτά που δεν έχεις. Περίοδοι πίεσης θα υπάρξουν γι αυτό πρέπει να είσαι σε θέση να τις αντιμετωπίσεις, κάνοντας λίγο πιο σφικτή διαχείριση.

ΥΓΕΙΑ: Η ανυπομονησία σου να αξιοποιήσεις τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις γνώσεις σου θα σε βάλουν σε μια πιεστική διαδικασία με σκοπό να βρεις τις διεξόδους δράσης σου, γεγονός που μπορεί να παράγει άγχος, βλαπτικό για την υγεία σου. Ωστόσο, ιδιαίτερα μετά τον Μάρτιο, θα ανακτάς εύκολα τις δυνάμεις σου. Καλό θα ήταν να υιοθετήσεις ένα πρόγραμμα άθλησης για να εκτονώνεις την αρνητική ενέργεια και να φροντίσεις να κοιμάσαι περισσότερο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΙΧΘΥΕΣ: Δοκιμάζονται οι σχέσεις σου

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ TIP: Το 2023 είναι η χρονιά απαρχής μιας αρκετά μεγάλης περιόδου, στην οποία πρέπει να υποστηρίξεις τις ανάγκες του εσώτερου εαυτού σου και όχι εκείνες της εξωτερικής σου εικόνας. Ο Κρόνος στις 7 Μαρτίου θα περάσει στο ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2026, διάστημα στο οποίο θα σε θέσει υπό περιορισμό, κόβοντας γέφυρες, άλλοτε κοινωνικές και άλλοτε προσωπικές και δημιουργώντας έναν κλοιό πολλών ευθυνών που θα αναγκαστείς να επωμιστείς. Σε αναγκάζει να προβείς σε μία εσωτερική διεργασία, να συνειδητοποιήσεις ποιες καταστάσεις στη ζωή σου έχουν χτιστεί με γνώμονα την ανάγκη σου για κοινωνική διάκριση και τι είναι αυτό που έχεις θυσιάσει, προσπαθώντας να υπηρετήσεις την εικόνα του «καλού παιδιού». 

ΕΡΩΤΑΣ: Από τον Μάρτιο του 2023 αρχίζει μία σημαντική περίοδος καθώς ο Κρόνος περνάει στο ζώδιό σου και με τον αυστηρό και επικριτικό του τρόπο, θα αξιολογήσει τις σχέσεις σου. Είναι γεγονός ότι οι δυσκολίες που θα προκύψουν θα έρθουν για να σου καταδείξουν τα λάθη και τα σωστά των επιλογών σου. Αν η σχέση σου παραμείνει ακλόνητη και περάσει μέσα από τις συμπληγάδες, είναι βέβαιο ότι στηρίζεται σε γερές βάσεις και μάλλον θα τη δεις να ανθίζει με τον Κρόνο στο ζώδιό σου. Διαφορετικά θα αποτελέσει παρελθόν για να προχωρήσεις με σιγουριά στο να βρεις τον άνθρωπο που θα σου χαρίσει την ευτυχία. Ο Δίας από τον Μάιο θα συναντήσει τον Ουρανό στον Ταύρο για να σε βάλει στη διαδικασία να ξεφύγεις από τα στεγανά που σε κρατούσαν πίσω. Αυτή η αλλαγή σου θα έχει αντίκτυπο σε όλο το φάσμα των σχέσεων σου. Θα διεκδικήσεις την ελευθερία σου και τον προσωπικό σου χώρο στην ερωτική σου σχέση, γεγονός που μπορεί να αιφνιδιάσει τον ταίρι σου. Ξαφνικοί έρωτες μικρής χρονικής διάρκειας έρχονται για να σου δώσουν το στίγμα ότι πρέπει να αλλάξεις φιλοσοφία στον έρωτα. Ουσιαστικά, όλα συνηγορούν υπέρ της ανάληψης ευθύνης έναντι του εαυτού σου, των ορίων σου και των επιλογών σου. Η αυτογνωσία θα σε βοηθήσει να κάνεις τις σωστές επιλογές. Συνεπώς, ακόμη κι αν δεν σου αρέσει η ερωτική σου ζωή ως έχει, να θυμάσαι ότι καθρεπτίζει δικές σου πτυχές και άρα πρέπει να ψάξεις πού έχεις κάνει το λάθος για να το διορθώσεις. Λάθος που μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε καλές προθέσεις.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Με την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σου στις 7 Μαρτίου, αρχίζει μία περίοδος που μπαίνεις στη διαδικασία να επαναξιολογήσεις τις συνεργασίες σου. Η επικριτική και αυστηρή σου στάση θα είναι εμφανέστατη στο περιβάλλον σου και θα επηρεάσει καθοριστικά τις επαγγελματικές σου σχέσεις. Δυσκολίες, εμπόδια και καθυστερήσεις έρχονται για να σε «βοηθήσουν», όσο παράδοξο και αν σου φαίνεται, θα πάρεις αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολες αλλά θα λειτουργήσουν σαν εφαλτήριο για έναν νέο κύκλο ζωής. Ό,τι έχεις προσπαθήσει να χτίσεις με κόπο και σκληρή δουλειά θα παραμείνει όρθιο παρά τις όποιες δοκιμασίες ενώ ό,τι έχεις χτίσει πρόχειρα και επιπόλαια θα το δεις να καταρρέει, εξωθώντας σε στις απαραίτητες αναθεωρήσεις. Ο Δίας από τον Ταύρο όπου θα περάσει τον Μάιο, έρχεται να δώσει την εύνοιά του σε ότι αφορά καινούργιες επαφές, νέους στόχους και εποικοδομητικές συνεργασίες. Θα συναναστραφείς με άτομα που όχι μόνο θα στηρίξουν τις προσπάθειές σου αλλά και θα σε εξωθήσουν στο να δεις προοπτικές που πιθανώς αγνοείς αυτή τη στιγμή. Προσοχή μόνο γιατί, με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου, μπορεί να βρεθούν στον δρόμο σου άτομα που θα σε κολακέψουν, θα «πατήσουν» στις αδυναμίες σου και θα σου υποσχεθούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Όταν, όμως, αποδειχθεί «άνθρακες ο θησαυρός», θα απογοητευτείς. Χρειάζεται διάκριση και λογική όταν επιλέγεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. 

ΧΡΗΜΑ: Με τον Δία στον Κριό μέχρι τις 16 Μαΐου, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσεις, θα καταφέρνεις να συντηρείς τις ισορροπίες σου. Ο Δίας θα παίζει το ρόλο του από μηχανής Θεού που θα σου λύνει το πρόβλημα έστω και την τελευταία στιγμή. Παράλληλα, αξίζει να τον αξιοποιήσεις, ψάχνοντας τρόπους για να αυξήσεις τη ρευστότητά σου. Με την Αφροδίτη στον Λέοντα από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα μπορέσεις να κάνεις έξτρα δουλειές με αρκετά οικονομικά οφέλη.

ΥΓΕΙΑ: Η ανάγκη σου να ασκήσεις έλεγχο σε σχέσεις και καταστάσεις, θα σου προκαλέσει υπέρμετρο άγχος, συνοδεία των κινδύνων που εγκυμονεί καθώς θα επικεντρωθείς αποκλειστικά σε αυτόν το σκοπό, σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια. Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιό σου από τις 7 Μαρτίου και αποζητά τη μεταμόρφωσή σου ψυχή τε και σώματι, διαδικασία δύσκολη που εξαντλεί τα αποθέματα της δύναμής σου. Το 2023 είναι ευνοϊκό για να πειθαρχήσεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής, με σκοπό να φροντίσεις για την υγεία και την ευεξία σου ή σε μια δίαιτα για να χάσεις βάρος.

ΙΧΘΕΙΣ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet