Δοκίμασα ένα sustainable-φυσικό αποσμητικό και να που κατέληξα

Είμαι ξεκάθαρα και απόλυτα συνειδητοποιημένα θύμα (υπέρ) καταναλωτισμού. Η χαρά του marketing και η απόλυτη στόχευση κάθε μικρής ή μεγάλης καμπάνιας που σχεδιάζεται στα social media για να προσεγγίσει αγοραστικό κοινό. Όντως με κάποιο τρόπο μου φαίνονται όλα χρήσιμα και στην αρχή αυτής της μανίας δεν είχα και κανέναν φραγμό. Απλά αγόραζα στα όρια της αλόγιστης κατανάλωσης.

Κι αν τώρα, ως μαμά έχω φροντίσει να βάζω stop σε μερικά τρανταχτά παραδείγματα καταναλωτικής θυματοποίησης, ακόμα υπάρχουν φορές που λυγίζω. Η πιο πρόσφατη αυτών ήταν εκείνη που παρήγγειλα online ένα sustainable αποσμητικό. Από εκείνα που είναι της φιλοσοφίας του refill και έχουν μόνο φυσικά συστατικά. Η υπόσχεση είναι η αποτελεσματικότητα εκτός από το eco friendly της ταυτότητάς του. Ωστόσο, δεν μπορείς και να αντισταθείς εύκολα όταν στις επιλογές που έχεις για το προϊόν είναι μυρωδιές που φέρουν ονομασίες όπως: Fresh Cotton & Sea Salt, Sandalwood & Patchouli, Coconut Dreams και άλλες.

Διάλεξα το χρώμα της συσκευασίας λοιπόν, που είναι η μόνιμη αγορά και επέλεξα την μυρωδιά με το βαμβάκι. Το έλαβα σε ένα εμφανώς ανακυκλώσιμο χάρτινο κουτί και πολύ εύκολα το συναρμολόγησα κι άρχισα να το χρησιμοποιώ. Εδώ θα σας αφήσω τα τις παρατηρήσεις μου με ευθύτητα και αμετροέπεια.

Sustainable VS Συμβατικό αποσμητικό

Μυρίζει καταπληκτικά και η ένταση είναι όση χρειάζομαι από το αποσμητικό μου

Σου δίνει την αίσθηση της καθαριότητας κατά την εφαρμογή

Κάνει καλό στον πλανήτη και στην επιδερμίδα μου, αφού είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά και μόνο

Η συσκευασία που τοποθετείς το προϊόν είναι φανταστική. Στολίδι για το μπουντουάρ σου.

Είναι αποτελεσματικό, μέχρι την ώρα που θα χρειαστεί να περπατήσεις καταμεσήμερο στο δρόμο με καύσωνα. Δεν μυρίζω άσχημα, ωστόσο προσωπικά δεν νιώθω το ίδιο όπως όταν φοράω το συμβατικό αποσμητικό μου.

Δεν τσούζεις ποτέ, ακόμα κι όταν έχεις ξυρίσει τις μασχάλες σου μετά το μπάνιο.

Αφήνει σημάδια κυρίως στα μαύρα ρούχα, γεγονός που δεν συμβαίνει με το κλασσικό αποσμητικό.

Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι λιώνει πάνω στο δέρμα μου και προσωπικά μου είναι ενοχλητική η αίσθηση.

Συμπέρασμα

Νομίζω ότι ακόμα δεν είμαι έτοιμη -δεν ξέρω αν θα είμαι ποτέ- να αποχωριστώ τελείως το αποσμητικό που ξέρω κι εμπιστεύομαι. Ωστόσο, μπορώ σίγουρα να φοράω το φυσικό, sustainable αποσμητικό μου που μυρίζει υπέροχα κι τις μέρες ή τις ώρες που το χρειάζομαι το συμβατικό θα είναι εκεί να με σώσει. Είναι κι αυτή μία σχέση εμπιστοσύνης χρόνων που δεν μπορώ να προσπεράσω.

Ουσιαστικά, έχω την αίσθηση ότι μπορώ και να προσαρμόζω τα αποσμητικά που έχω επιλέξει, ανάλογα την περίοδο και τις ανάγκες μου. Ίσως πάλι είναι και μία συνήθεια ετών που δύσκολα κόβεται. Ο καιρός θα δείξει και στη δική μου περίπτωση και το marketing.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet