Νομίζουμε ότι κάποιοι το περίμεναν πάρα πολύ καιρό. Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για το συγκρότημα «Black Keys» αναμένεται να δώσει το νέο ντοκιμαντέρ που μιλάει για την ιστορία τους.

Το συγκρότημα έδωσε σε ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ τους τον τίτλο «Brothers», το οποίο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να αναφέρεται στην αδερφική σχέση μεταξύ των δύο μελών του ροκ ντουέτου, των Dan Auerbach και Patrick Carney.

Απάντηση στο ερώτημα αν η σχέση τους είναι αδερφική μπορούν να λάβουν οι θαυμαστές τους αφού δουν το «This Is a Film About the Black Keys», ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε κάποιες λιγότερο γνωστές, ιστορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μελών, καθώς και σε ό,τι τους συνδέει.

Το ντοκιμαντέρ για τους «Black Keys»

Η ταινία του Jeff Dupre παρακολουθεί την πορεία των Dan Auerbach και Patrick Carney από τις πρώτες μουσικές δοκιμές σε ένα υπόγειο στο Άκρον του Οχάιο έως την τεράστια επιτυχία στη σκηνή του rock ‘n’ roll.

«Γνώριζαν πολύ λίγο ο ένας τον άλλον όταν έκαναν τις πρώτες τους ηχογραφήσεις, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι μοιράζονταν μια ισχυρή μουσική σύνδεση και μια ώθηση για επιτυχία. Περιοδεύοντας ακατάπαυστα για δέκα χρόνια, το ντουέτο διαχειρίστηκε τα πάνω και τα κάτω της ζωής στις περιοδειες, φτάνοντας τελικά σε ταχύτητα διαφυγής με τους δίσκους του Brothers και El Camino. Καθώς τόσες πολλές δυνάμεις έχουν απειλήσει να τους χωρίσουν, το συγκρότημα κατάφερε να μείνει μαζί. 24 χρόνια μετά, είναι πιο δεμένοι από ποτέ, εξακολουθούν να φτιάχνουν υπέροχη μουσική και να αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει» αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα χθες στο Φεστιβάλ SXSW.

«Η ιστορία τους είναι πραγματικά συναρπαστική» δήλωσε στο ABC Audio ο σκηνοθέτης. «Είναι μια ιστορία για το πώς αυτοί οι δύο τύποι κατάφεραν να χτίσουν μια φιλία πάνω σε αυτόν τον εκπληκτικό μουσικό δεσμό που έχουν μαζί».

«Καθώς έχτιζαν αυτή τη φιλία, συχνά βρέθηκαν απρόθυμοι να μιλήσουν ο ένας στον άλλο για το πώς ένιωθαν και όταν το έκαναν, επικοινωνούσαν ο ένας στον άλλο μέσω της μουσικής τους και όχι με λόγια» τόνισε ο Jeff Dupre, ο οποίος κατά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ υιοθέτησε την αρχή «αφήστε τη μουσική να πει την ιστορία όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Όλα αυτά τα τραγούδια που έγραψαν όλα αυτά τα χρόνια, αποτυπώνουν το καθένα μια στιγμή στο χρόνο» τόνισε. «Λένε ποιος ήταν ο Pat και ο Dan εκείνη τη στιγμή και τι περνούσαν, τι σκεφτόντουσαν και τι ένιωθαν» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Johnny Depp: Συγχαίρει τον Robert Downey Junior για το πρώτο του βραβείο μέσω Instagram

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet