Η πολιτική είναι δύσκολο άθλημα. Θέλει υπομονή, αντοχή, να ξέρεις να ελίσσεσαι και κυρίως να είσαι έτοιμος να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Είναι επίσης ένα παιχνίδι που παίζεται με δυο τρόπους: τον ευθύ και τον πλάγιο. Ο ευθύς είναι να ψέγεις και να κατηγορείς τον πολιτικό σου αντίπαλο για αυτά που έκανε ή δεν έκανε. Ο άλλος τρόπος είναι ο πισώπλατος δηλαδή να τον κατηγορείς με ψεύδη ή να επιτίθεσαι σε μέλη της οικογένειάς του τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική. Δυστυχώς η δεύτερη τακτική είναι πολύ προσφιλής στη χώρα μας… 

Το καινούργιο «θύμα» είναι η Ευγενία Μανωλίδου η οποία όπως υποστηρίζει χωρίς το παραμικρό στοιχείο ο κος Άρης Σπίνος, είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Με λίγα λόγια, είπε πως ο Υπουργός Ανάπτυξης,  Άδωνις Γεωργιάδης χτυπά τη γυναίκα του. Ο συγκεκριμένος κύριος συστήνεται ως δημοσιογράφος και είχε πολιτευτεί με τη Χρυσή Αυγή (αυτοί που είναι φυλακή τώρα!). Το να δηλώνεις δημοσιογράφος και να λες ό,τι σου κατέβει, δεν είναι είδηση και δεν πρέπει να αποτελεί είδηση. Ένας δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να μετρά τα λόγια του πολύ προσεκτικά- ειδικότερα όταν κατηγορεί πολιτικό πρώτης γραμμής για κάτι τόσο σοβαρό. Έπειτα είναι αθλιότητα να εκμεταλλεύεσαι ένα κίνημα που τώρα έχει ξεκινήσει στη χώρα μας και θέλει να βοηθήσει τις γυναίκες να μιλούν για την κακοποίηση ελεύθερα.

«Από τότε που μπήκα στην πολιτική έχω ακούσει τα πάντα. Με ψέματα ήθελαν να με κλείσουν στην φυλακή, τώρα όμως η κατάσταση ξέφυγε. Από το “Tourkadonis” έως, αν είναι δυνατόν ότι κτύπησα την σύζυγο μου. Σεβαστείτε μια γυναίκα, μια μάνα και μια σύζυγο που βλέπει αυτά τα αίσχη. Φτάνει!».

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε γυναίκα πολιτικού

Επίθεση έχει γίνει –και όχι μία φορά – και στη Μαρέβα Μητσοτάκη όταν η εφημερίδα Documento την κατηγόρησε πως έχει δηλώσει ψευδές πόθεν έσχες το 2016 (για το φορολογικό έτος του 2015) με τον Κώστα Βαξεβάνη να ζητά από τη δικαιοσύνη να εξετάσει εάν νόμιμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, Μαρέβα. Ακόμη, ο Βαξεβάνης ζητούσε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η κυρία Γκραμπόφσκι είχε αγοράσει ακίνητο στο Παρίσι.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε την αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία και διερεύνησε τις καταγγελίες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η σχετική δικογραφία θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγό της, την περίοδο που βρισκόντουσαν σε διάσταση. Κι αυτή είναι η πιο σοβαρή καταγγελία εναντίον της καθώς υπήρξαν κι άλλες.

γυναίκες
Papadakis Press

Επιθέσεις κυρίως για τις στυλιστικές της επιλογές είχε δεχτεί και η Περιστέρα Μπαζιάνα η οποία έπρεπε για κάποιο λόγο να επωμιστεί τα σωστά ή τα λάθος του συζύγου της και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η πολιτική ενός πρωθυπουργού δεν εξαρτάται από το τι θα φορέσει η γυναίκα του και η κριτική δεν θα έπρεπε να βασίζεται εκεί.

γυναίκες
Papadakis Press

Η εκμετάλλευση οικογενειών πολιτικών αντιπάλων χωρίς απτές αποδείξεις, είναι η τελευταία γραμμή ηθικής που μπορεί να περάσει ένας πολιτικός ή ένας δημοσιογράφος. Το να προσπαθείς μέσω των οικογενειών των πολιτικών να βγάλεις ένα «ανύπαρκτο λαβράκι», δηλαδή να πετάξεις λάσπη κι αν πιάσει …έπιασε, δείχνει το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης μιας χώρας. 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet