Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που εγκαταλείπουν τις δουλειές τους επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανταγωνιστικές απαιτήσεις της εργασίας και της οικογένειας. Και πολλές είναι εκείνες που τελικά δεν επιστρέφουν ποτέ στην εργασία τους μετά από την τεκνοποίηση γιατί δεν βρίσκουν την υποστήριξη που θα ήθελαν.

Είναι σημαντική η ύπαρξη, λοιπόν, ενός περιβάλλοντος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γυναικών και να κάνει τους χώρους εργασίας φιλικούς για εκείνες. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα εργασιακό περιβάλλον κατάλληλο για γυναίκες;

Εργασιακό περιβάλλον: Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που το κάνουν φιλικό για τις γυναίκες

Πως είναι ένα εργασιακό περιβάλλον κατάλληλο για γυναίκες

Χωρίς παρενόχληση

Το 69% των γυναικών έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε επαγγελματικό περιβάλλον. Η δημιουργία ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος για τις γυναίκες σημαίνει τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας χωρίς παρενόχληση και διακρίσεις.

Η δημιουργία μιας κουλτούρας όπου δεν θα γίνεται ανεκτή η παρενόχληση και οι γυναίκες δεν θα αντιμετωπίζουν αντίποινα επειδή μιλούν ανοιχτά, είναι περισσότερο από αναγκαία.

Ορισμένες εταιρείες αναγκάζουν τους υπαλλήλους να υπογράφουν συμφωνίες για διαιτησία σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης, για να περιορίσουν την ευθύνη της εταιρείας. Αντίθετα, οι εταιρείες που ανταποκρίνονται σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα με ακεραιότητα είναι εταιρείες που είναι εξαιρετικά εργασιακά περιβάλλοντα για τις γυναίκες.

Με ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Η δημιουργία ευέλικτων χώρων εργασίας γεμάτους ενσυναίσθηση έχει αποδειχθεί ότι είναι μια λύση για τις γυναίκες που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μαζί. Είναι σημαντικό να θυμάστε όταν αναζητάτε μια ευκαιρία εργασίας ότι θα πρέπει να ελέγχετε την εταιρεία. Είναι αναγκαίο για μία γυναίκα να μπορεί να έχει ένα ευέλικτο εργασιακό πρόγραμμα για να φροντίσει την οικογένειά της σε περίπτωση που κάποιο μέλος της αρρωστήσει.

Εργασιακό περιβάλλον: Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που το κάνουν φιλικό για τις γυναίκες

Με καλές απολαβές

Ενώ το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων αυξάνεται, πολλές εταιρείες έχουν καινοτομήσει επειδή έχουν εξισορροπήσει τις αμοιβές για τους άντρες και τις γυναίκες. Γίνεται όλο και πιο σύνηθες για τις μεγάλες εταιρείες να μην έχουν διαφορά αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα. Η δημιουργία μιας δομής αμοιβών που να υποστηρίζει τη δικαιοσύνη ανάμεσα στα δύο φύλα δεν είναι δύσκολο να γίνει και κάτι τέτοιο θα καθιστά την εκάστοτε εταιρία που την υιοθετεί, ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες.

Με ευκαιρίες προαγωγής

Το 2019, το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατους διοικητικούς ρόλους παγκοσμίως αυξήθηκε στο 29%, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. Η πανδημία ωστόσο απείλησε να διαγράψει μέρος αυτής της προόδου.

Οι οργανισμοί που εκπαιδεύουν, αναπτύσσουν και προάγουν τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις είναι χώροι εργασίας κατάλληλοι για τις γυναίκες. Όταν κάνετε αίτηση για δουλειά, κοιτάξτε την ηγετική ομάδα. Υπάρχουν γυναίκες; Εάν ναι, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός είναι πρόθυμος να επενδύσει στην καριέρα των γυναικών και να τις προωθήσει.

Εάν δεν υπάρχουν, κάνει η εταιρεία ουσιαστικά βήματα για να προωθήσει μια κουλτούρα όπου όλες οι γυναίκες μπορούν να ευδοκιμήσουν; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν μια εταιρεία θα είναι κατάλληλη για εσάς.

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκες: Πώς η φιλία μας μπορεί να σώσει την καριέρα μας;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet