Τίτλος:  Ο Άγνωστος Ναζωραίος        

Συγγραφέας: Δημήτρης Κουτσούκης       

Σελίδες: 600

Εκδόσεις: Καστανιώτη     

 Για τον Χριστό και γύρω από την ζωή του, έχουν γραφτεί αμέτρητα βιβλία ιστορικού, θεολογικού, αρχαιολογικού, ερευνητικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος καθώς αποτελεί την πιο συναρπαστική ιστορία  που συνδέει τον άνθρωπο με τον Θεό. Η έρευνα για το θεάνθρωπο περνά από την θεολογική αντιμετώπιση του θέματος με βάση την πίστη για να συνεχιστεί από την επιστήμη της Ιστορίας για την οποία τίποτα δεν είναι ανεξερεύνητο.

Έτσι, ο Ιησούς, εκτός από σύμβολο της χριστιανοσύνης, είναι και ένα από τα γοητευτικότερα θέματα για ιστορικούς και κάθε είδους μελετητές καθώς το ενδιαφέρον στο πρόσωπο του θεανθρώπου είναι τεράστιο και πολυεπίπεδο, κυρίως όμως γεμάτο ερευνητικά μυστήρια, υπερβολές, ιστορικά κενά αλλά και μυθολογικά στοιχεία, αιρετικές και επίσημες ερμηνείες. Ο Χριστός σαν πρόσωπο είναι ταυτόχρονα πολύ οικείος όσο και απροσπέλαστος. Κάθε γνώμη, πίστη ή άποψη για αυτόν, αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα αξεδιάλυτο μυστήριο. Έτσι, το βιβλίο αυτό αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον προσπαθώντας να απαντήσει σε μια αξεπέραστη πρόκληση: Πόσο γνωστός και άγνωστος μάς είναι τελικά ο Ναζωραίος;              

βιβλία

Τίτλος: Οι απαρηγόρητοι

Συγγραφέας: Καζούο Ισιγκούρο                                                                                                                           

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου  

Σελίδες: 641

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ο Καζούο Ισιγκούρο, γεννημένος στο  Ναγκασάκι αλλά μεγαλωμένος στη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένας από τους  πιο πολυμεταφρασμένους σύγχρονους συγγραφείς. Στο νέο του πολυσέλιδο μυθιστόρημα, ένας διάσημος πιανίστας βρίσκεται σε μια κεντροευρωπαϊκή πόλη την οποία δεν αναγνωρίζει, προκειμένου να δώσει μια συναυλία που επίσης δεν θυμάται να έχει συμφωνήσει.  Καθώς όμως περιπλανιέται σε ένα σκηνικό πότε απόκοσμο και πότε κωμικό -αλλά πάντοτε παράξενα ρευστό, σαν σε όνειρο-, αργά αλλά σταθερά συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η σημαντικότερη εμφάνιση της ζωής του!

Οι απαρηγόρητοι είναι ταυτόχρονα ένα καθηλωτικό ψυχολογικό μυστήριο, μια δηκτική σάτιρα της λατρείας των τεχνών, αλλά και μια διεισδυτική σπουδή στο χαρακτήρα ενός ανθρώπου του οποίου η δημόσια ζωή ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχό του. Κυρίως, ωστόσο, είναι άλλη μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία από τον βραβευμένο με Νομπέλ, Καζούο Ισιγκούρο, παράξενη, ανησυχαστική και βαθιά ανθρώπινη.      

βιβλία

Τίτλος: 1984

Συγγραφέας: Ζαν- Κριστόφ Ντεριέν- Ρεμί Τορεγκροσά

Σελίδες: 128

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

Βασισμένο στο έργο του Τζορτζ Όργουελ

Λονδίνο, 1984. Ο Γουίνστον Σμιθ είναι ένας υπάλληλος του Κόμματος, επιφορτισμένος να αναθεωρεί την Ιστορία διαγράφοντας τα ίχνη του παρελθόντος. Σε έναν τρομακτικό κόσμο όπου κυριαρχεί η παράνοια και στον οποίο απαγορεύεται κάθε συναισθηματισμός, ο Γουίνστον γοητεύεται από μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Τζούλια.

Η σχέση τους, όμως, είναι δυνητικά επικίνδυνη, μέχρι και θανάσιμη, καθώς θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την κυριαρχία του Μεγάλου Αδελφού, του παντοδύναμου αρχηγού της κυβέρνησης. Σε μια ολοκληρωτική κοινωνία, όπου κάθε ενέργεια παρακολουθείται και καταγράφεται, είναι άραγε εφικτό κάτι τέτοιο; Πρόκειται για μια πιστή διασκευή σε κόμικ του κλασικού όσο και προφητικού μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ που προβλέπει την έλευση του Μεγάλου Αδελφού!

βιβλία

  Διαβάστε επίσης: Τα Βιβλία που θα διαβάσουμε την εβδομάδα 3-10 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet