Τίτλος: Πρόσωπα σε απόγνωση

Συγγραφέας: Paula Fox

Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ

Σελίδες: 244

Εκδόσεις: Gutenberg

Μια αδέσποτη γάτα δαγκώνει μια σαραντάρα από το Μπρούκλιν. Ακολουθούν τρεις μέρες εφιαλτικής αγωνίας για την έκβαση του δαγκώματος. Η Σόφι Μπέντγουντ αναρωτιέται αν θα πεθάνει από λύσσα, αν θα χρειαστεί να της κάνουν ενέσεις στην κοιλιά ή αν δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα! Το δάγκωμα θα είναι η αφορμή να ενεργοποιηθούν τα ρήγματα του φαινομενικά επιτυχημένου της γάμου σηματοδοτώντας την αφετηρία συγκρούσεων και ανατροπών στη ζωή της. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που φωτίζει τα παράδοξα του πολιτισμού αλλά και την ανεπάρκεια του ανθρώπινου νου.

βιβλία

Τίτλος: Αυτό είναι το γράμμα μου στην Οικουμένη

Συγγραφέας: Έμιλυ Ντίκινσον

Μετάφραση: Χάρης Βλαβιανός

Σελίδες: 490

Εκδόσεις: Πατάκη

Η κορυφαία Αμερικανίδα ποιήτρια του 19ου αιώνα που άσκησε ισχυρή επίδραση στην αγγλόφωνη ποίηση με την πυκνότητα του λόγου της και το στοχαστικό της βάθος. Στην παρούσα δίγλωσση έκδοση ανθολογούνται 160 ποιήματα της που καλύπτουν όλο το εύρος του έργου της. Ταυτοχρονα στην εκτενή εισαγωγή του Χάρη Βλαβιανού  πραγματεύονται  ζητήματα όπως ο εθελούσιος εγκλεισμός της ποιήτριας στην οικογενειακή εστία, οι απόψεις της για τον Θεό και τη θρησκεία, ο τρόπος που αντιλαμβανόταν τη φύση και το θάνατο, οι συγγραφείς που θαύμαζε και τα διαβάσματά της, η παθιασμένη σχέση της με τη Σούζαν Γκίλμπερτ -γυναίκα του αδελφού της-, καθώς και οι πολυσυζητημένες “Master Letters”, οι γεμάτες υποταγή επιστολές που η Ντίκινσον απηύθυνε σε εκείνον τον μυστηριώδη “Αφέντη”, που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί ποιος ήταν.  Στην έκδοση συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από πλήθος επιστολές της ποιήτριας, που φωτίζουν την προσωπικότητα και τις εμμονές της -συγγραφικές και άλλες-, καθώς επίσης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό .

βιβλία

Τίτλος: Ορατή σαν αόρατη

Συγγραφέας: Ζυράννα Ζατέλη

Σελίδες: 351

Εκδόσεις: Καστανιώτη

 Το νέο μυθιστόρημα της Ζυράννας Ζατέλη ολοκληρώνει την περίφημη τριλογία της «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους». Με τη γνωστή παραμυθική γραφή της η συγγραφέας μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο των αναμνήσεών της όπως αυτός αναδύεται από την Μακεδονική γη χαρίζοντας στους τόπους και στα πρόσωπα, στον χώρο και τον χρόνο μια σχεδόν μυθολογική διάσταση. Η Ζατέλη δημιουργεί ρωγμές στην πραγματικότητα που γίνονται αφορμές για έναν ονειρικό κόσμο. Μια μαγική αναζήτηση για τα άρρητα της γραφής, μέσα στα μυστικά μονοπάτια της μυθοπλασίας.                                                                                                

βιβλία

Και επειδή το καλύτερο δώρο είναι ένα βιβλίο, σου προτείνουμε ακόμη:

  Διαβάστε επίσης: Τα βιβλία της εβδομάδας 17-24 Δεκεμβρίου                                                                                                                                                                            

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet