Τίτλος: Η άλλη Κατερίνα
Συγγραφέας:  Αύγουστος Κορτώ                                                         Σελίδες: 434                                                                                                                                                    
Εκδόσεις:  Πατάκη

Σ’ έναν κόσμο ελάχιστα διαφορετικό απ’ τον δικό μας, η Κατερίνα, χήρα εξήντα επτά ετών, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης της Ζωής. Ψάχνοντας για δώρο στο παλιό βιβλιοπωλείο ενός φίλου, πέφτει πάνω στο Βιβλίο της Κατερίνας. Πρώτη φορά το βλέπει, κι ούτε έχει ακουστά τον συγγραφέα με το παράξενο όνομα – μα η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι δική της! Κι όταν, σαστισμένη, αρχίζει να το διαβάζει, ανακαλύπτει πως η πλοκή είναι μια γκροτέσκα παραχάραξη της ιστορίας της, ένα χαοτικό, εφιαλτικό ψέμα: η Κατερίνα του βιβλίου, ναυαγισμένη απ’ την αρρώστια και τις καταχρήσεις, αυτοκτονεί στα σαράντα εννιά, κι όλη η αφήγηση είναι μια ζοφερή, βάναυση καρικατούρα της ζωής της – της δικής της ζωής…
Η «πραγματικότητά» της αρχίζει να μπατάρει. Μια αδιόρατη απειλή τυλίγει την οικογένεια της Κατερίνας, κι ανεξήγητα συμβάντα, άγρια σαν του βιβλίου, μολύνουν τις μέρες γαλήνης κι ευτυχίας που σχεδίαζε. Μόνο μία απ’ τις δυο μπορεί να επιβιώσει – στη ζωή ή στο χαρτί.
Όμως ποια; Ποια είναι η αληθινή Κατερίνα;

βιβλία

Τίτλος:  Ο μπόγος
Συγγραφέας:  Λίλα Κονομάρα
Σελίδες: 422  
Εκδόσεις:  Καστανιώτη

1911, Μακεδονία. Το σώμα ενός αναίσθητου άντρα εντοπίζεται στα περίχωρα μιας πόλης. Εκείνος, όταν συνέρχεται, ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα. Ποιος είναι, άραγε, αυτός ο άνθρωπος, η παρουσία του οποίου θα αποδειχτεί καταλυτική τόσο για την πορεία της πόλης όσο και για τη ζωή των κατοίκων; Πρόσφυγας, τυχοδιώκτης, δολοφόνος; Εμπνευσμένος δημιουργός, ενσάρκωση των ονείρων του καθενός ή ένας πολύ βολικός αποδιοπομπαίος τράγος; Oι προσωπικές αφηγήσεις διαπλέκονται με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του περασμένου αιώνα αλλά και με στοιχεία της λαϊκής παράδοσης και αρχέγονους μύθους. Φύση και πολιτισμός συνυφαίνονται με το τυχαίο, τον έρωτα, τη μοναξιά αλλά και τον καθαρτήριο ρόλο του γέλιου.

βιβλία

Τίτλος:  Η πτώση 
Συγγραφέας:  T.J. Newman 
Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου  
Σελίδες: 362 
Εκδόσεις: Κάκτος

Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη. Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση, η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής. Για να ζήσει η οικογένειά του, πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν. Ο μόνος τρόπος για να σώσει την οικογένειά του είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο…

Ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστική δράση, συναισθηματικές εξάρσεις, σκοτεινές εικόνες επερχόμενης καταστροφής, σκληρό ρεαλισμό και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που θα σε συναρπάσει μέχρι την τελευταία του λέξη! Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως T.J. Newman που μεταφράζεται στα ελληνικά.

βιβλία

Διαβάστε επίσης: Τα βιβλία της εβδομάδας 6-12 Μαΐου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet