Τίτλος: Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας

Συγγραφέας: Ρόζα Βεντρέλλα

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Σελίδες: 382

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Βρισκόμαστε σε μία όχι και τόσο μακρινή εποχή, στη δεκαετία του 80, σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας, το Μπάρι. Στις εργατικές συνοικίες της παλιάς πόλης, τα πράγματα κυλούν με απλότητα· τα παιδιά τρέχουν ανέμελα, τα καλοκαίρια και τα σοκάκια μυρίζουν καθαρά σεντόνια και λαχταριστές σάλτσες. Η ιστορία μας τα έχει όλα. Μια κοπέλα, την “Κακορίζικη” Μαρία Ντε Σάντις η οποία έχει επωμιστεί όλα τα βάρη της οικογένειάς της καθώς έχει αφοσιωθεί στην αγράμματη μητέρα της, στα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της – έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει κι έναν βίαιο πατέρα. Την λένε δύσκολη και δύστροπη, μα εκείνη συνεχίζει να ονειρεύεται ένα άλλο μέλλον, μακριά από τη μιζέρια της γειτονιάς της, με νέες προοπτικές. Μόνη της διέξοδος, η αγάπη της για μάθηση και η κρυφή της φιλία με τον Μικέλε, γιο αντίπαλης οικογένειας. Το απαγορευμένο της φιλίας τους θα κάνει τους δυο νέους να αντέξουν στον χρόνο, να ερωτευθούν και να αγαπηθούν βαθιά. Αφοσίωση, προσωπική δύναμη, φιλία, έρωτας, όνειρα και πείσμα βρίσκονται στον πυρήνα του αφηγήματος αυτού του βιβλίου.

Τίτλος: Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συγγραφέας: Διονύσης Π. Σιμόπουλος

Σελίδες: 244

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Πρόκειται για μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες της αστρονομίας, ένα ταξίδι στ’ άστρα που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον ελληνικό ουρανό που μας μαγεύει με την καθαρότητά του. Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος μας αναλύει και μας εξηγεί ποιοι αστερισμοί είναι ορατοί ανάλογα με την εποχή που διανύουμε, πως πήρε το όνομά του ο κάθε μήνας και με απλά λόγια μας παρουσιάζει βασικούς αστρονομικούς όρους. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στοιχεία μυθολογίας – και αποκαλύπτεται και το 13ο ζώδιο! Όλα αυτά, δοσμένα απλά, κατανοητά και άμεσα!

Τίτλος: 7 Κλειδιά για τη διαχείριση κρίσεων. Ένας χρήσιμος οδηγός για τη ζωή μας!

Συγγραφείς: Δρ Ηλίας Γουργουρής & Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος

Σελίδες: 152

Εκδόσεις: ΑΡΜΟΣ

Στην εποχή που η ψυχική μας υγεία βρίσκεται στο επίκεντρο, το συγκεκριμένο βιβλίο στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του καθενός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Κάθε κεφάλαιο είναι και ένα κλειδί που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε την πόρτα του υποσυνείδητού μας και να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές μας. Οι συγγραφείς μας χαρίζουν αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμοζόμενες στρατηγικές για την αντιμετώπιση δύσκολων περιόδων στη ζωή μας, βοηθώντας ταυτόχρονα τον αναγνώστη να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και να δράσει για την βελτίωση της ζωής του. Η θεωρία του βασίζεται στη θετική ψυχολογία, κάθε σελίδα του μας καθοδηγεί να δούμε τη ζωή με πιο καθαρό βλέμμα και να βγούμε πιο δυνατοί από την ανάγνωσή του.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet