Η Kylie Jenner μοιράστηκε με τους εκατομμύρια followers της μέσα από διαδοχικά Instagram stories, πως έξι εβδομάδες μετά τον ερχομό του γιου της, Wolf πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και φανέρωσε τη δική της εμπειρία, στέλνοντας το μήνυμά στις νέες μητέρες.

Η 24χρονη ριάλιτι σταρ, δημοσίευσε σε Instagram Stories ένα βίντεο γράφοντας «6 εβδομάδες επιλόχειος» και έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας «μαμάδες με επιλόχειο: η επιλόχειος δεν είναι εύκολη». Στo Instagram Story της, η Kylie Jenner αναφέρει: «Η εμπειρία για μένα προσωπικά υπήρξε λίγο πιο δύσκολη από εκείνη με την κόρη μου. Δεν είναι εύκολο ψυχικά, σωματικά, πνευματικά, είναι απλά τρελό. Και ναι, δεν ήθελα απλώς να επιστρέψω χωρίς να το πω αυτό, μπορεί να φαίνεται πολύ πιο εύκολο για άλλους ανθρώπους, αλλά δεν ήταν εύκολο για μένα.»

Συμπλήρωσε πως δεν είναι εύκολο για εκείνη να κάνει απλά πράγματα όπως να γυμναστεί για παράδειγμα: «Δεν πίστευε καν ότι θα έκανε αυτήν την προπόνηση σήμερα. Αλλά είμαι εδώ, και νιώθω καλύτερα. Οπότε καταλαβαίνετε!»

«Είναι ΟΚ να μην είσαι καλά. Μόλις συνειδητοποίησα ότι πίεζα λίγο τον εαυτό μου… Και απλώς υπενθυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου ότι έφτιαξα έναν ολόκληρο άνθρωπο, ένα όμορφο υγιές αγόρι. Πρέπει να σταματήσουμε να ασκούμε πίεση στους εαυτούς μας για να “επιστρέψουμε”. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά, μετά τη γέννηση. Οπότε, ναι, απλώς στέλνω λίγη αγάπη. Σας αγαπώ παιδιά!»

Τι πρέπει να ξέρεις για την επιλόχειο κατάθλιψη

Το φαινόμενο της κατάθλιψης μετά τη γέννα ονομάζεται Επιλόχειος Κατάθλιψη. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει προφανής αιτία, συχνά όμως δεν υπάρχει καμία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα οδυνηρή. Μερικές γυναίκες αισθάνονται ενοχές και ότι δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους ως μητέρες. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες, ή ακόμα και μήνες. Τα άτομα με ήπια επιλόχεια κατάθλιψη μπορούν να βοηθηθούν λαμβάνοντας υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους τους. Άτομα με κατάθλιψη πιο βαριάς μορφής θα χρειαστούν επιπρόσθετη βοήθεια από τον ιατρό τους, την ιατρική επισκέπτρια, ή σε ορισμένες περιπτώσεις από ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet