Η Μαίρη Συνατσάκη επέστρεψε στο Youtube μόλις έξι μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της. Η influencer, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην εγκυμοσύνη της και στο πώς βίωσε τις αλλαγές στο σώμα της και τη ζωή της.

Στο τελευταίο της βίντεο, το οποίο ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο YouTube, αναφέρθηκε στις πρώτες της ημέρες ως μητέρα, την ψυχοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, την επιλόχειο κατάθλιψη, ενώ μίλησε και για έναν τα baby blues, έναν όρο με τον οποίο δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι.

«Δεν σταμάτησα να κάνω ψυχοθεραπεία. Γέννησα Δευτέρα, Πέμπτη γύρισα σπίτι και την Παρασκευή έκανα την πρώτη online συνεδρία. Φυσικά επειδή εγώ το ήθελα. Ο άνθρωπος μου είχε πει να το πάμε όπως νιώθω και όπως αισθάνομαι. Εγώ ένιωθα και αισθανόμουν ότι θέλω να μιλήσω. Ειδικά στην αρχή που είχα τα baby blues. Σας έχω πει γι’ αυτά στο instagram, όπου και με ρωτάγατε για την επιλόχειο κατάθλιψη», ανέφερε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Και συνέχισε: «Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί εκτός από ψυχοθεραπεία, να χρειαστεί και αγωγή. Τα baby blues είναι μία συνθήκη που οφείλεται πάρα πολύ στην τεράστια ορμονική αλλαγή που συμβαίνει μετά τη γέννα μαζί με τη γενικότερη αλλαγή, αλλά είναι ορμονικό ζήτημα και αυτορυθμίζεται μετά από κάποιες μέρες. Αυτή η συνθήκη μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Αν κρατήσει περισσότερο, καλό είναι να το δει παραπάνω, είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει».

Στη συνέχεια, του βίντεο σημείωσε: «Είχα πει τότε στο instagram ότι με βοηθούσε να κλαίω, το είχα πει και τότε στους δικούς μου ανθρώπους για να το ξέρουν γιατί με έπιανε όσο η μέρα άλλαζε κι ερχόταν η νύχτα».

Baby blues και επιλόχειος κατάθλιψη

Μετά τον τοκετό, τα επίπεδα των ορμονών στη γυναίκα μειώνονται, γεγονός που επηρεάζει τη διάθεσή της. Το νεογέννητό, πιθανότατα ξυπνάει με μεγάλη συχνότητα, με αποτέλεσμα η μητέρα να μην κοιμάται καλά. Αυτό από μόνο του αρκεί για να της προκαλέσει εκνευρισμό.

Επίσης, ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί, το άγχος της φροντίδας του είναι ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας. Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση και δε θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Έως και το 80% των νέων μητέρων έρχονται αντιμέτωπες με αυτό που ονομάζεται «baby blues»-βραχυπρόθεσμες πτώσεις στη διάθεση που προκαλούνται από όλες τις αλλαγές που έρχονται με ένα νέο μωρό.

Τα baby blues, περιγράφουν όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Συνήθως, ξεκινούν όταν το νεογέννητο είναι μόλις 2 ή 3 ημερών, αλλά είναι πιθανό να αισθανθείτε καλύτερα όταν το μωρό γίνει 1 ή 2 εβδομάδων.

Αν όμως τα συμπτώματα επιμείνουν, τότε ίσως μιλάμε για επιλόχειο κατάθλιψη και καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Διαβάστε επίσης:

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για την εμπειρία του τοκετού, την ερωτική ζωή μετά το παιδί, αλλά και τα κιλά της εγκυμοσύνης

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet