Τα παιδάκια επέστρεψαν στο σχολείο και η χαρά όλων στην οικογένεια δεν περιγράφεται. Τι συμβαίνει όμως φέτος; Γιατί κάθε εβδομάδα έχουμε καινούριες ιώσεις; Θα σου πω τη δική μου εμπειρία από τις πρώτες ημέρες στον παιδικό σταθμό.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, πάντα αναφερόμασταν στο σχολείο. Προετοιμαζόμασταν σταδιακά και χωρίς άγχος για ό,τι θα αντιμετωπίζαμε, καλό και κακό. Μέσα στα πολλά θετικά του σχολείου, το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να καταλάβουν την έννοια της φιλίας και συγκεκριμένα, το πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι. Το «κουδούνι» χτύπησε, φορέσαμε τσάντες και πήγαμε στον σταθμό. Η χαρά μας απερίγραπτη!

ιώσεις

Πέρασαν μόλις δύο ημέρες από την έναρξη του σχολείου και ξεκίνησαν η καταρροή, ο βήχας κι ο πυρετός. Μα, κιόλας; Πώς είναι δυνατόν; Δεν προλάβαμε καν να καταλάβουμε πως ήρθαμε στο σχολείο, να γνωρίσουμε τους φίλους μας, να δεθούμε με τις δασκάλες μας. Οκ. Ας το δούμε με ψυχραιμία και αρχικά, ας μείνουμε σπίτι.

Και περνούν οι μερες και το παιδί επιστρέφει στο σχολείο και λίγες ημέρες μετά, πάλι τα ίδια. Καταρροή… κλπ. Για να μην σας τα πολυλογώ, τον Σεπτέμβρη πήγαμε στο σχολείο μια ολόκληρη εβδομάδα!

ιώσεις

Γίνεται να μην είμαι σε απόγνωση; Με πιάνει μεγάλο άγχος για ό,τι θα αντιμετωπίσουμε μέσα στην χρονιά. Σκέφτομαι συνεχώς, τι παραπάνω μπορώ να κάνω για να προστατέψω το παιδί μου από τις ιώσεις. Μίλησα με τον παιδίατρό μας, το συζήτησα με μανούλες, διάβασα βιβλία και σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο. Plus ότι, σαν εργαζόμενη μητέρα, ενημέρωσα και τη δουλειά μου ζητώντας την κατανόησή τους.

…Και στο τέλος, κατάληξα σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Η σχολική χρονιά θα είναι δύσκολη τόσο για τα παιδάκια μας όσο και για εμάς τους γονείς. Τι μπορούμε να κάνουμε; Το σίγουρο είναι πως ό,τι χρειάζεται σε ιατρικό επίπεδο, το έχουμε κάνει. Άρα, τι μένει; Να αντιμετωπίζουμε την κάθε μας ημέρα με αισιοδοξία και αυτό να περνά και στα παιδιά μας. Αυτή μας η στάση, θα τους δώσει μια επιπλέον «ασπίδα» απέναντι στις ιώσεις.

Bonus #MamaTip: Η ψυχική σου αντοχή είναι πολύ σημαντική.

Αν με νιώθεις και θέλεις να το συζητήσεις, μπορείς πάντα να με βρεις εδώ!

Διάβασε ακόμη: Επιστροφή στα θρανία: Τι γίνεται αν επιστρέψουν και οι ψείρες;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet