Ο Ιούνιος στο Viasat History είναι γεμάτος από συναρπαστικές πρεμιέρες. Από την έως τώρα άγνωστη ιστορία της χαμένης περιουσίας της σταρ Γκρέις Κέλι μέχρι τα ένοχα μυστικά των βασιλικών οικογενειών για να διατηρηθούν στην εξουσία έως τις “ξεχασμένες” ιστορίες μεγάλων και λαμπρων πολιτισμών της ανθρώπινης ιστορίας, πάντα θα υπάρχει κάτι να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.

Τα χαμένα εκατομμύρια της Γκρέις Κέλι  | Κυριακή 19 Ιουνίου στις 22:10

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ βιογραφία/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Grace Kelly’s Missing Millions

Έτος: 2021

Viasat History

Η ιστορία της Γκρέις Κέλι, της όμορφης ηθοποιού που αναδείχθηκε σε μεγάλη σταρ και σύμβολο της μόδας του ’50, είναι πασίγνωστη. Στη συνέχεια, η γυναίκα αυτή συγκλόνισε τον κόσμο όταν εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό. Αυτό που δεν είναι γνωστό, όμως, είναι η ιστορία των χαμένων εκατομμυρίων της. Όταν η Γκρέις βρήκε τραγικό θάνατο, αποκαλύφθηκε ότι η περιουσία της αποτελούνταν από μόλις 10.000 δολάρια και ένα ετοιμόρροπο εξοχικό στην Ιρλανδία. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ η οικονομική ερευνήτρια Τζέμα Γκόντφρι αναζητά τα χαμένα εκατομμύρια. Πόσα κέρδισε η Γκρέις στην καριέρα της, τι ίσχυε στις αμοιβές του Χόλιγουντ που καθορίζονταν με βάση δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με το φύλο, και ποιοι ήταν οι κρυφοί θησαυροί της, τι κληρονόμησε και τι κληροδότησε;

Γαλαζοαίματοι: έτσι διατήρησαν το στέμμα | Πρεμιέρα Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πολιτική & εξουσία

Πρωτότυπος τίτλος: Royals: Keeping the Crown

Έτος: 2021

Viasat History

Στην αρχή του 20ού αιώνα υπήρχαν περισσότερες από πενήντα βασιλικές οικογένειες σε όλο τον κόσμο – σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε λιγότερο από το μισό. Μελετούμε ένα σπάνιο αρχείο των γαλαζοαίματων των τελευταίων εκατό ετών και παρουσιάζουμε την άνοδο, την πτώση και την επιβίωση των βασιλικών οικογενειών ανά την υφήλιο. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Ρώσοι μονάρχες έχασαν τους θρόνους τους. Στην απόγνωσή τους κάποιοι βασιλικοί ηγέτες ασπάσθηκαν τον φασισμό προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μονάρχες επιχείρησαν να αποκρύψουν το προδοτικό παρελθόν τους στη διάρκεια του πολέμου, αλλά οι σαρωτικές κοινωνικές αλλαγές που συντελέστηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970 ανάγκασαν τις βασιλικές οικογένειες να αλλάξουν ταυτότητα, διαφορετικά κινδύνευαν να χάσουν τον θρόνο τους. Τη δεκαετία του 1980, οι βασιλικές οικογένειες ήρθαν αντιμέτωπες με μια νέα απειλή: την εμφάνιση του αδιάκριτου κίτρινου τύπου – σήμερα, οι γαλαζοαίματοι της νέας γενιάς πρέπει να εμφανίζονται ως «φυσιολογικοί άνθρωποι» για να διατηρήσουν το στέμμα.

Τα μυστικά του πολιτισμού | Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: The Secrets to Civilisation

Έτος: 2021

Viasat History

Η σειρά μελετά το πώς η σύγχρονη επιστήμη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αρχαιότητα. Αναλύουμε την κατάρρευση των πολιτισμών που άκμασαν την Εποχή του Χαλκού πριν από 3.000 χρόνια, την ακμή του κλασικού πολιτισμού, και την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κορυφαίοι ιστορικοί μοιράζονται μαζί μας καινούργια δεδομένα για την κατάσταση του πλανήτη μας και αποκαλύπτουν πώς αυτά τα δεδομένα παρέχουν νέες πληροφορίες για την επίδραση των κλιματικών αλλαγών, των πανδημιών και της ηφαιστειότητας στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι την πτώση της Ρώμης. Συλλέγοντας στοιχεία από αρχαία γύρη, συμπλέγματα σπηλαίων, ανθρώπινο DNA και ιζήματα ηφαιστείων και αρχαίας ρύπανσης που εγκλωβίστηκαν στους πάγους της Αρκτικής, διαπιστώνουμε πόσο ευάλωτοι είμαστε στις ραγδαίες μεταβολές που βιώνει το περιβάλλον και πώς η ιστορία του ανθρώπινου αποτυπώματος στον πλανήτη ανάγεται σε πολύ παλαιότερες εποχές από όσο φανταζόμαστε.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet