Πολλές γυναίκες δεν αποχωρίζονται τα λάδια μαλλιών, ούτε το χειμώνα, ούτε το καλοκαίρι για κανέναν λόγο! Μα λογικό αφού ήδη έχουν ανακαλύψει τις θαυματουργές τους ιδιότητες. Άλλες όμως, είναι ακόμα αρκετά επιφυλακτικές όσον αφορά στη δράση τους ή την αποτελεσματικότητα τους.

Εσύ σε ποιο γκρουπ ανήκεις;

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή σε εκείνες που ανησυχούν πως τα λάδια στα μαλλιά θα δημιουργήσουν λιπαρότητα τότε μάθε πως:

Τα σύγχρονα λάδια για τα μαλλιά, δηλαδή εκείνα που οι επαγγελματικές εταιρείες έχουν λανσάρει τα τελευταία χρόνια, διαθέτουν επαναστατικές φόρμουλες που δεν αφήνουν καθόλου λιπαρότητα ώστε να μπορείς χωρίς δισταγμό να τα συμπεριλάβεις στην περιποίηση σου.

Επιπλέον, το μυστικό για βέλτιστα αποτελέσματα είναι η μικρή ποσότητα. Προφανώς, αν έχεις λεπτά και λιπαρά μαλλιά, η ποσότητα που θα απλώσεις σε όλο το μήκος της τρίχας θα είναι ελάχιστη (όση ένα στραγάλι), σε σχέση με μια γυναίκα που τα μαλλιά της είναι σκληρά και ατίθασα.

λάδια
Luxe Oil της SystemProfessional

Λάδια μαλλιών

Μάθε χρήσιμα tips για τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους και ανακάλυψε την ευεργετική δράση τους στην υγεία των μαλλιών σου.

1. Λειτουργούν ως Leave-In Conditioner

Οι μαλακτικές και επανορθωτικές τους ιδιότητες μπορούν να επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση ακόμα και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά. Κάποια περιέχουν ένα συγκεκριμένο είδος ελαίου, κάποια μία μίξη. Από τη στιγμή όμως που εκείνο που θα επιλέξετε περιλαμβάνει έλαιο argan, jojoba, λάδι ελιάς ή ηλίανθου τότε το σίγουρο είναι πως θα ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα.

Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες οι προαναφερθείσες έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν με ευκολία στο εσωτερικό της τρίχας και να τη δυναμώνουν. Άπλωσε, 2 σταγόνες ή 3 αν τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ξηρά και ταλαιπωρημένα σε όλο τους το μήκος όσο είναι ακόμα νωπά.  Έπειτα εφάρμοσε μία ακόμα σταγόνα στις άκρες.

λάδια
Kérastase Elixir Ultime New Volumising
Oil Mist για λεπτά μαλλιά

2.Χαρίζουν εκτυφλωτική λάμψη

Μπορεί εύλογα κανείς να σκεφτεί πως όλα τα λάδια προσφέρουν λάμψη στα μαλλιά. Ισχύει, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα. Δοκίμασε το φυσικό λουκ που δημιουργεί το έλαιο jojoba το οποίο περιέχει τα ίδια λιπίδια που υπάρχουν και στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να βοηθάει και τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα.

3. Προστατεύουν

Όλα τα λάδια λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα από τους περιβαντολλογικούς παράγοντες. Όσα μάλιστα περιέχουν αντιοξειδωτικό έλαιο argan και ηλίανθο προστατεύουν ιδιαίτερα και το χρώμα ώστε να μην ξεθωριάζει, αν είναι βαμμένα.

λάδια
Moroccanoil hair treatment
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet