Αρκετοί άνθρωποι πλέον επιλέγουν τις ανοιχτές σχέσεις! Η μονογαμία δεν είναι για όλους.  Υπάρχουν πολλές μορφές πολυγαμικών σχέσεων, παρότι δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό. Το να πάρει κανείς την απόφαση να γίνει πολυγαμικός δεν είναι εύκολο, γιατί είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει τόσο στην Ελλάδα.

Τι είναι οι open relationships

Είναι μια οποιαδήποτε φυσική ή ρομαντική σχέση που δεν βασίζεται στην αποκλειστικότητα. Η open relationship δεν είναι ακριβώς πολυγαμία καθώς είσαι αφοσιωμένος σε ένα σύντροφο, αλλά μπορείς να κάνεις περιστασιακές σχέσεις.

Μπορεί ένα άτομο να χαρακτηριστεί open;

Βεβαίως και μπορεί! Αν αυτή είναι η ταμπέλα που του αρέσει, σίγουρα. «Ένας ανύπαντρος ή χωρίς σύντροφο μπορεί να πει ότι προτιμά τις ανοιχτές σχέσεις», λέει η Ebony Hagans, η εκπαιδευτικός πολυγαμίας. «Αλλά, αν δεν είναι σε σχέση εκείνη τη στιγμή, ο χαρακτηρισμός αυτός μπορεί να προκαλέσει σύγχυση».

Το να είσαι σε μια ανοιχτή σχέση σημαίνει ότι μισείς τη μονογαμία;

Όχι, το να είσαι σε μια ανοιχτή σχέση δεν σημαίνει ότι είσαι κατά της μονογαμίας. Είναι απλά μια κατεύθυνση που επιλέγουν μερικοί άνθρωποι και λειτουργεί καλύτερα για εκείνους!

Ποιοι είναι οι κανόνες;

Αφορά λιγότερο τους «κανόνες» και περισσότερο τα όρια, τις κοινοποιημένες προσδοκίες και τη διαφάνεια. Τα όρια μπορεί να φαίνονται σαν να κάνετε μόνο σεξ μαζί, όπως στην περίπτωση των αυστηρών swingers, ή να έχουν μόνο μία μέρα την εβδομάδα όπου επιτρέπονται οι εξωσυζυγικές δραστηριότητες. Για ορισμένους, μια πολιτική μην ρωτάς/μην πεις είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει.

Δεν ζηλεύεις σε μια ανοιχτή σχέση;

Φυσικά και μπορεί να ζηλέψεις! Όσο για το πώς να χειριστείς τη ζήλια, υπάρχει πραγματικά μόνο ένα πράγμα για αυτήν: Δεν μπορώ να το τονίσω περισσότερο. Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία. Το να συζητάμε πράγματα μπορεί να βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους που ζηλεύουμε και να λύσουμε τα θέματα που προκύπτουν». Πρέπει να συζητάς τα συναισθήματα ζήλιας με τον σύντροφό σου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσεις το ζήτημα προτού βυθιστείς σε αυτή.

Τι θα γίνει αν αρχίσω να έχω συναισθήματα για κάποιον από τις περιστασιακές μου σχέσεις;

Όπως είπαμε, τα περισσότερα ζευγάρια σχεδιάζουν μια ανοιχτή σχέση με τη συμφωνία ότι δεν θα δημιουργηθούν νέοι ρομαντικοί δεσμοί. Αλλά οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, και τα συναισθήματα είναι κάτι το αναπόφευκτο. Όταν συναντάς κάποιον νέο και δημιουργείς μια σχέση, μπορεί να αισθανθείς μια σπίθα. Αυτή η «νέα ενέργεια αγάπης» μπορεί να μοιάζει σαν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, καθώς ο εγκέφαλός ωθεί τη σεροτονίνη και την ωκυτοκίνη στο σώμα σας, δημιουργώντας ένα συναίσθημα που μπορεί να μην αισθανόμαστε πια τόσο έντονα για τον βασικό μας σύντροφο.

Διαβάστε ακόμα: Talk dirty to me! 5+1 συμβουλές για να γίνεις pro

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet