Fact: τα ζευγάρια τσακώνονται. Είναι λογικό και έντιμο να τσακώνονται. Λογικό γιατί οι άνθρωποι όσο και να ταιριάζουν υπάρχουν πράγματα που τους χωρίζουν. Άλλωστε, είναι έντιμο να εκφράζεις στον άλλο τη σκέψη ή τον φόβο σου ακόμα κι αν διαφωνεί. Αυτό δείχνει πως είσαι ειλικρινής απέναντί του και έχεις το θάρρος της γνώμης σου, ακόμα και του θυμού σου. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να διαπληκτιστούν με το έτερόν τους ήμισυ από φόβο ότι θα το χάσουν. Όμως, αυτό δεν είναι υγιές και στο μέλλον θα οδηγήσει τη σχέση σε τέλμα.

Με λίγα λόγια είναι οκ να τσακώνεσαι με το σύντροφό σου. Αυτό που πρέπει όμως να αναρωτηθείς είναι εάν τσακώνεσαι για τους σωστούς λόγους. Τι σημαίνει αυτό; Όταν τσακωνόμαστε είναι σύνηθες να χάνουμε το δίκιο μας ή να θυμώνουμε για παράλογες αιτίες. Οι τσακωμοί μπορεί να κάνουν καλό στη σχέση «ξεσπώντας» ένταση, όμως μπορεί να την κάνουν και τοξική.

ζευγάρια

«Παλιές σχέσεις»

Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάτσεις να ακούσεις ιστορίες ούτε πρέπει να σου μιλάει ο άλλος για πρώην του. Όμως, εάν κάνει μια αναφορά στο παρελθόν του ή έχει στον υπολογιστή φωτογραφίες πριν από δέκα χρόνια στις οποίες είναι και η πρώην του μέσα, δε χρειάζεται να σπάσεις το σπίτι. Αποτελεί μέρος του παρελθόντος του. Δεν μπορεί για παράδειγμα να σβήσει τις φοιτητικές του φωτογραφίες επειδή τότε έβγαινε με μια κοπέλα που εσύ δεν θες να ξέρεις ότι υπάρχει. Οκ! Εάν είναι φωτογραφίες στο Παρίσι που φιλιούνται μπορεί να τις σβήσει κι ας κρατήσει τα τοπία. Πέρα από την πλάκα όμως το παρελθόν είναι παρελθόν και δε σβήνεται. Είναι το παρελθόν που έχει δομήσει τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου. Κανείς δεν ξεκινάει από το 0-. Ούτε κι εσύ, σωστά;

«Εγώ έκανα το «τάδε» για εσένα κι εσύ όχι»

Σε μια σχέση δεν κάνουμε πράγματα για να μπορέσουμε μετά να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον του άλλου. Ούτε τον βάζουμε στο τρυπάκι του τι έχουμε προσφέρει στη σχέση ή πως επιλέγουμε να την προστατέψουμε. Σε μια σχέση δεν μετράμε την αξία του καθενός ούτε υπάρχει κάποιο βραβείο για τον καλύτερο. Εάν μπεις σε αυτή τη διαδικασία το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γεμίσεις τη σχέση με τοξικότητα. Ο καθένας θα προσφέρει αυτά που μπορεί. Το αν εσύ είσαι καλυμμένη από αυτό είναι άλλο θέμα.

«Δεν κάνουμε συχνά σεξ»

Αυτός δεν είναι λόγος να τσακωθείτε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν ένα ζευγάρι στο να μην κάνει σεξ. Εάν ο σύντροφός σου για παράδειγμα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα -ψυχολογικό ή μη- και εσύ πας να θίξεις το θέμα επιθετικά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά και τους δύο. Δεν χρειάζονται φωνές και εντάσεις.

«Γιατί δεν βοηθάς στο σπίτι;»

Εάν θες να σε βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού και πας με τα όπλα και φωνές δεν θα καταφέρεις το παραμικρό. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να πεισμώσει και να μην τον πιάσεις ούτε στο φιλότιμο. Είστε μεγάλοι άνθρωποι και αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορείτε να ζείτε σε ένα βρώμικο σπίτι. Εξήγησε (ακόμα κι αν είναι αυτονόητο) πως δε μπορείς όταν επιστρέφεις κουρασμένη να μαζεύεις ρούχα, να πλένεις πιάτα, να μαγειρεύεις, να βάζεις πλυντήριο, να απλώνεις και γενικά να κάνεις όλες τις δουλειές εσύ, μόνη σου. Εάν δεν το σεβαστεί όταν του το επικοινωνείς με ωραίο τρόπο τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα.

ζευγάρια

«Σου έκανε η τάδε like στο Instagram»

Εάν γνωρίζεις ότι είναι γνωστή του ή ότι δε μιλάνε ή ότι δεν έχει δώσει δικαίωμα στην κοπέλα που του έκανε like το να κάνεις σκηνή στον σύντροφό σου για τις πράξεις ενός άλλου προσώπου είναι άσκοπο. Δεν ευθύνεται για τις επιλογές που κάνει κάποιος άλλον μόνο ο ίδιος. Το ίδιο κι εσύ. Κι επίσης τα social και ειδικά το instagram δεν λειτουργούν πια έτσι. Όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει για να βρει σχέση/ σύντροφο/ σεξ κατεβάζει άλλες εφαρμογές.

Διάβασε ακόμη: Μήπως αν τον διαγράψεις από τα social θα βρεις την υγειά σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet