Η απώλεια λίπους δεν είναι πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία. Για πολλούς ανθρώπους φαντάζει “βουνό” αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μεθοδική αλληλουχία απλών ενεργειών που παράγουν ένα αποτέλεσμα. Το ότι θέλεις να χάσεις λίπος, σημαίνει ότι θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου γιατί κάτι δεν σου αρέσει. 
Πριν ξεκινήσεις την προσπάθεια σου να κάψεις το λίπος που έχει αποθηκευτεί στο σώμα σου αρχικά θα πρέπει να αναλογιστείς τί είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις όλο αυτό το επιπλέον βάρος. Θα πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις:

  • Συνέβη απότομα;
  • Έγινε σταδιακά;
  • Σε επηρέασε ένα γεγονός; 

Οι λόγοι είναι πολλοί και παράλληλοι, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους αναγνωρίσεις καθώς έτσι θα ανακαλύψεις την πηγή του “κακού” και πως να τους αντιμετωπίσεις.

Οι 3 διαφορετικοί τρόποι που σίγουρα πετυχαίνουν!

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: Για να αλλάξεις το σώμα σου πρέπει να χάσεις λίπος. Για να χάσεις λίπος θα πρέπει να χάσεις βάρος. Για να χάσεις βάρος θα πρέπει να βρίσκεσαι σε θερμιδικό έλλειμμα (να καταναλώνεις θερμίδες λιγότερες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σου). Για να βρίσκεσαι σε θερμιδικό έλλειμμα υπάρχουν 3 σίγουροι τρόποι:

1. Να κάνεις μόνο διατροφή

Όταν κάνεις διατροφή και μετράς τα γεύματα και τις θερμίδες που τρως, βοηθάς το σώμα σου να μην καταναλώνει ενέργεια (φαγητό) που δεν το χρειάζεται. Έτσι πετυχαίνεις να βρίσκεσαι σε θερμιδικό έλλειμμα, (όχι φυσικά παρακάτω από 500 θερμίδες /ημέρα) και σίγουρα αισθάνεσαι καλύτερα. 

Κάνοντας όμως μόνο διατροφή δεν θα αλλάξει πολύ η εικόνα του σώματος σου και είναι δύσκολο να διατηρήσεις χαμηλά τα ποσοστά του λίπους σου.

λίπος

2. Να κάνεις διατροφή και βάρη

Κάνοντας γυμναστική παράλληλα με την διατροφή σου πετυχαίνεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Βρίσκεσαι σίγουρα σε θερμιδικό έλλειμμα καθώς πλέον ξοδεύεις περισσότερη ενέργεια για την προπόνηση σου. Η εικόνα του σώματος σου θα αλλάξει γρήγορα και θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το σώμα σου με χαμηλά ποσοστά λίπους.

λίπος

3. Να κάνεις διατροφή, βάρη και αερόβια προπόνηση

Αερόβια προπόνηση δεν είναι μόνο το τρέξιμο έξω στον δρόμο ή στον διάδρομο. Μπορεί να είναι μια μεγάλη βόλτα για περπάτημα, ένα biking session ή ακόμα και ένα μάθημα zumba! Αν εφαρμόσεις αυτόν τον τρόπο θα έχεις 100% σίγουρα αποτελέσματα καθώς δημιουργεί μεγάλο θερμιδικό έλλειμμα και σε βοηθάει να αισθάνεσαι καλύτερα καθώς η διαδικασία είναι πιο διασκεδαστική.

λίπος

Αν δεν με πιστεύεις, παρακολούθησε ένα μάθημα ποδηλάτου σε ένα γυμναστήριο και παρατήρησε το συναίσθημα που θα έχεις 20 λεπτά μετά τη λήξη του προγράμματος. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως θέλεις να φαίνεται το σώμα σου όταν θα φτάσεις τον στόχο σου.

  • Θέλεις να είναι γραμμωμένο;
  • Θέλεις να είναι απλά αδύνατο;
  • Θέλεις να είναι μυώδες;
  • Θέλεις να μοιάζει με το σώμα κάποιου άλλου;
  • Θέλεις να μοιάζει με το σώμα που είχες πριν 5-10 χρόνια;

Απάντησε στα παραπάνω ερωτήματα με ειλικρίνεια και έτσι θα ξέρεις ποιόν από τους 3 τρόπους να χρησιμοποιήσεις. Αν έχεις αμφιβολίες και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις, τότε σίγουρα πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Θυμήσου ότι η απώλεια λίπους πρέπει να είναι μια διαδικασία που δεν θα γίνεται με πίεση και άγχος.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.

Στέφανος Καλαϊτζόγλου, MSC, Sports Science, Gym Owner, Instagram: seven_days_fitness

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet