Πιστεύεις ότι η προπόνηση με βάρη είναι μόνο για τους δικέφαλους; Λάθος! Όταν προπονείσαι σωστά με βάρη μπορείς να ενδυναμώσεις και να αναπτύξεις περαιτέρω τους μυς σου. Μάλιστα ο ασκήσεις με βάρη είναι κατάλληλες τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους και ο συνδυασμός προπονήσεων με cardio μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσετε άπαχους μυς και να χάσεις λίπος, βελτιώνοντας αισθητικά το σώμα σου και αυξάνοντας το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.

βάρη

Ποια είναι τα οφέλη της προπόνησης με βάρη για τις γυναίκες

Η προσθήκη μιας προπόνησης με βάρη στη ρουτίνα σωματικής άσκησης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Καθώς η ενδυνάμωση και η τόνωση του σώματός είναι εξίσου ζωτικής σημασίας με την απώλεια βάρους οι ασκήσεις με βάρη μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις άπαχη μυϊκή μάζα, να διατηρήσεις τους μυς σας τονωμένους και να αυξήσεις τη μυϊκή σου δραστηριότητα. Όταν συνδυάζονται μάλιστα με μια υγιεινή διατροφή, άφθονο νερό και αυτοφροντίδα, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη γενική σου ευεξία.

  • Οι ασκήσεις με βάρη κάνουν το αίμα να ρέει πιο έντονα αυξάνοντας έτσι την παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου σε όλο το σώμα.
  • Η άρση βαρών μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.
  • Η άσκηση ενδυνάμωσης βοηθά στην καύση λίπους καθώς αυξάνει την άλιπη μυϊκή μάζα.
  • Οι ασκήσεις με βάρη μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερο ύπνο. Και όταν έχεις καλύτερο ύπνο γυμνάζεσαι καλύτερα.
  • Άσε που η απώλεια βάρους προκύπτει από την καύση λίπους και την απόκτηση άπαχης μυϊκής μάζας, ότι δηλαδή προσφέρει ένα ασκησιολόγιο με βάρη.
βάρη

Να θυμάσαι ότι η καρδιοαναπνευστική προπόνηση μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στη φυσική σου κατάσταση. Η επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων απαιτεί προπόνηση ενδυνάμωσης που χτίζει δύναμη και αντοχή, ελέγχει τα επίπεδα του βασικού μεταβολικού ρυθμού, τονώνει το σώμα, ενώ παράλληλα ελέγχει και τα προβλήματα του θυρεοειδούς

Διάβασε ακόμη: Ελαφριά προπόνηση: Μπορεί να έχει αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet