Η σωστή λαγάνα, είναι επίπεδη, με ελάχιστη ψίχα και τραγανή κόρα πασπαλισμένη με σουσάμι. Είναι το απόλυτο ψωμί της Σαρακοστής και εξακολουθεί εδώ και αιώνες να είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε τα Κούλουμα. Εμείς βρήκαμε τους φούρνους που “ξεφουρνίζουν” υπέροχες λαγάνες εδώ και πολλά χρόνια. Και μια συμβουλή: Κάντε τηλεφωνική κράτηση, πηγαίνετε νωρίς και αποφύγετε τις ουρές.

Η Πνύκα (Κουκάκι)

Η Πνύκα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς φούρνους στο κέντρο της Αθήνας και γι’ αυτό τον λόγο τον έχουμε τιμήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το ψωμί τους είναι εγγύηση, γι’ αυτό και τους προτιμούμε και για την Καθαρά Δευτέρα, όπου προσφέρουν πεντανόστιμη λαγάνα. Εκτός από την «κλασική» λαγάνα, θα βρείτε και λαγάνα ολικής, ζέας, αλλά και λαγάνα με ντομάτα και βασιλικό.

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Πρατίνου 13, Παγκράτι
Πετράκη 24, Σύνταγμα
Τοσίτσα 26, Εξάρχεια


Ο Φούρνος του Τάκη (Κουκάκι)

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Ο πιο ιστορικός φούρνος της πόλης κάθε Καθαρά Δευτέρα προσφέρει μία από τις καλύτερες λαγάνες της πόλης! Η συνταγή του είναι η κλασική (λευκό αλεύρι, μαγιά, σουσάμι), το αποτέλεσμα όμως είναι μαγικό, γι’ αυτό και κάθε χρόνο σχηματίζονται ουρές έξω από τον «Τάκη» -γι’ αυτό φροντίστε να πάτε από νωρίς, για να εξασφαλίσετε τη λαγάνα σας.
Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι


The Captain’s Bakery (Άλιμος)

Εδώ θα βρείτε ίσως τις πιο πρωτότυπες και διαφορετικές λαγάνες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Συγκεκριμένα εκτός από την κλασική λαγάνα, θα βρείτε ολικής, πολύσπορη καλαμποκιού, μεσογειακή, λαγάνα με ελιά και φυσικά την διάσημη λαγάνα γεμιστή με χαλβά.

Λεωφόρος Καλαμακίου 40-42, Άλιμος


Σέκκας (Πειραιάς)

Από τις πιο μεστές στη γεύση, χάρη στο καλό τους προζύμι αλλά και το ιδιαίτερο ψήσιμο. Η λαγάνα του Μιχάλη Σέκκα φτιάχνεται με κίτρινο αλεύρι και προζύμι, ψήνεται σε χαμηλή φωτιά στα ξύλα και έχει κόρα τραγανή και ψίχα αφράτη. Σουσάμι και μαυροκούκι για διακόσμηση και έξτρα άρωμα.

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Παραγγείλτε εγκαίρως.
Παλαμηδίου 62, Πειραιάς


Αρτοποιΐα Δαρεμά (Μαρκόπουλο)

Εδώ οι λαγάνες ζυμώνονται στο χέρι, η διαδικασία παίρνει χρόνο, οπότε οι άνθρωποι στο εργαστήριο εργάζονται πολλές ώρες ώστε να καταφέρουν να βγάλουν όλα τα είδη: με κίτρινο αλεύρι, μαγιά και προζύμι, πασπαλισμένη με σουσάμι. Μιας που ήρθατε ως εδώ, μην φύγετε χωρίς τα διάσημα μουστοκουλουράκια τους.

Λεωφόρος Σουνίου 2, Μαρκόπουλο


Μαμά Ψωμί (Κουκάκι)

Με προζύμι αργής ωρίμανσης και χωριάτικο αλεύρι από μικρούς επαρχιακούς μύλους ζυμώνουν στον φούρνο της Ραλλούς. Παράγουν και μια ολικής άλεσης, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Ζυγίζουν περίπου 1000 γρ. έκαστη.

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι


Kora Bakery (Κολωνάκι)

Μια δική τους εκδοχή λαγάνας, πασπαλισμένη με σουσάμι θα παρασκευάσουν λόγω της ημέρας. Φτιάχνεται με προζύμι και λίγη μαγιά, από αλεύρι λευκό και ολικής άλεσης. Εντός της θα βρείτε τις γνωστές φουσκάλες, δείγμα της επιτυχημένης ζύμωσης, του προζυμιού και της χειρωνακτικής εργασίας της καλά κουρδισμένης ομάδας τους. Λόγω της ημέρας, εκτός από τις λαγάνες, διαθέσιμα μόνο κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat.

Π. Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι


Τρομερό Παιδί (Ιλίσια)

Από τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας μπορούμε να προμηθευτούμε τις λαγάνες των τρομερών παιδιών των Ιλισίων. Εκτός από την παραδοσιακή ελληνική, με προζύμι, θα βγάλουν και γαλλικού τύπου Fougasse, μια συνταγή που έχει ρίζες στην Προβηγκία. Θα υπάρχουν τέσσερις εκδοχές, όπως μια με λιαστή ντομάτα και πιπεριά, αλλά και με διάφορα είδη ελιάς.

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια


The Bakers

Σαράντα οκτώ ώρες ωριμάζει η ζύμη της λαγάνας τους. Στην καλή αλυσίδα αρτοποιείων παρασκευάζουν μια λαγάνα με χωριάτικο αλεύρι, προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης και καβουρδισμένο σουσάμι Νιγηρίας. Λόγω της ημέρας, είναι διαθέσιμες μόνο λαγάνες.

Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Μελίσσια, Ζωγράφου, Άγιος Δημήτριο, Καλλιθέα, Νέα Πεντέλη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet