Ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά που μπορείς να φανταστείς αλλά και αρκετά εντυπωσιακό για το γιορτινό σου τραπέζι. Ο συνδυασμός της κρέμας dulce de leche με τη σοκολάτα αλλά και το μπισκότο της βάσης που λιώνει στο στόμα, είναι απλώς θεϊκός. Η προσθήκη του δροσερού φρούτου και το αρωματικού δυόσμου δίνει αυτή τη νότα φρεσκάδας που το συμπληρώνει τέλεια!  

Τάρτα

Υλικά

1 γάλα ζαχαρούχο

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. μύρτιλα

20 γρ. σμέουρα

Μερικά φύλλα δυόσμου

Για τη βάση pâte sucrée θα χρειαστείς

250 γρ αλεύρι κοσκινισμένο 

100 γρ. βούτυρο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη 

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1+1 κ.σ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

Pâte sucrée: Βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στον πάγκο εργασίας και τα ανακατεύεις με το χέρι. Προσθέτεις το βούτυρο και σιγά σιγά το ενσωματώνεις μέχρι να γίνει μία κοκκώδης ζύμη. Σχηματίζεις ένα πηγάδι και βάζεις στη μέση τα αυγά και με προσεχτικές κινήσεις ζυμώνεις. Προσθέτεις το ρούμι και συνεχίζεις μέχρι να πάρεις μία λεία ζύμη. Την τυλίγεις με μεμβράνη και τη βάζεις στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Ανοίγεις σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ένα φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών.

Αλείβεις καλά την ταρτιέρα με βούτυρο και τοποθετείς το φύλλο. Κόβεις ότι περισσεύει από το χείλος και τσιμπάς με πιρούνι τη βάση. Στρώνεις μία λαδόκολλα, με φασόλια από πάνω και βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά. 

Ψήνεις σε προθερμασμένο στους 170C στον αέρα για 20 λεπτά, αφαιρείς τη λαδόκολλα και τα φασόλια, ψήνεις για άλλα 15 λεπτά και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. 

Dulce de leche: Βάζεις σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, το ζαχαρούχο γάλα και σκεπάζεις με καπάκι. Ανακατεύεις κατά διαστήματα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να πήξει (20-30 λεπτά περίπου). Βγάζεις από το μπεν μαρί και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Ganache: Βάζεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Βάζεις τη βάση σε μία πιατέλα και στρώνεις την dulce de leche. Στη συνέχεια, την ganache και αφήνεις να κρυώσει. Τέλος, προσθέτεις τα φρούτα και τον δυόσμο. 

Δες ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μενού:

Σχεδιάζοντας το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Αγριογούρουνο bourguignon με ψητές baby πατάτες

Σχεδιάζοντας το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι – Σούπα Osso Buco με ουίσκι

Σχεδιάζοντας το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι -Το Πλατό

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet