Το να χάσεις βάρος δεν είναι και από τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο, αλλά μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι μπορεί να μας δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με Βρετανούς ψυχολόγους, οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να συνωμοτούν και να “σαμποτάρουν” τις προσπάθειές μας να χάσουμε κιλά, είτε σκόπιμα είτε χωρίς να το καταλαβαίνουν. 

Πώς το κάνουν αυτό; Για αρχή, μας αποθαρρύνουν από το να τρώμε υγιεινά. Άλλοι, μπορεί να μας πιέζουν για να μείνουμε μέσα και να δούμε μια ταινία στον καναπέ μετά τη δουλειά, αντί να βγούμε για μια βόλτα ή να πάμε στο γυμναστήριο

Η νέα μελέτη ακολουθεί μια ανησυχητική έκθεση που προβλέπει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο θα είναι υπέρβαροι μέχρι το 2035. Η έρευνα αυτή διεξήχθη από εμπειρογνώμονες του Πανεπιστημίου του Surrey και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την πιστέψουμε.

Οι ειδικοί εξέτασαν υπάρχουσες μελέτες και νέα πρωτογενή δεδομένα από 30 συνεντεύξεις για να προσδιορίσουν την αρνητική κοινωνική υποστήριξη που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος όταν προσπαθεί να χάσει βάρος. Από αυτό κατάφεραν να προσδιορίσουν τρεις πρωταρχικούς τρόπους με τους οποίους ένας φίλος, σύντροφος ή μέλος της οικογένειας μπορεί να διαταράξει το ταξίδι μας για την απώλεια βάρους – “σαμποτάζ”“συμπαιγνία” και “τροφοδοσία”.

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet