Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για τους περισσότερους (και …φυσιολογικούς) ανθρώπους! Πόσο μάλλον, όταν πρέπει να γυμναστείς σχεδόν μόλις έχεις ξυπνήσει…  Είναι μια  δύσκολη διαδικασία την οποία ελάχιστοι ακολουθούν. Παρ’ όλα αυτά, έρευνες αποδεικνύουν ότι η πιο ευεργετική για τον οργανισμό και την υγεία σου, είναι  η πρωινή άσκηση!  

Θα καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα!

Όσοι γυμνάζονται το πρωί, τείνουν να τρώνε λιγότερο και κυρίως καλύτερα! Μελετητές του Πανεπιστημίου Brigham Young διαπίστωσαν πως όσοι γυμνάζονται πρωί, έχουν λιγότερες λιγούρες και δεν θέλουν να φάνε κάτι παχυντικό.

Θα κοιμηθείς καλύτερα μέσα στη μέρα!

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, “Όταν κοιμάσαι τη νύχτα, η αρτηριακή σου πίεση μειώνεται φυσικά κατά περίπου 10 έως 20%. Αυτή η μείωση είναι καλή για την καρδιά σου και μπορεί να είναι ένας τρόπος που το σώμα σου αποκαθίσταται όταν κοιμάσαι. Μια προπόνηση νωρίς το πρωί μπορεί να προσφέρει την ιδανική μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και να μεγιστοποιήσει τον βαθύ ύπνο, σε σύγκριση με τον μεσημεριανό ή τον βραδινό ύπνο”. Το βράδυ πολλές φορές κάνουμε πιο σκληρή άσκηση απ’ ότι το πρωί, πράγμα που μπορεί αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό ρυθμό.  Η άσκηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη χαλάρωση και τον απαραίτητο νυχτερινό ύπνο. Η πρωινή γυμναστική σού δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστείς το βράδυ χωρίς ταλαιπωρία.

Είναι το ενεργειακό boost που χρειάζεσαι να ξεκινήσεις τη μέρα σου!

Η άσκηση το πρωί μπορεί να μειώσει το αίσθημα υποτονικότητας και να δώσει περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Η πρωινή άσκηση καίει περισσότερο λίπος!

Το πρωί, το στομάχι μας είναι άδειο. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μας αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ως «καύσιμο»  τα αποθέματα λίπους που έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είσαι τελείως νηστική, μπορείς να φας μια μπανάνα, φυστικοβούτυρο, μια μπάρα δημητριακών, αποξηραμένο φρούτα κλπ. Επιπλέον, ο μεταβολισμός σου θα κρατηθεί όλη τη μέρα σε υψηλά επίπεδα.

Η πρωινή γυμναστική φτιάχνει τη διάθεση!

Όλοι ξέρουν ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεσή μας και διώχνουν το άγχος. Έτσι, ξεκινώντας τη μέρα σου με γυμναστική, θα νιώσεις αισιόδοξη και δημιουργική. Ένα πρωινό workout μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου και να θέσει τις βάσεις για μία παραγωγική και χαρούμενη μέρα!

Η Μαρία Κοκώνη, Pilates & Clinical Pilates Instructor μας δείχνει τις ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν στην πρωινή μας γυμναστική!

Διαβάστε επίσης: Διαφραγματική αναπνοή: η αναπνοή που σε γιατρεύει!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet