Οι flat κοιλιακοί δεν είναι μόνο αισθητική επιθυμία – υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να καμαρώνει φορώντας το μαγιό του; Είναι κυρίως θέμα υγείας να απαλλαγείς από το γαστρικό λίπος καθώς είναι υπαίτιο για ασθένειες που σίγουρα δεν θέλουμε να μας συμβούν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το λίπος της κοιλιάς θέλει συγκεκριμένη τεχνική προπόνησης για να καεί. Επίσης, είναι σημαντικό να συνδυάσεις την άσκησή σου με σωστή διατροφή και βεβαίως να έχεις πολλή πειθαρχία!

κοιλιακοί

Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για μέση δαχτυλίδι

1. Ορειβάτης

Ξεκίνησε από θέση push-up με τα χέρια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Φέρε το δεξί γόνατο προς το στήθος, μετά άλλαξε γρήγορα τα πόδια, εκτείνοντας το δεξί πόδι προς τα πίσω και φέρνοντας το αριστερό γόνατο προς το στήθος. Κάνε γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των ποδιών, κρατώντας το κέντρο σου σφιχτό και τους γοφούς σταθερούς.

2. Ψηλή σανίδα με άγγιγμα ποδιών

Από θέση σανίδας, σήκωσε το δεξί σου πόδι και άγγιξε με το αριστερό σου χέρι τα δάχτυλα του ποδιού. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανέλαβε από την άλλη πλευρά. Κράτησε τον κέντρο σφιχτό και τους γοφούς σταθερούς.

3. Αντίστροφα ροκανίσματα

Ξάπλωσε με τα πόδια λυγισμένα να ακουμπούν στο πάτωμα και τα χέρια κάτω από τους γλουτούς ή στο πλάι. Σήκωσε τα πόδια σου, φέρνοντας τα γόνατά προς το στήθος. Στη συνέχεια σήκωσε το κάτω μέρος της πλάτης και τους γοφούς σου. Κατέβασε αργά την πλάτη και επανέλαβε.

4. Γέφυρα με άγγιγμα δακτύλων

Ξάπλωσε με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Τώρα, σχημάτισε θέση γέφυρας. Τώρα, τέντωσε το δεξί σου πόδι ευθεία προς τα πάνω και αγγίξτε το αριστερό σου δάχτυλο με το δεξί σου χέρι. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανέλαβε στην αντίθετη πλευρά.

Κάνε κάθε άσκηση για 40 δευτερόλεπτα με διάλειμμα 20 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ.

Κοιλιακοί: οι μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

1. Η προπόνηση για κοιλιακούς λειτουργεί μόνο το πρωί

Ναι, είναι υπέροχο να γυμνάζεσαι το πρωί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η γυμναστική κάποια άλλη ώρα της ημέρας δεν θα κάνει δουλειά. Το κλειδί δεν είναι το πότε αλλά η συνέπεια. Η άσκηση τουλάχιστον 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

2. Οι πολλές επαναλήψεις είναι το πιο σημαντικό

Ναι, οι επαναλήψεις είναι πολύ σημαντικές. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι πόσες επαναλήψεις κάνεις, αλλά πόσο σωστή είναι η τεχνική της άσκησης. Οι αργές, ελεγχόμενες κινήσεις με έμφαση στη σύνδεση μυών-μυαλού μπορούν να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

3. Η άσκηση από μόνη της θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης

Όχι. Η άσκηση μόνο δεν θα βοηθήσει. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης είναι ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Για όποιον προσπαθεί να αποκτήσει δυνατούς κοιλιακούς, θα πρέπει να ακολουθεί μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Διάβασε ακόμη: Γράφτηκες γυμναστήριο; 8 SOS συμβουλές προπόνησης αν είσαι αρχάρια

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet