Οι ασκήσεις Kegel αποτελούν επινόηση του Αμερικανού γυναικολόγου Arnold Kegel, ο οποίος και τις πρότεινε ως θεραπεία για ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και ως μη χειρουργική αντιμετώπιση της πυελικής χαλάρωσης.

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, η υπερβολική αύξηση σωματικού βάρους και η φυσική γήρανση, ενοχοποιούνται για την χαλάρωση των μυών του κόλπου ή αλλιώς των μυών Kegel όπως ονομάστηκαν αργότερα. 

Πώς συνδέονται οι ασκήσεις Kegel με το σεξ;

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι μύες Kegel συστέλλονται ρυθμικά. Όσο περισσότερο εξασκείς τους μυς αυτούς με kegels, τόσο πιο δυνατά συστέλλονται και όσο πιο δυνατή είναι η συστολή, τόσο πιο έντονος γίνεται ο οργασμός.

Kegel

Όταν μιλάμε για μυς του πυελικού εδάφους εννοούμε όλους αυτούς που βρίσκονται μεταξύ της κάτω επιφάνειας του ηβικού οστού και έμπροσθεν του ιερού (κόκκυγα).

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζεις για τις ασκήσεις αυτές είναι πώς πρέπει να τις ξεκινήσεις με άδεια ουρήθρα.

Ουσιαστικά οι ασκήσεις αυτές μπορούν να γίνουν τόσο σε καθιστή όσο και σε όρθια θέση. Οπότε μπορούμε εύκολα να εξασκηθούμε την ώρα που καθόμαστε στο γραφείο μας, οδηγούμε ή κάνουμε κάποια όρθια εργασία. Όχι, όμως, εν κινήσει.

Και βέβαια εννοείται πώς μπορούν να γίνουν και κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, όταν το πέος εισχωρεί στον κόλπο, τεχνική που θα προσθέσει ευχαρίστηση και εντονότερο οργασμό τόσο σε εσένα όσο και στο σύντροφό σου.

Οι ασκήσεις Kegel στην πράξη

1. Ξάπλωσε ανάσκελα και σφίξε τους μύες της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλάρωσέ τους για άλλα 5 δευτερόλεπτα. Εισπνέεις σε κάθε πίεση και χαλαρώνεις σε κάθε εκπνοή.

2. Κάνε 10 επαναλήψεις σύσφιξης και χαλάρωσης. Μέρα με τη μέρα, προσπάθησε να αυξήσεις τη διάρκεια της άσκησης συσφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες για 10 δευτερόλεπτα εναλλάξ.

3. Χαλάρωσε. Μη μένεις στη στάση Kegel για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ζητούμενο δεν είναι να σφίξεις τους μύες αλλά να τους χαλαρώσεις. Ένα τρυκ που θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια των ασκήσεων είναι να σκέφτεσαι ότι υπάρχει ένα βάρος μέσα στον κόλπο σου που πρέπει να το αφήσεις να πέσει. Κατά τη διάρκεια της άσκησης απέφυγε να κρατάς την αναπνοή σου.

Kegel

*Αν αισθανθείς  πόνο στην κοιλιά ή την πλάτη τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά. Συμβουλέψου το γυναικολόγο σου για να βρεις τη σωστή «θέση».

Photo by We-Vibe Toys on Unsplash

Διάβασε επίσης:

Γυμναστική στο σπίτι: Πως θα διατηρήσεις το κίνητρό σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet