Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για podcasts. Ήξερες, όμως, ότι οι ώρες που αφιερώνεις στο να ακούς τα αγαπημένα σου από αυτά μπορούν να έχουν πραγματικά ψυχολογικά οφέλη;

Σύμφωνα με μια συναρπαστική νέα μελέτη από τους Stephanie J. Tobin και Rosanna E. Guadagno για λογαριασμό της Plos One, η ακρόαση podcasts μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εκπληρώσουν τις καθημερινές κοινωνικές τους ανάγκες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που άκουγαν περισσότερα podcasts ανά μήνα – δεν είχε σημασία ο τύπος του podcast, ειδήσεις, κωμωδία, υγεία ή πνευματικότητα – ανάφεραν μεγαλύτερη παρουσία νοήματος στη ζωή τους.

podcast

Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι οι άνθρωποι που ανέπτυξαν παρακοινωνικές σχέσεις με τον αγαπημένο τους παρουσιαστή και είχαν υψηλότερη κοινωνική συμμετοχή σε αυτά, ένιωθαν μεγαλύτερο αίσθημα σύνδεσης και απέκτησαν μεγαλύτερο engagement.

Είναι σαφές ότι μια ώρα από το αγαπημένο σου podcast δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική ανθρώπινη σύνδεση στη ζωή σου. Η κοινωνικοποίηση δεν είναι απλώς διασκεδαστική. Μπορεί να σε βοηθήσει να τονώσεις τη διάθεσή σου και να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου.

Ωστόσο, όταν τα πολυάσχολα προγράμματα της ζωής μας κάνουν να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο χωρίς να συναντάμε τους φίλους μας, τα podcasts είναι εκεί για να μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο μόνοι.

Διάβασε ακόμη: «Όλα είναι μάταια»… Πως να διαχειριστείς αυτή τη σκέψη;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet