Το Google μίλησε και για τις σχέσεις. Αυτές είναι οι 5 ερωτήσεις που gouglάρονται περισσότερο λοιπόν, για τα θέματα καρδιάς. Και με τη βοήθεια της Sex & relationship therapist Charlene Douglas έχουμε τις απαντήσεις!

1. Πότε τελειώνει μια σχέση;

Περίπου 2.900 άτομα το μήνα κάνουν αυτή την αναζήτηση και ψάχνουν την απάντηση. Είναι μια ερώτηση συχνή σύμφωνα με την therapist γιατί το να καταλάβεις κάποιος πότε πρέπει να τερματίσεις μια σχέση είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη ενός χωρισμού.

Η απάντηση:

“Μια σχέση τελειώνει όταν ξέρεις ότι δεν έχεις άλλα να δώσεις. Όσο κι αν συμβουλεύουν η οικογένεια και οι φίλοι να τερματίσεις μια σχέση, πρέπει να είσαι εσύ απόλυτα έτοιμος να το κάνεις και βαθιά μέσα σου, ξέρεις πότε είναι η ώρα να φύγεις”.

2. Είναι υγιής η ζήλια σε μια σχέση;

Πάνω από 1.600 άτομα googlάρουν αυτή την ερώτηση δείχνοντας ότι μάλλον το θέμα της ζήλιας απασχολεί πολλούς.

Η απάντηση:

“Η ζήλια συχνά συνοδεύεται από θυμό και αγανάκτηση. Αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν ένταση σε μια σχέση και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την οικειότητα.” Σε υγιή πλαίσια δεν δημιουργεί πρόβλημα. Μάλιστα, ειδικοί σχέσεων υποστηρίζουν ότι η ήπια ζήλια μπορεί πραγματικά να είναι υγιής διότι αυτό υποδηλώνει ενδιαφέρον και ότι ο σύντροφος σου δεν θέλει να σε χάσει.

Google

3. Πώς λειτουργεί μια σχέση;

Τρίτο στη λίστα αναζητήσεων, με 1.300 άτομα το μήνα να ψάχνουν την απάντηση στο πως πραγματικά λειτουργεί μια σχέση; Μια περίεργη ερώτηση χωρίς ξεκάθαρη απάντηση διότι μια σχέση για να ”λειτουργεί” χρειάζεται ένα βασικό πράγμα και πολλά επιμέρους!

Η απάντηση:

Μια σχέση συνήθως περιλαμβάνει δύο άτομα που δεσμεύονται ο ένας στον άλλο να είναι μαζί. Μια σχέση απαιτεί σαφή, αποτελεσματική επικοινωνία και προσπάθεια για να λειτουργήσει. Συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια σχέση λειτουργεί επειδή ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο. Χρειάζονται όμως πολλά περισσότερα από έρωτα, όπως είναι η ειλικρίνεια και η δέσμευση”.

4. Γιατί μια σχέση αποτυγχάνει;

1.300 άτομα κάνουν αυτήν αναζητητή τον μήνα και θέλουν να μάθουν την απάντηση.

Η απάντηση:

“Οι σχέσεις αποτυγχάνουν για διάφορους λόγους. Από την εμπειρία μου, ο κύριος λόγος που μια σχέση αποτυγχάνει είναι επειδή οι δύο εμπλεκόμενοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσδοκίες για το τι πρέπει να είναι μια σχέση και δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν και να είναι ανοιχτοί στο να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά”.

Google

5.Είναι φυσιολογικές οι αμφιβολίες για τη σχέση;

Η τελευταία ερώτηση που googlάρεται περισσότερο είναι αν οι αμφιβολίες είναι φυσιολογικές.

Η απάντηση:

“Οι αμφιβολίες για τη σχέση είναι πολύ φυσιολογικές. Είναι σημαντικό ωστόσο, εάν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αμφιβολίες, να τις συζητήσετε με το σύντροφό σας προτού γίνουν υπερβολικά συντριπτικές“.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet