Ένα από τα πιο ισχυρά ταμπού είναι σίγουρα το να δηλώσει κάποιος ασέξουαλ. Σε έναν κόσμο που το sexiness είναι παντού και μάλιστα απόλυτα αποδεκτό, από τη συμπεριφορά μέχρι τη μόδα, το να πει κάποιος ότι βιώνει πολύ λίγη ή καθόλου έλξη για άτομα οποιουδήποτε φύλλου θα τον κάνει να φανεί σαν τη μύγα μες στο γάλα. Η ρετσινιά του «ξενέρωτος» είναι αυτή που θα του κολλήσει τη στιγμή που θα το ξεστομίσει. Και αυτό βεβαίως, δεν θα αναφέρεται μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι της ζωής του. Το πιθανότερο είναι ότι θα τον χαρακτηρίσει παντού.

ασέξουαλ

Ασέξουαλ όμως, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Μάθε εδώ τα 5 πιο βασικά πράγματα για την ασεξουαλικότητα:

1. Οι ασεξουαλικοί άνθρωποι μπορούν να βιώσουν έλξη

Η ασεξουαλικότητα γενικά ορίζεται ως το να μην βιώνεις σεξουαλική έλξη ή να μην τη βιώνεις συχνά. Αλλά μερικοί ασεξουαλικοί άνθρωποι βιώνουν σεξουαλική έλξη μερικές φορές ή υπό ορισμένες συνθήκες. Μιλάμε για ένα φάσμα δηλαδή, όπως για πολλά πράγματα.

2. Μπορείς να είσαι ασέξουαλ και να απολαμβάνεις το σεξ

Η έλξη και το σεξ δεν πρέπει απαραίτητα να πάνε μαζί. Μπορεί κάποιος να κάνει σεξ και να το απολαμβάνει χωρίς να αισθάνεται έλξη. Μερικοί ασεξουαλικοί πάλι απολαμβάνουν και θέλουν να κάνουν σεξ, με συγκεκριμένο τρόπο ή με συγκεκριμένους μόνο ανθρώπους και άλλοι απωθούνται από οτιδήποτε σεξουαλικής φύσης. Και εδώ μιλάμε για ένα ευρύ φάσμα.

3. Μπορείς να αυνανίζεσαι

Μερικοί ασεξουαλικοί αυνανίζονται και άλλοι όχι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αυνανίζεσαι, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση με τη σεξουαλική έλξη προς ένα άλλο άτομο. Όπως, για παράδειγμα για τη μείωση του άγχους, για να κοιμηθείς καλύτερα ή απλώς επειδή αισθάνεσαι καλά.

ασέξουαλ

4. Τα ασέξουαλ άτομα μπορούν να ερωτευτούν

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι έλξης. Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική έλξη και η ρομαντική έλξη είναι ξεχωριστές ανάγκες, επομένως, ενώ μπορεί να μην βιώνουν σεξουαλική έλξη, μπορεί να έχουν την επιθυμία να είναι σε μια ρομαντική σχέση με κάποιον.

5. Τα ασέξουαλ άτομα μπορεί να έχουν ευτυχισμένες σχέσεις

Υπάρχουν τόσα πολλά που κάνουν μια σχέση υγιή και ευτυχισμένη. Και αυτό που χρειάζεται κάθε άτομο από μια σχέση είναι διαφορετικό. Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική έλξη απλώς δεν είναι μέρος της. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν κάποιον άλλο και να έχουν μια ικανοποιητική σχέση μαζί του.

Διάβασε ακόμη: Gymgasms: o επόμενος οργασμός σου θα μπορούσε να συμβεί στο γυμναστήριο;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet