Η επόμενη μέρα ενός χωρισμού είναι δύσκολη. Τα συναισθήματα είναι περίπλοκα και σε κατακλύζουν. Πολλές φορές, το μυαλό βρίσκεται σε χάος και κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του άλλου, μετά το χωρισμό αναρωτιέσαι αν και ο άλλος πονάει, σε σκέφτεται ή αδιαφορεί!

Το Heartbreak είναι μια διαδικασία πένθους που ο καθένας χειρίζεται διαφορετικά. Και ενώ, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό, αν ο πρώην σου είναι ακόμα θυμωμένος ή συμπεριφέρεται πολύ περίεργα μήνες μετά τον χωρισμό σας, αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι προσποιείται πως σε ξεπερνά ή ότι δυσκολεύεται να σε ξεπεράσει.

Τα vibes που σου στέλνει κάποιος, μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πιθανό συμπέρασμα αλλά όχι σε ένα σίγουρο. Τι εννοώ: δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις ακριβείς σκέψεις κάποιου ή για τα συναισθήματά του εάν δεν στα εκφράσει και στη συνέχεια αποδείξει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια σημάδια, όπως λένε οι ειδικοί, που μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για το τι πιθανά συμβαίνει!

1.       Σου φαίνεται πολύ σύντομα πολύ καλά

Ειδικά αν επρόκειτο για μακροχρόνια σχέση, το να βλέπεις τον πρώην σου να προχωρά αμέσως και να είναι «όλα καλά», θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό. «Θέλουν να φαίνονται σαν να έχουν τακτοποιήσει τα πάντα και δεν θέλουν να είναι εκείνοι οι ευάλωτοι που θα έχουν την πόρτα ανοιχτή για επανασύνδεση», εξηγεί η Emily Simonian, ειδικός ψυχολόγος σχέσεων. «Βασικά αυτό που λένε είναι: ‘Είμαι εντάξει. Αυτό δεν με επηρέασε και ελπίζω να το δεις και να με θέλεις πίσω».

πρώην

2.       Είναι χωρίς λόγο θυμωμένος μαζί σου

«Ο θυμός είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να υπάρχουν πληγωμένα συναισθήματα και ότι εξακολουθείς να επηρεάζεις τον πρώην σου», εξηγεί η Simonian. Μετά από έναν χωρισμό, είναι φυσιολογικό η μία ή και οι δύο πλευρές να νιώθουν θυμό ή αγανάκτηση, ειδικά αν δεν ήταν φιλικός χωρισμός. Ωστόσο, αν ο πρώην σου επιλέγει μικροκαβγάδες ή φέρνει ανεπίλυτες συγκρούσεις, είναι πιθανό να μην έχει προχωρήσει». Και αυτός είναι ο τρόπος τους να σου το δείξει!

3.       Αρνείται το χωρισμό

Η άρνηση είναι ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι ένας πρώην δεν σ’ έχει ξεπεράσει. Ο πρώην σου μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα για να αράξετε παρέα σαν να μην συνέβη τίποτα ή να προσπαθήσει να κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σου, παρόλο που δεν είστε πλέον σε σχέση με την ελπίδα να αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας. Δηλαδή, του τρελού!

πρώην

4.       Επεμβαίνει πολύ στην ερωτική σου ζωή

Αν ο πρώην σου φαίνεται ότι ενδιαφέρεται λίγο περισσότερο να μάθει με ποιον βγήκες, που πήγατε, τι φάγατε, τι κάνατε μετά κ.λπ., ή εάν έχεις εγγραφεί σε dating app, οκ -τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ότι δεν έχει προχωρήσει. Με την ίδια λογική, αν δώσουν πολλές αχρείαστες λεπτομέρειες για το πόσο έχουν προχωρήσει, κι αυτό είναι ένα σημάδι για το αντίθετο.

5.       Όταν σε αναφέρει συνέχεια!

Το να σε αναφέρουν σε συζητήσεις που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με εσένα ή να μιλάνε για εσένα σε κοινούς φίλους είναι άλλο ένα σημάδι ότι δυσκολεύεται να σε ξεπεράσει. Εάν μάλιστα, το κόλλημά τους είναι μεγάλο, μπορεί να δημοσιεύσουν ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα που σας αφορούν. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνετε μια συζήτηση που θα θέσει όρια.

6.       Προσπαθεί πολύ να μείνετε φίλοι

Εάν δεν μπορείτε να είστε με κάποιον σε σχέση, μια φιλία μπορεί να φαίνεται σαν καλή εναλλακτική. Είναι πιο εύκολο από το να κόψεις τον άλλον μαχαίρι. «Η διατήρηση μιας φιλίας μπορεί μερικές φορές να κάνει τον άλλο να αισθάνεται καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα είναι δικαιολογία και αποφυγή της αλήθειας ότι δεν θες να αφήσεις τον άλλο να φύγει!», λέει η Simonian. Αλλά η φιλία δεν είναι μια ρεαλιστική επιλογή για πολλούς πρώην, και δεν είναι κακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να μιλήσετε ξανά, αλλά ίσως να πρέπει να αφήσετε περισσότερο χώρο ο ένας στον άλλο, τουλάχιστον στην αρχή. «Αν έχετε χωρίσει και πραγματικά έχει τελειώσει, μην κρατάτε ανοιχτή την πόρτα, σας δυσκολεύει στο να προχωρήσετε!», λέει η σεξοθεραπεύτρια, Caitlin Cantor.

πρώην

7.       Ζητά να του επιστρέψεις ότι άκυρο αντικείμενο έχει στο μυαλό του

Δεν λέω, μπορεί ο πρώην σου να θέλει αυτό το φούτερ που του έχεις κρατήσει (που μεταξύ μας δεν είναι μόνο ένα) αλλά εάν σου ζητάει πράγματα που δεν χρειάζεται πραγματικά και δεν τον ενδιέφεραν όσο ήσαστε μαζί, μπορεί αυτό που σου λέει πραγματικά να είναι: «Έλα, θέλω εκείνο τον συνδετήρα που έχω ξεχάσει στο γραφείο σου γιατί θέλω να σε δω». Αν ο πρώην σου δεν ήθελε πραγματικά να σε δει, δεν θα προσπαθούσε να πάρει πίσω αντικείμενα τα οποία δεν έχει ανάγκη. Εσύ το ίδιο δεν θα έκανες;

πρώην

Διαβάστε επίσης: Texting Relationship: Όταν τα μηνύματα σου είναι αρκετά

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet