Ροχαλητό, κλοτσιές, σπρωξιές, παραμιλητό, συχνουρία, ανήσυχος ύπνος και στριφογυρίσματα μπορεί να είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ και σου έρχεται να πνίξεις τον άλλον με το μαξιλάρι.

O ύπνος είναι τρομερά σημαντικό κομμάτι της ζωή μας και απαραίτητος όχι μόνο για να βγάλουμε τη μέρα αλλά και για να διατηρήσουμε τα λογικά μας. Αν λοιπόν ο σύντροφός σου κάνει κάτι από τα παραπάνω, δεν χρειάζονται ακραίες λύσεις! Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα «διαζύγιο ύπνου»!

ύπνου

Τι είναι το διαζύγιο ύπνου;

Το διαζύγιο ύπνου είναι μια συμφωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι να μην κοιμάται μαζί Το concept είναι να κοιμάσαι σε ξεχωριστό κρεβάτι από τον σύντροφό σου ή έστω σε ξεχωριστές ώρες! Μπορεί να σου ακούγεται ακραίο κι όχι τέλειο για τη σεξουαλική σου ζωή όμως πολλά ζευγάρια- κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας το κάνουν κατά κόρων! Και να ξέρεις έχει σώσει πολλές σχέσεις!

Γιατί το trend γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές;

Πολλοί άνθρωποι στην αρχή μπορεί να αισθάνονται άσχημα ή ντροπή να παραδεχτούν ότι κοιμούνται χώρια απ’ τους συντρόφους τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του National Sleep Foundation, 1 στα 10 ζευγάρια κοιμάται σε ξεχωριστά δωμάτια και σχεδόν 1 στα 4 παντρεμένα ζευγάρια κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια. Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο αυξανόμενος αριθμός προσαρμοσμένων κατοικιών που χτίζονται με 2 ξεχωριστά κύρια υπνοδωμάτια. Σύμφωνα με έρευνα της National Association of Home Builders, οι πιθανοί αγοραστές κατοικιών που αναζητούν δύο πλήρεις σουίτες master υπνοδωματίων αυξήθηκαν από 25 σε 40% στα 15 χρόνια πριν από το 2018.

ύπνου

Σε τι βοηθάει το διαζύγιο ύπνου;

Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου συνδέεται άμεσα με απειλητικές για τη ζωή διαταραχές όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η σεξουαλική δυσλειτουργία και ο αυξημένος κίνδυνος εγκεφαλικού. Ο ύπνος κακής ποιότητας συνδέεται επίσης με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες γνωστικές διαταραχές, καθώς και με κακή απόδοση στην εργασία και αυξημένη πιθανότητα ατυχημάτων. Επιπλέον αυξάνει και τις ψυχικές διαταραχές όπως  είναι το άγχος, η κατάθλιψη και η παράνοια! Στην καλύτερη, τα νεύρα σου θα φτάσουν στο Θεό! Εάν λοιπόν δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα με τον σύντροφό σου, μήπως είναι η ώρα να προτείνεις να κοιμάστε μερικές φορές ξεχωριστά;

Τέλος, εάν ροχαλίζει μια στο τόσο ή δεν σας αφήνει ένα δύο βράδια την εβδομάδα να κοιμηθείτε επειδή είναι κουρασμένος, αυτή δεν είναι αιτία… διαζυγίου! Πράγματι, το να κοιμάσαι μαζί με τον άνθρωπό σου είναι μια πολύ οικεία πράξη και έχει και αυτό πολλά νευρολογικά οφέλη. Επομένως, αυτό που μένει σε σένα και τον σύντροφό σου, είναι να σταθμίσετε το μέγεθος του προβλήματος και να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το τι είναι καλύτερο για εσάς και τη σχέση σας!

Διάβασε επίσης: Ύπνος: Ποια είναι η καλύτερη ώρα τελικά να κοιμηθούμε;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet