Φαντάσου το εξής: είσαι στο γυμναστήριο και κάνεις μια σκληροπυρηνική προπόνηση, όταν ξαφνικά αρχίζεις να ιδρώνεις όχι επειδή καταπονείς το σώμα σου, αλλά επειδή… έρχεσαι σε οργασμό. Η αλήθεια είναι ότι σε μερικές γυναίκες η εμπλοκή των μυών του πυελικού εδάφους και του στομάχου μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό.

Στο TikTok, οι άνθρωποι μοιράζονται τις εμπειρίες τους από οργασμούς που είχαν ενώ γυμνάζονταν. Γνωστοί και ως coregasms ή gymgasms, προκαλούνται από την άσκηση και δεν είναι σεξουαλικοί. «Μπορούν να βιωθούν χωρίς άμεση διέγερση στα γεννητικά όργανα, χωρίς σεξουαλική διέγερση ή ακόμα και σεξουαλική επιθυμία, σκέψεις ή φαντασιώσεις», λέει η Georgia Grace, sex coach στο Normal.

Το άπιαστο O μόλις έγινε πιο μυστηριώδες. Η Grace λέει ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη μελέτη σχετικά με το γιατί συμβαίνουν οι gymgasms, αν και σε μία έρευνα του 2021 το 9% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι βίωσε αυτό το φαινόμενο. «Ο καλύτερος τρόπος για να το εξηγήσετε, είναι ότι αυτό που κάνετε είναι τόσο απαιτητικό σωματικά που θα χρειαστεί να δεσμεύσετε κάθε μυ, συμπεριλαμβανομένων των μυών του πυελικού εδάφους», λέει η TikToker Carolyn Silva.

@alaska_webb ♬ original sound – AJ Webb

Γιατί συμβαίνουν οι Gymgasms

Η Grace συμφωνεί και προσθέτει ότι οι άνθρωποι μπορεί επίσης να βιώνουν φυσιολογική διέγερση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως αυξημένη ροή αίματος και επιταχυνόμενος καρδιακός ρυθμός. «Ασκήσεις κορμού υψηλής έντασης, όπως σανίδα, sit-ups, push-ups, ανασηκώσεις ποδιών, πιέσεις ισχίου μπορεί να οδηγήσουν σε gymgasm», σημειώνει.

Η Silva επισημαίνει ότι το spinning, η άρση βαρών, το σκαρφάλωμα σε σχοινί και τα chin-ups μπορούν να φέρουν κορύφωση. Ενώ μία άλλη TikToker, η Annika Marleen, ορκίζεται επίσης στις αιωρήσεις στο μονόζυγο με άρσεις ποδιών ή γονάτων, τα crunches και το λάκτισμα flutter. «Αυτό είναι πραγματικά το μόνο πράγμα που με βοήθησε να συνεχίσω να πηγαίνω στο γυμναστήριο», μοιράζεται η Marleen στο TikTok. «Το κλειδί για να έχεις έναν είναι να κάνεις πολύ αργά τις επαναλήψεις σου. Να θυμάσαι πάντα, η ποιότητα πάνω από την ποσότητα».

Σύμφωνα με τους πελάτες της, η Grace λέει ότι αυτού του είδους ο οργασμός μοιάζει περισσότερο με εσωτερικό οργασμό για όσους έχουν αιδοίο, ενώ μπορεί να συμβεί και σε όσους έχουν πέος και μοιάζει με έναν οργασμό που διεγείρεται από τον προστάτη (όπως αυτός από πρωκτική διείσδυση).

@kr.fiit i may have been laughing but it was a combo of panic, embarrassment & pain 😭😂 #gymtok #hipthrust #gymfail #legday ♬ Oh No – Kreepa

Περίπου ένας στους 10 ανθρώπους βιώνει gymgasms και μέσα σε αυτήν την ομάδα, υπάρχει μια παραλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε αυτό. «Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή είναι μια φυσιολογική απόκριση και δεν σημαίνει ότι θέλετε να κάνετε σεξ με το γυμναστήριο! Μερικοί άνθρωποι αγαπούν αυτήν την αίσθηση, ενώ άλλοι τη βρίσκουν ενοχλητική καθώς θέλουν απλώς να ασκηθούν», λέει η Grace.

Για εκείνους που θέλουν να σταματήσουν τους οργασμούς τους στο γυμναστήριο, η Grace συνιστά περισσότερη επίγνωση του σώματος τους όταν προπονούνται και συνεπώς αυξημένη εγρήγορση στο αίσθημα της διέγερσης. «Συχνά, όταν οι άνθρωποι εκπλήσσονται από τους οργασμούς τους, είναι επειδή δεν έχουν επίγνωση του πώς νιώθουν και δεν ξέρουν πώς να το υπονομεύσουν και πριν το καταλάβουν κορυφώνουν στο γυμναστήριο΄. Όταν παρατηρήσετε την αίσθηση, προσπαθήστε να επιβραδύνετε ή να σταματήσετε την άσκηση πριν φτάσετε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να επιλέξουν να μην κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις δημόσια και να τις κρατήσουν για όταν είναι στο σπίτι…».

Διάβασε επίσης: 4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να συζητάς μετά το σεξ.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet