Εδώ σε θέλω! Έχεις χωρίσει ή είσαι αρκετό καιρό μόνη σου κι αρχίζεις να αναρωτιέσαι. Να κάνω σχέση; Να μην κάνω σχέση; Αυτός μου κάνει, δε μου κάνει; Και βασανίζεις τον εαυτό σου για κάτι που στην πραγματικότητα μπορεί να μη θέλεις και να είναι απλά μια επίπλαστη ανάγκη που σου δημιουργούν οι γύρω σου. Υπάρχουν όμως κάποιες ερωτήσεις κλειδιά που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να το διαπιστώσεις.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις για να διαπιστώσεις αν είσαι έτοιμη για σχέση

Σε τι φάση είσαι με τον πρώην;

Αν τον σκέφτεσαι όλη μέρα κάθε μέρα, όχι, δεν τον έχεις ξεπεράσει και σίγουρα δεν είσαι στη φάση να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Όσο κι αν σου φαίνεται καλή ιδέα να ακολουθήσεις το ρητό «ο έρωτα με έρωτα περνάει» θυμήσου πως πρώτον, δεν θα κάνεις καλό στον εαυτό σου ο οποίος χρειάζεται χρόνο να επεξεργαστεί τη νέα κατάσταση και δεύτερον, δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε ανθρώπους προς ιδίων όφελος! Εσένα αν στο έκαναν θα έπαιρνες τα όπλα με την κολλητή σου, σωστά;

Πώς αισθάνεσαι να μπεις σε μονογαμική σχέση;

Όταν είσαι ελεύθερη μπορείς να έχεις όσους ερωτικούς συντρόφους θες. Όταν αποφασίσεις να μπεις σε σχέση τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να αισθάνεσαι πως είσαι οκ να έχεις ερωτικές επαφές μόνο με έναν άνθρωπο. Αν είσαι σε μια πιο flirty διάθεση και γενικά σου αρέσει να παίζεις από εκεί και από εδώ τότε καλύτερα να μην προχωρήσεις.

σχέση

Από χρόνο πως τα πάμε;

Ειδικά αν είσαι καιρό μόνη κι έχεις κάνει το πρόγραμμά σου, έχεις βάλει τις προτεραιότητές σου βρε αδερφέ κι έρθει ένας χριστιανός και σου πει «σε θέλω και θέλω να είμαστε μαζί» έχεις σκοπό να του διαθέσεις χρόνο; Εάν δεν έχεις καμία τέτοια διάθεση τότε δεν είναι ο σωστός για εσένα. Στον σωστό πάντα βρίσκουμε χρόνο.

Θες σχέση ή να περνάς καλά;

Δεν είναι κακό να θες απλά να περνάς καλά με κάποιον. Είναι ωραίο να μπορείς να μοιραστείς έναν καφέ, ένα δείπνο κι ένα καλό σεξ με κάποιον χωρίς απαραίτητα να υπάρξουν υποχρεώσεις. Είναι λογικό βέβαια, μια τέτοια κατάσταση να σε μπερδέψει γι’ αυτό προσπάθησε να διαθέσεις λίγο χρόνο για να το σκεφτείς.

Είσαι οκ να ξεκινήσεις να συμβιβάζεσαι και να υποχωρείς;

Μια σχέση είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση. Προφανώς, δεν θα περνάει μόνο το δικό σου ούτε μπορείς να κάνεις ό,τι σου κατεβαίνει συνέχεια. Όσο περισσότερο καιρό περνάς μόνος σου τόσο περισσότερο βάζεις όρια και δεν βάζεις νερό στο ποτήρι σου εύκολα. Με λίγα λόγια είσαι έτοιμη να κάνεις πίσω τον εγωισμό σου για τον άλλο ή όχι;

σχέση

Διαβάστε ακόμα: Παιδιά τι λέει; Ο ρομαντισμός πέθανε; Γιατί παρακαλώ;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet