Τι είναι ο ρομαντισμός; Μήτε είναι τα λουλούδια; Μήτε είναι το πρωινό στο κρεβάτι; Μήτε είναι οι βόλτες στη φεγγαράδα; Μήτε δεν τα κάνει όλα αυτά κανείς πια κι ο ρομαντισμός έχει χαθεί; Μήτε το παράκανα με τα μήτε; Προφανώς! Όμως υπάρχει ένα point σε αυτά που λέω.

Είτε έχεις σχέση είτε όχι μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως οι άνθρωποι είναι πιο πραγματιστές από ότι στο παρελθόν και δεν κάνουν αυτό που λέμε -και κυρίως έχουμε δει από τις αμερικάνικες ταινίες-  ρομαντικές κινήσεις! Τι έχει αλλάξει όμως και δεν είμαστε πια τόσο ρομαντικοί;

Τα μηνύματα

Τα μηνύματα καλή μου αναγνώστρια δεν είναι το παλιό καλό πατροπαράδοτο φλερτ. Είναι ρίχνω τα δίχτυα μου να δω αν θα πιάσω τίποτα. Η διεκδίκηση έχει γίνει απρόσωπη και πολλαπλή. Τι σημαίνει αυτό; Είναι σπάνιο πλέον για κάποιον να διεκδικεί μόνο έναν μέσω μηνυμάτων. Συνήθως, το ενδιαφέρον του έχει περισσότερους παραλήπτες. Ε, αυτό δεν το λες και ρομαντικό.

Μικρές ρομαντικές κινήσεις #Not

Σε όλες μας ή έστω στις περισσότερες μας αρέσουν αυτές οι μικρές και φαινομενικά ασήμαντες κινήσεις: ένα τριαντάφυλλο όταν βγαίνουμε ραντεβού, να μας στείλει το αγαπημένο μας γλυκό στο γραφείο, ένα ρομαντικό δείπνο, να πεταχτεί να μας βρει έστω για λίγο επειδή του λείψαμε. Αυτά στις μέρες είναι λίγο σπάνια να το πω; Λίγο ανύπαρκτα να το πω; Βαριέστε όλοι θα το πω και θα έχω και δίκιο.

ρομαντισμός

Dating apps

Αφού ο άλλος μπορεί να βρει εύκολο σεξ γιατί να κάτσει να σκάσει μου λες; Εάν εσύ είσαι η κοπέλα που απαιτεί προσπάθεια από τον άλλον τότε σίγουρα θα έχεις γνωρίσει πολλούς μνηστήρες που θέλουν απλά λίγες στιγμές μαζί σου και bye! Αυτό που κερδίζει ο άλλος μέσα από τις εφαρμογές είναι το ότι μπορεί να μπει κατευθείαν στο ψητό όμως χάνεται όλη η αμεσότητα. Και φυσικά αυτό που χάνεται επίσης είναι η διεκδίκηση, η ουσιαστική επικοινωνία και κυρίως η συναισθηματική επαφή.

Έχεις γίνει υπερβολικά ρεαλιστής

Έχουν δει τα μάτια σου πολλά! Σου έχει τύχει ο κύριος, που σε βγάζει έξω, μιλάτε κανονικά, σε διεκδικεί, κάνετε σεξ και τσουπ εξαφανίζεται. Σου έχει τύχει εκείνος που σου λέει όσα θες να ακούσεις και μαθαίνεις ότι έχει πει τα ίδια ακριβώς σε άλλες πόσες. Σου έχει τύχει αυτός ο Μάνθος Φουστάνος που φαινόταν πολύ εντάξει αλλά είχε 15 κοπέλες «Πέγκυ μοναδική μου αγάπη» και μπορώ να συνεχίσω όσο θες. Αυτά σε έχουν κάνει να μην έχεις καμία προσδοκία, να πατάς πολύ γερά στη γη και ακόμα και εάν έρθει κάποιος ρομαντικός από τη ζωή σου είσαι τόσο καχύποπτη που δεν θα του δώσεις καμία σημασία.

ρομαντισμός

Με αυτά και με εκείνα ο ρομαντισμός έχει φύγει από το παράθυρο γιατί όλα πλέον είναι εύκολα κι ο άλλος δεν έχει καμία όρεξη να μπει στη διαδικασία να κουραστεί αφού η αμέσως επόμενη επιλογή μπορεί να ναι πιο διαθέσιμη.

Δεν χρειάζεται ν απογοητεύεσαι όμως! Αν πιστεύεις εσύ στο ρομαντισμό, σίγουρα εκεί έξω υπάρχει και κάποιος που νιώθει το ίδιο. Απλώς τσέκαρε μήπως εσύ κοιτάς τελικά προς την λάθος κατεύθυνση!

Διάβασε ακόμη: Σχέση και ειλικρίνεια: Πότε είναι OK να πεις ψέματα;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet