Έρευνα του πρακτορείου ψηφιακού μάρκετινγκ AGY47 που έγινε το 2021 αποκάλυψε ότι οι αναζητήσεις της Google στο «γιατί συνεχίζω να βλέπω περίεργα όνειρα;» αυξήθηκαν κατά 200% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ υπήρξε επίσης αύξηση 190% στους χρήστες που ρωτούσαν «γιατί συνεχίζω να έχω άσχημα όνειρα;. Αυτό μάλλον δείχνει ότι η μετά covid εποχή μάς βρίσκει να παλεύουμε με το υποσυνείδητό μας!

Ένα θέμα όμως είναι αυτό που απασχολεί το υποσυνείδητο των περισσοτέρων: ο πρώην! Τι σημαίνει το ότι συνεχίζει να πετάγεται στα όνειρά σου; Σημαίνει ότι έχεις ακόμα συναισθήματα για εκείνον; Η ειδική σε θέματα ύπνου Marilyn Devonish απαντά!

Τι δουλειά έχει ο πρώην σου στο όνειρό σου

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι μόνη! Οι αναζητήσεις με τίτλο “Γιατί ονειρεύομαι τον πρώην μου” αυξήθηκαν κατά 2.450% από το 2020 στο 2021, καθώς οι Βρετανοί προσπάθησαν να καταλάβουν πώς το ξαφνικό lockdown πυροδότησε παλιές αναμνήσεις προηγούμενων σχέσεων. Η Devonish λέει «Όνειρα για τον πρώην μπορεί να σημαίνουν πως σου λείπουν κάποιες στιγμές που πέρασαν και έτσι να εκφράζεται η θλίψη για την απώλεια αυτών των στιγμών».

«Μπορεί να αισθάνεσαι ότι  ο πρώην σου ‘’σε εγκατέλειψε’’. Αυτό μπορεί να αφορά τον τρόπο που βλέπεις εσύ τον εαυτό σου κι όχι αυτό που έγινε στην πραγματικότητα. Μπορεί να νιώθεις λίγο “στην απ’ έξω”! Αν ήσουν η κυρίαρχη της σχέσης, μπορεί να σου λείπει η εξουσία που ασκούσες».

πρώην

Σημαίνει ότι έχω συναισθήματα;

Η ειδικός απαντάει πως ναι! «Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βλέπεις στον ύπνο σου τον πρώην σου όταν έχεις ακόμα συναισθήματα για εκείνον. Μπορεί να βλέπεις στον ύπνο σου πως τα ξαναβρίσκετε ή πως συνάπτει ερωτικό δεσμό με άλλη. Αυτά τα όνειρα είναι πολύ συχνά και ουσιαστικά είναι το υποσυνείδητό σου που φέρνει στην επιφάνεια τις επιθυμίες και τους φόβους σου!»

Φοβάμαι για μελλοντικούς δεσμούς μου;

«Είναι πολύ πιθανό, ακόμα κι αν δεν έχεις συναισθήματα για τον πρώην σου, να τον βλέπεις στην αρχή μιας καινούργιας σχέσης. Ίσως όταν είσαι ξύπνια μπαίνεις σε μια διαδικασία σύγκρισης ή ίσως προσπαθείς να μειώσεις την ένταση της τωρινής σου σχέσης για να μην επαναληφθούν τα ίδια».

Τα όνειρα είναι πολλές φορές συμβολικά και βγάζουν βαθύτερα συναισθήματα, φόβους ή απλά λειτουργούν καθαρτικά «ξερνώντας» αναμνήσεις και φόβους που μπλόκαρες και ο εγκέφαλός σου σε αναγκάζει να επεξεργαστείς για να προχωρήσεις παρακάτω. Σκέψου το κι έτσι: όταν χτυπάμε, στην αρχή πονάμε και μετά η πληγή τσούζει πριν κλείσει. Έτσι λειτουργεί και το μυαλό μας!

Επιπλέον, πολλές φορές τα όνειρα με τον πρώην είναι επειδή αρχίζεις να αναθεωρείς το ποια είσαι και ο πρώην σου συμβολίζει τον παλιό σου εαυτό. «Ένα από αυτά που σε απασχολούν είναι ίσως η συνείδηση του εαυτού σου. Με λίγα λόγια, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αλλάξει και ίσως καταπιέζεις ένα κομμάτι του εαυτού σου ή χρειάζεται να έρθεις πιο κοντά σε εσένα».

Τέλος, αρκετές φορές δεν χωρίζουμε με τις καλύτερες συνθήκες! Μπορεί τα όνειρα που βλέπεις να είναι η προσπάθειά σου να συγχωρέσεις τον πρώην σου και να βάλεις ένα «σωστό τέλος» στη σχέση «Αν δεν χωρίσατε με τον καλύτερο τρόπο, τότε μάλλον προσπαθείς να συγχωρήσεις τον πρώην σου για να καταφέρεις να προχωρήσεις. Δεν είχες μέχρι τώρα την ευκαιρία να του ζητήσεις μια συγγνώμη ή μια ξεκάθαρη εξήγηση και αυτό σε βασανίζει, γι’ αυτό και δεν σταματάς να τον ονειρεύεσαι».

πρώην

Διαβάστε επίσης: Γιατί ένας χωρισμός πονάει πολύ; Και τι μπορείς να κάνεις;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet