Σε μια σπάνια φωτογραφία από το Elena’s Diary, η Μαρία Κάλλας και ο τότε σύζυγος της Μπατίστα Μενεγκίνι συλλαμβάνονται από το φακό στο Σιρμιόνε, στη λίμνη Γκάρντα της βόρειας Ιταλίας το 1957. Η εμβληματική τραγουδίστρια ήταν ιδιαίτερα υπερήφανη για τη σιλουέτα της και απολάμβανε να φορά μαγιό που την τόνιζαν, έχοντας καταφέρει να χάσει τριάντα κιλά τρία χρόνια νωρίτερα, με πολύ κόπο και έπειτα από επίπονη ιατρική αρωγή. 

Φήμες ήθελαν την τραγουδίστρια να καταπίνει μέχρι και έναν κεστοειδή σκώληκα, γνωστό στην καθομιλουμένη ως ταινία προκειμένου να αδυνατίσει…

Ήταν μια βιτριολική κριτική για την παράσταση της «Αΐντα» που εστίαζε όχι στο χάρισμα της τραγουδίστριας αλλά στο βάρος της που την έπεισε να ακολουθήσει αυστηρότατη δίαιτα αλλά και να υποβληθεί σε αμφιλεγόμενες θεραπείες προκειμένου να αποκτήσει μια σιλουέτα σαν αυτή του πρότυπου της που ήταν η Όντρει Χέπμπορν

Το 1957 ήταν βέβαια η χρονιά που η Κάλλας γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η πρώτη επαφή έγινε στη Βενετία το 1957, μέσω της περιβόητης socialite Έλσα Μάξγουελ, έπειτα από αίτημα του Ωνάση. Κατόπιν άρχισε η πολιορκία, με τον Ωνάση να στέλνει στη ντίβα μπουκέτα με τριαντάφυλλα μετά από κάθε εμφάνιση της, υπογράφοντας πάντα στην κάρτα «Ο Άλλος Έλληνας». Ήταν το ξεκίνημα ενός έρωτα που άφησε εποχή. 

Στην αρχή ο Μενεγκίνι έδειχνε περισσότερο ενθουσιασμό για το ενδιαφέρον που έδειχνε ο Ωνάσης στη σοπράνο από ότι η ίδια η Κάλλας που αντιλαμβανόταν τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε ο Ωνάσης για τον γάμο και την φήμη της. Παρ ότι γνώριζε ότι ο Μενεγκίνι οικειοποιείτο μέρος των εισοδημάτων της και πλέον δεν είχα ερωτικές επαφές, δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα ακόμη σκάνδαλο.

Διάβασε πως συνεχίστηκε το ειδύλλιο ανάμεσα στη Μαρία Κάλλας και τον Αριστοτέλη Ωνάση στο hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet