Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ίσως η πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο και η πιο φωτογραφημένη: Αν και βρίσκεται στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας εδώ και εβδομήντα χρόνια, η προσωπικότητα της εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο και ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα τις απόψεις, τις σκέψεις, ή τους φόβους πίσω από αυτά που συμβολίζει ο ρόλος της.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι των ανακτόρων για το Trooping the colour. Σύμφωνα με την Τίνα Μπράουν, οι μεγάλοι εορτασμοί για το πλατινένιο ιωβηλαίο ήταν  «η ευκαιρία μας να πούμε αντίο» στη βασίλισσα.

Οι διάδοχοι της βασίλισσας όμως δεν θα είναι σε θέση να αναπαράγουν αυτή την αίσθηση «ιερού» μυστηρίου, όπως υποστηρίζει σε νέες της δηλώσεις η Τίνα Μπράουν αλλοτινή διευθύντρια του Vanity Fair και παντοτινή ειδήμων του βασιλικού ρεπορτάζ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «The Palace Papers». Όπως εξηγεί η Μπράουν η δημόσια εικόνα της βασίλισσας διαμορφώθηκε σε μια εποχή όπου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είχαν ούτε κατά διάνοια την σημερινή τους παντοδυναμία και συνεχή παρουσία.  

Όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα το 1952 το βασιλικό ρεπορτάζ αντιμετώπιζε τα θέματα του με σέβας και διακριτικότητα και το κοινό δεν είχε καμία απαίτηση να γνωρίζει τα μυστικά της ιδιωτικής ζωής της βασιλικής οικογένειας, ή έστω να τα βλέπει τυπωμένα.

Πέρα από τα ετήσια Χριστουγεννιάτικα μηνύματα, κανείς δεν περίμενε από τη βασίλισσα να δώσει συνεντεύξεις ή να τοποθετηθεί για καίρια ζητήματα, ούτε οι ρεπόρτερ ακολουθούσαν το κάθε της βήμα, εκτός και αν αυτό ήταν σε συνεννόηση με τα ανάκτορα.

Διάβασε τη συνέχεια στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet