Βρισκόμαστε πλέον επίσημα στην καρδιά της άνοιξης και ο Απρίλιος μας καλεί να εστιάσουμε στις σχέσεις μας και να κάνουμε επιτέλους τις αλλαγές που χρειάζονται για να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας. Άλλωστε, για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα οι πλανήτες εξακολουθούν να κινούνται σε ορθή πορεία, κάτι που σημαίνει ότι οι εξελίξεις τρέχουν και μας δίνεται η ευκαιρία να δράσουμε. 

Ο μήνας ξεκινάει με τον Ερμή να εισέρχεται στο γήινο και πρακτικό ζώδιο του Ταύρου από τις 03/04/2023, μια θέση η οποία μας προσγειώνει στην πραγματικότητα και μας οπλίζει με υπομονή και επιμονή. Ο αυθορμητισμός του Κριού πάει περίπατο και τώρα κυριαρχεί η λογική σκέψη. Τα βήματα μας τώρα θα είναι αργά και σταθερά και θα προτιμήσουμε να έχουμε ένα οργανωμένο πλάνο και να μην λειτουργήσουμε παρορμητικά. Ο Ερμής στον Ταύρο εστιάζει στις πράξεις και όχι στα λόγια, επομένως δείξτε τις προθέσεις σας έμπρακτα και αφήστε τη θεωρία και τις μεγάλες υποσχέσεις. 

Στις 06/04/2023 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του μήνα στον άξονα Κριού-Ζυγού. Από τη μια πλευρά η Σελήνη στον Ζυγό, το ζώδιο της συντροφικότητας, μας υπενθυμίζει ότι η αρμονία μέσα σε μια σχέση επιτυγχάνεται όταν μπορούμε να μπούμε στη θέση του άλλου και να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας. Από την άλλη, ο Ήλιος στον Κριό θέλει να είναι στο επίκεντρο και δεν αντέχει να έρχεται δεύτερος ή να τον αγνοούν. Πόσους συμβιβασμούς μπορούμε να κάνουμε χωρίς να καταπιέσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες; Από ποιο σημείο και μετά μπορεί η ευγένεια και η διπλωματία να θεωρηθούν αδυναμία; Πόσο ανεξάρτητοι και αυτόνομοι μπορούμε να είμαστε χωρίς όμως να πληγώσουμε τους άλλους; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν κάτω από την επιρροή αυτού του φεγγαριού. 

Θα πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας ότι η σύνοδος του Ήλιου με τον Χείρωνα θα μας βοηθήσει να επουλώσουμε ένα βαθύ τραύμα, ενώ η συμμετοχή του Δία από τον Κριό μας χαρίζει αισιοδοξία, καθώς και μια διάθεση να ρισκάρουμε και να προχωρήσουμε μπροστά παρά τις όποιες δυσκολίες. Από τις 11/04/2023 η Αφροδίτη εισέρχεται στο ανάλαφρο και επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων όπου θα παραμείνει έως τις 07/05/2023. Ο έρωτας τώρα ξεκινάει από το μυαλό. 

Μας έλκει η ευφυΐα, οι έξυπνες ατάκες, το χιούμορ και οι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να χαλαρώσουμε και να συζητήσουμε τα πάντα. Τώρα είναι μια περίοδος κατά την οποία θα βαριόμαστε εύκολα και θα νιώσουμε την ανάγκη να πειραματιστούμε και να ξεφύγουμε με κάποιο τρόπο από τη ρουτίνα και τους προβλέψιμους ανθρώπους. Καινούριες γνωριμίες, επαφές και συζητήσεις ευνοούνται στο έπακρο. Στις 20/04/2023 υποδεχόμαστε τη Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα Ηλιακή έκλειψη στην τελευταία μοίρα του Κριού. Αυτή είναι η πρώτη έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Κριού-Ζυγού και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις σχέσεις μας, η οποία μας καλεί να απαλλαγούμε από παρελθοντικά μοτίβα συμπεριφοράς. 

Είναι η στιγμή να εκφράσουμε τον αληθινό μας εαυτό και να είμαστε ειλικρινείς και αυθεντικοί απέναντι στους άλλους. Θα νιώσουμε την ανάγκη να πάρουμε τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να έρθουμε σε σύγκρουση με τους άλλους ή να λήξουμε καταστάσεις. Με τη Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα Ηλιακή έκλειψη στον Κριό καλούμαστε να δείξουμε θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα και κυρίως να πιστέψουμε στον εαυτό μας, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά και θα κάνουμε χώρο στη ζωή μας για κάτι νέο. Από τις 21/04/2023 ο Ερμής ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου και μέχρι τις 15/05/2023 θα πρέπει να προσέξουμε τα λόγια μας και τις συζητήσεις μας, γιατί η επικοινωνία βραχυκυκλώνει και μπορεί πολύ εύκολα να εμπλακούμε σε παρεξηγήσεις ή να βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα. Προτιμήστε να εκμεταλλευτείτε τις επόμενες εβδομάδες για να δείτε τι πήγε στραβά μέχρι τώρα και πώς μπορείτε να το διορθώσετε με πρακτικό τρόπο.

ΚΡΙΟΣ

ΚΡΙΟΣ

Ο Απρίλιος ξεκινάει με μια Πανσέληνο στις 06/04 στον δικό σας άξονα, ένα φεγγάρι το οποίο θα φέρει στο επίκεντρο τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Είναι πιθανό αυτές τις ημέρες να έρθουν στο φως αποκαλύψεις οι οποίες θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε σχετικά με ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση. Τώρα θα δείτε προβλήματα που δεν είχατε συνειδητοποιήσει ή δεν θέλατε να αντιμετωπίσετε. Ίσως πάλι να νιώσετε αρκετή ένταση γύρω από αυτές τις ημέρες με αποτέλεσμα να λειτουργήσετε επιθετικά ή να απομακρύνετε ανθρώπους από κοντά σας. Ο Δίας μέσα σε όλο αυτό, από τη μια πλευρά θα σας χαρίσει αυτοπεποίθηση και θράσος να ρισκάρετε, αλλά από την άλλη λειτουργεί σαν ένας μεγεθυντικός φακός που τα κάνει όλα να φαίνονται υπερβολικά. Προσπαθήστε λοιπόν να κρατήσετε τις ισορροπίες και να φερθείτε πιο διπλωματικά γιατί αλλιώς θα χάσετε το δίκιο σας. Μέσα σε όλο αυτό, ο Άρης εξακολουθεί να διελαύνει στο ζώδιο του Καρκίνου, μια θέση που δημιουργεί εσωτερική αναταραχή και μπορεί να φέρει εντάσεις μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Από τις 11/04 η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο των Διδύμων και θα εγκαινιάσει μια άκρως επικοινωνιακή περίοδο για εσάς. Αν είστε αδέσμευτοι, αυτό θα είναι ιδανικό διάστημα για να βγείτε έξω, να κάνετε νέες γνωριμίες και να βάλετε στη ζωή σας ενδιαφέροντες ανθρώπους. Συζητήσεις και ραντεβού θα ευνοηθούν τώρα και θα μπορέσετε επιτέλους να εκφράσετε τις σκέψεις σας και να βρείτε λύσεις σε ζητήματα που σας απασχολούν. Στις 20/04 θα φιλοξενήσετε την Ηλιακή έκλειψη του μήνα στο δικό σας ζώδιο και αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα στην αισθηματική σας ζωή και θα αναγκαστείτε να πάρετε κομβικές αποφάσεις για τις σχέσεις σας. Αρκετοί από εσάς λοιπόν θα νιώσετε την ανάγκη να προχωρήσετε μπροστά και να πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο των καταστάσεων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αφήσετε πίσω σας ανθρώπους ή μοτίβα συμπεριφοράς που δεν σας ωφελούν πλέον. Μη φοβηθείτε την αλλαγή και πάνω απ’ όλα μην καταπιέζετε άλλο τις αληθινές σας επιθυμίες.

ΤΑΥΡΟΣ

ΤΑΥΡΟΣ

Στο ξεκίνημα του μήνα ο Ερμής θα εισέλθει στο δικό σας ζώδιο και αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα προσφέρεται για να κάνετε εποικοδομητικές συζητήσεις με το ταίρι σας και να εκφράσετε τις σκέψεις σας με περισσότερη ειλικρίνεια. Αν είστε αδέσμευτοι, ο Ερμής θα σας κάνει πιο εξωστρεφείς και επικοινωνιακούς και θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε νέες γνωριμίες. Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο για ολόκληρο το μήνα θα ενισχύσει όλη αυτή τη διάθεση και θα σας κάνει ιδιαίτερα πολυάσχολους. Ραντεβού, συζητήσεις και συναντήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα των ημερών και μπορεί να νιώσετε ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να κάνετε όλα όσα θέλετε. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να γίνετε πιο διπλωματικοί, γιατί είναι πιθανό να υπάρξουν λεκτικές αντιπαραθέσεις με τον σύντροφο σας ή να ξεσπάσετε αναίτια στο πρόσωπο που έχετε απέναντι σας. Στις 07/04 το εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα θα ρίξει λίγο τους τόνους και θα φέρει περισσότερο ρομαντισμό μέσα στις σχέσεις σας, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να έχετε μια συνάντηση η οποία θα σας γλυκάνει. Μέχρι τις 11/04 εκμεταλλευτείτε την Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο για να συμφιλιωθείτε με κάποιον/α, να επαναφέρετε την ηρεμία μέσα στις σχέσεις σας ή για να γοητεύσετε ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Στις 20/04 η Ηλιακή έκλειψη στον Κριό σας καλεί να κλείσετε οριστικά κάποιες εκκρεμότητες με το παρελθόν και να απομακρύνετε από κοντά σας τοξικά άτομα ή καταστάσεις που με κάποιο τρόπο σας βλάπτουν. Από τις 21/04 ο Ερμής ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο σας και αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα πρέπει να προσέξετε την επικοινωνία σας με τους άλλους και να αναβάλλετε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις σχέσεις σας. Τα μπερδέματα και οι παρανοήσεις είναι μέσα στο παιχνίδι, ενώ αρκετοί από εσάς μπορεί να νιώσετε ότι οι καταστάσεις είναι στάσιμες ή ότι οι άλλοι σας εκνευρίζουν με τη συμπεριφορά τους. Προτιμήστε να εκμεταλλευτείτε το επόμενο διάστημα για να στραφείτε μέσα σας και αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις με τους γύρω σας.

ΔΙΔΙΜΟΙ

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στις 06/04 πραγματοποιείται στον πιο ερωτικό οίκο του ωροσκοπίου σας και αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε έντονη την ανάγκη να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας, να βγείτε έξω και να φλερτάρετε. Αν είστε αδέσμευτοι, ο έρωτας μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα ή μπορεί απλώς να μπει στη ζωή σας ένα άτομο το οποίο θα σας παθιάσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλετε να νιώσετε ποθητοί και να ζήσετε πιο ανέμελες στιγμές, όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι οι επιπόλαιες κινήσεις και οι υπερβολικές εκδηλώσεις μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Το ευχάριστο νέο του μήνα για εσάς δεν είναι άλλο από την είσοδο της Αφροδίτης στο δικό σας ζώδιο από τις 11/04. Η θεά του έρωτα θα σας χαρίσει γοητεία και αυτοπεποίθηση και θα καταφέρετε να κερδίσετε εύκολα το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αν είστε ήδη μέσα σε μια σχέση, τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να τη βελτιώσετε και να αποκαταστήσετε την αρμονία μέσα σε αυτή. Το τρίγωνο που θα σχηματίσει με τον Πλούτωνα την ίδια ημέρα θα αναζωπυρώσει τα πάθη και μπορεί να φέρει μια νέα γνωριμία που θα σας αγγίξει σε βάθος. Ωστόσο, το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου στις 14/04 μπορεί να φέρει δυσκολίες μέσα στις σχέσεις σας ή να αντιμετωπίσετε αποστασιοποίηση από ένα πρόσωπο. Στις 20/04 η Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Κριού θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στην κοινωνική σας ζωή και θα απομακρύνετε από κοντά σας ανθρώπους που δεν σας ταιριάζουν. Από τις 21/04 ο κυβερνήτης σας, ο Ερμής, γυρνάει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ταύρου και μέσα στο επόμενο διάστημα μπορεί να έχετε επιστροφές από το παρελθόν ή να έρθουν στην επιφάνεια συναισθήματα που προσπαθούσατε να καταπνίξετε. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να συναντήσετε άτομα που είχατε να δείτε καιρό, όμως μη βιαστείτε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία πριν βεβαιωθείτε για τις προθέσεις του άλλου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο από τέλη Μαρτίου και αυτό σημαίνει ότι διανύετε μια δραστήρια περίοδο. Έχετε ανάγκη να δράσετε, να πάρετε πρωτοβουλίες και να διεκδικήσετε τα θέλω και τις επιθυμίες σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να έρθετε σε αντιπαράθεση με τους άλλους. Ο Απρίλιος λοιπόν είναι ένας μήνας κατά τον οποίο δεν θα δεχτείτε να κάνετε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς και θα τολμήσετε να ηγηθείτε των καταστάσεων και να θέσετε τους δικούς σας κανόνες. Όποιος δεν δεχτεί να πάει με τα νερά σας θα είναι εναντίον σας. Ίσως βέβαια θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, ιδιαίτερα εάν δεν θέλετε να απομακρύνετε από κοντά σας πρόσωπα που νοιάζονται για εσάς. Στο σεξουαλικό κομμάτι θα είστε ασυγκράτητοι και είναι βέβαιο ότι θα κατακτήσετε εύκολα το αντικείμενο του πόθου σας. Στις 06/04 η Πανσέληνος στον Ζυγό θα φέρει στο προσκήνιο θέματα σπιτιού και είναι πιθανό ένα κοντινό σας πρόσωπο να δοκιμάσει τις αντοχές σας με τη συμπεριφορά του. Ίσως κάποια γεγονότα να σας οδηγήσουν στην απόφαση να μετακομίσετε, να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας ή να αναδιαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το φεγγάρι αποτελεί μια ευκαιρία να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στην αισθηματική σας ζωή και να αφήσετε οριστικά πίσω σας καταστάσεις και ανθρώπους που σας κρατάνε δέσμιους. Από τις 11/04 η Αφροδίτη στους Διδύμους φωτίζει ένα πιο κρυφό κομμάτι του ωροσκοπίου σας και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε επαφές ή συναντήσεις που για κάποιο λόγο θα πρέπει να μείνουν μυστικές. Η θέση αυτή θα βγάλει στην επιφάνεια την ευάλωτη πλευρά σας και θα μπορέσετε να μπείτε στη θέση του άλλου και να κατανοήσετε καλύτερα τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα του. Στις 20/4 η Ηλιακή έκλειψη στον Κριό θα σας φέρει μπροστά σε αποκαλύψεις ή σε σημαντικά διλήμματα που αφορούν τον άξονα καριέρας-οικογένειας. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, το σημαντικότερο είναι να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και να φερθείτε με υπευθυνότητα. Από τις 21/04 ο Ερμής ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου και είναι πιθανό να φέρει μπερδέματα και παρεξηγήσεις μέσα στις φιλικές σας σχέσεις και τις κοινωνικές σας επαφές. Αν είστε αδέσμευτοι και μέσα στο προηγούμενο διάστημα γνωρίσατε ένα άτομο από μια παρέα ή από το διαδίκτυο, τώρα μπορεί να έρθει στο προσκήνιο και να υπάρξουν νέες εξελίξεις μεταξύ σας.

Διάβασε τις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζώδια στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet