Το καλοκαίρι του 2023 οι Δεσμοί της Σελήνης (ή αλλιώς το Κάρμα) στις 18/07/2023 θα μετακινηθούν στον άξονα Κριού – Ζυγού όπου θα παραμείνουν έως τις 11/01/2025. Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι ούτε πλανήτες ούτε αστεροειδείς, αλλά μαθηματικά υπολογισμένα σημεία που προκύπτουν από το σημείο που η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά της Γης, την εκλειπτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται πάντα στα απέναντι ζώδια και κινούνται πάντα σε ανάδρομη τροχιά. Επίσης, παραμένουν σε ένα ζώδιο για ενάμιση χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται συνολικά 18 χρόνια περίπου για να κάνουν μια πλήρη περιστροφή στον ζωδιακό κύκλο.

Κάρμα ή αλλιώς μαθήματα ζωής και προορισμός

Ο Βόρειος Δεσμός συμβολίζει τον προορισμό μας, το πνευματικό ταξίδι που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε και τις δυνατότητες μας. Μας δείχνει με λίγα λόγια πού μπορούμε να φτάσουμε και τι εφόδια έχουμε για να επεκταθούμε και να εξελιχθούμε. Ο Νότιος Δεσμός, που βρίσκεται πάντα στο απέναντι ζώδιο, μας δείχνει παρελθοντικές εμπειρίες που μας έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς και εκείνες τις συνήθειες ή τα μοτίβα συμπεριφοράς που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και οφείλουμε σε πρώτη φάση να τα αναγνωρίσουμε και στη συνέχεια να τα αφήσουμε πίσω μας εάν θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δυσκολίες να καταφεύγουμε στο Νότιο Δεσμό που είναι κάτι γνώριμο για εμάς και μας προσφέρει ασφάλεια. Το ζήτημα είναι ότι αν παραμένουμε στο παρελθόν (Νότιος Δεσμός) και είμαστε προσκολλημένοι σε αυτές τις συμπεριφορές, τότε δεν θα έχουμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε (Βόρειος Δεσμός) και να ανακαλύψουμε πού μπορούμε να φτάσουμε.

Τόλμη, αυτονομία και διεκδίκηση

Μέχρι τώρα οι Δεσμοί της Σελήνης βρισκόντουσαν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και ανακίνησαν θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, αξιών, χρήματος, δύναμης και πλούτου. Με τους Δεσμούς στον άξονα Κριού-Ζυγού για το επόμενο ενάμιση έτος θα μας απασχολήσουν ζητήματα αυτονομίας, ανεξαρτησίας και προσωπικής ταυτότητας. Καλούμαστε να είμαστε πιο αυθόρμητοι, να καλλιεργήσουμε έναν υγιή εγωισμό, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να είμαστε πιο επιλεκτικοί ως προς τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας. Οι εξαρτητικές σχέσεις δεν έχουν πια θέση στη ζωή μας και οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας θα πρέπει να μας βοηθάνε να εξελιχθούμε πνευματικά και όχι να μας κρατάνε πίσω ή να μας γεμίζουν με απωθημένα και ανασφάλειες.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο από τη μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού το καλοκαίρι του 2023

ΚΡΙΟΣ

Η αλλαγή των Δεσμών στον δικό σας άξονα σηματοδοτεί μια μάχη απέναντι στο «εγώ» και το «εμείς». Το ζώδιο σας συμβολίζει το αίσθημα ταυτότητας, τις προσωπικές επιθυμίες και τους στόχους, ενώ το ζώδιο του Ζυγού συμβολίζει τις διαπροσωπικές σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και την επιθυμία για αρμονία και ισορροπία. Το επόμενο διάστημα λοιπόν σας καλεί να εστιάσετε στον εαυτό σας και να αφήσετε πίσω σας σχέσεις και ανθρώπους που με κάποιο τρόπο αποτελούν βάρος πλέον για εσάς. Έχει έρθει λοιπόν η ώρα να βάλετε πλώρη για καινούριους στόχους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συγκρουστείτε με κάποιο πρόσωπο που μέχρι τώρα ήταν σημαντικό για εσάς. Δεν θα αφήσετε πλέον τις σχέσεις σας να σας καθορίζουν, θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε και θα χτίσετε μια πιο ισχυρή ταυτότητα. Καλείστε λοιπόν να γίνετε πιο ανεξάρτητοι και πιο αυτόνομοι και κυρίως να υποστηρίξετε τις επιλογές σας με θάρρος. Κάποιοι από εσάς λοιπόν μπορεί να χωρίσετε ή να αποστασιοποιηθείτε από ένα πρόσωπο, ειδικά αν αυτή τη σχέση τη διατηρούσατε από ανασφάλεια ή από συνήθεια. Αν βέβαια οι σχέσεις σας περάσουν τη δοκιμασία του επόμενου ενάμιση έτους, τότε αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν και θα είναι πολύ πιο ισχυρές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπείτε σε μια νέα φάση ζωής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον δικό σας άξονα άλλαξαν ριζικά τις ζωές σας το προηγούμενο ενάμιση έτος και σας έφεραν αντιμέτωπους με κρίσεις. Τώρα πλέον είστε πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το ποιοι είστε και τι θέλετε από τις σχέσεις σας. Με τους Δεσμούς για το επόμενο διάστημα στον άξονα Κριού-Ζυγού θα σας δοθεί η ευκαιρία να εστιάσετε στην πνευματική σας εξέλιξη. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό θέλετε να δουλέψετε σκληρά και να χτίσετε μια σωστά δομημένη καθημερινότητα, μέσα από την οποία θα είστε με κάποιο τρόπο χρήσιμοι στους γύρω σας. Ωστόσο, όλο αυτή η προσκόλληση στη ρουτίνα και η ανάγκη τελειότητας μπορεί να σας γεμίζει με άγχος και ανησυχία. Επομένως, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας καλεί να αφεθείτε στη ροή των γεγονότων και να πάψετε να ανησυχείτε για οτιδήποτε δεν βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταφέρετε να αφήσετε πίσω σας τις πληγές του παρελθόντος, να κλείσετε κύκλους που δεν οδηγούν πουθενά και να απαλλαχτείτε από φοβίες και ανασφάλειες. Το ζώδιο του Κριού θα σας διδάξει να έχετε πίστη στη ζωή, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό. Aν βρίσκεστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ή θέλετε να πάρετε κάποιες κομβικές αποφάσεις, το ένστικτο σας θα σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να τα αναλύετε και να τα εκλογικεύετε όλα, ακολουθήστε την εσωτερική σας φωνή και χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας. Με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, να στραφείτε μέσα σας για να πάρετε απαντήσεις και γενικώς να έρθετε σε επαφή με πιο πνευματικά ζητήματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού για το επόμενο ενάμιση έτος σας καλούν να εστιάσετε στην κοινωνική σας ζωή και να βρείτε σε ποιες ομάδες ανήκετε και πού αισθάνεστε ο εαυτός σας. Οι φίλοι, οι παρέες και οι συνεργάτες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για εσάς και θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα ταλέντα και τη μοναδικότητα σας. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό μπορεί να έχετε την τάση να αντιδράτε παιδιάστικα και εγωιστικά ή να δραματοποιείτε τις καταστάσεις. Είναι επίσης πιθανό να χρησιμοποιείτε τις ερωτικές σχέσεις και το φλερτ σαν ένα μέσο για να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας. Ωστόσο, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας βοηθάει να πάρετε απόσταση από τα ερωτικά δράματα, να κρίνετε τις καταστάσεις πιο ψυχρά και αντικειμενικά και κυρίως να έρθετε πιο κοντά σε ανθρώπους που μοιράζονται κοινούς στόχους, ιδέες και ενδιαφέροντα με εσάς. Το ζώδιο του Κριού συμβολίζει επίσης τους μακροπρόθεσμους στόχους και τα όνειρα σας για το μέλλον, επομένως δεν αποκλείεται να έρθουν στη ζωή σας άτομα τα οποία θα σας βοηθήσουν να δείτε ποια από αυτά είναι εφικτά και μπορείτε να τα υλοποιήσετε. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να πάρετε αποδοχή από τους άλλους, να εμπλακείτε σε νέες ομάδες και παρέες και να μην θεωρείτε λανθασμένα ότι μπορείτε να τα καταφέρετε όλα μόνοι σας. Οι συνδέσεις και οι επαφές που θα δημιουργήσετε μέσα στο επόμενο διάστημα θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να εξελιχθείτε και κυρίως στο να γνωρίσετε ποιοι πραγματικά είστε.

Διάβασε τις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζώδια στο Asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet