Την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα γίνουμε κοινωνοί ενός εκ των σημαντικότερων αστρολογικών γεγονότων του καλοκαιριού. Η ομορφότερη και συνάμα η πιο σκληρή Πανσέληνος θα λάβει χώρα στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου με τον Ήλιο από το πύρινο Λιοντάρι να φωτίζει τη Σελήνη του που θα βρίσκεται στο ψυχρό περιβάλλον του Υδροχόου.

Ομορφότερη καθώς μιλάμε για Υπερπανσέληνο, δηλαδή για ένα φεγγάρι στο περίγειο που φαίνεται κατά 15% πιο μεγάλο και κατά 30% πιο φωτεινό. 

Σκληρότερη καθώς στο σχήμα της συμμετέχουν με έναν πολύ επιθετικό τρόπο ο Κρόνος σε σύνοδο με τη Σελήνη, ο Άρης και ο Ουρανός σε τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Ήλιο. Αυτός ο συνδυασμός των πλανητών ονομάζεται Ταυ Τετράγωνο και είναι πολύ ισχυρός, ικανός να προκαλέσει έντονα γεγονότα. Ο περιοριστικός Κρόνος μας δείχνει τα λάθη μας με την προτροπή να γίνουμε πιο συνειδητοί, μετατρέποντας τα παθήματα του παρελθόντος σε μαθήματα ουσίας για το παρόν και το μέλλον. Ο εκρηκτικός συνδυασμός Άρη – Ουρανού λειτουργεί σαν μία ηφαιστειακή ενέργεια έτοιμη να εκραγεί. Προκαλεί επιθετικότητα, αντιπαλότητα και ατυχήματα, ξαφνικά και αναπάντεχα γεγονότα. 

Το σχήμα της Πανσελήνου θα ήθελε έναν ονειρεμένο κόσμο για να μην αποδώσει σκληρότητα. Σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο στη σφαίρα του πιθανού είναι η επιθετικότητα, οι πιο απαράδεκτες και έντονες αντιδράσεις σε μέρη του πλανήτη που «βράζουν» λόγω εχθρότητας, οι σεισμοί, οι εκρήξεις ηφαιστείων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πυρκαγιές, τα ατυχήματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακούσουμε κάτι θλιβερό για κάποιο πολύ ισχυρό πρόσωπο.

Σε επίπεδο προσωπικό, αυτό που οφείλουμε να θυμόμαστε είναι ότι η αυτοκυριαρχία και η προσπάθειά μας να μην αφήνουμε τον εγωισμό να παίρνει τα ηνία της συμπεριφοράς και των αποφάσεών μας, θα είναι αυτά που θα μας σώσουν από τα προβλήματα της Πανσελήνου. Πιθανές είναι οι εντάσεις, οι αντιπαραθέσεις, οι απογοητεύσεις που μπορεί να έρθουν κυρίως από την τάση να τραβάμε τα πράγματα στα άκρα. Μία φαινομενικά υποχωρητική στάση μπορεί να φαντάζει ως αδυναμία αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα είναι απλά μία έξυπνη κίνηση. 

Ας προσπαθήσουμε να ρίχνουμε τους τόνους. Ας επικεντρωθούμε στο πώς θα απολαύσουμε το φαινόμενο καθώς η ομορφιά του θα αποτελέσει σίγουρα μία από τις εικόνες που θα συντροφεύουν τον χειμώνα μας, γεμίζοντάς μας με ελπίδα για το καλοκαιρινό φως που, ακόμη και στα πιο δύσκολα, εν τέλει έρχεται…

Ας δούμε πώς θα μας επηρεάσει η Πανσέληνος του Αυγούστου, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας:

ΚΡΙΟΣ: Τα γεγονότα θα σου κάνουν ξεκάθαρο ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι και συνοδοιπόροι σου σε συλλογικούς χώρους που δραστηριοποιείσαι ή ακόμη και στη δουλειά σου. Μην απορρίψεις την πιθανότητα να αλλάξεις άρδην τους στόχους σου. Μπορεί πίσω από τη δυσκολία να κρύβεται η μελλοντική σου επιτυχία.

ΤΑΥΡΟΣ: Καλό είναι να προσέχεις τις κινήσεις σου για να μην κάνεις κάποιο λάθος που θα σε εκθέσει κοινωνικά. Επίσης, κράτησε τους τόνους χαμηλά στη δουλειά σου και μην εκφράσεις τις ενστάσεις σου στους ανωτέρους σου καθώς οι εξελίξεις μπορεί να σε απογοητεύσουν. 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Φρόντισε να έχεις προβλέψει ακόμη και την πιο ανούσια λεπτομέρεια αν ταξιδέψεις. Τουλάχιστον κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να αποφύγεις τις ταλαιπωρίες. Μία αναπάντεχη συνάντηση μπορεί να σε ταξιδέψει στο παρελθόν σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Η κυκλοθυμία σου εντείνεται και, γενικά, θα έχεις πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, αποζητώντας την προσοχή των άλλων και ιδιαίτερα του ατόμου που σε συντροφεύει. Προσπάθησε να μην πιέζεις για να μην κουράζεις. Πιθανό είναι να προκύψει ένα οικονομικό πρόβλημα.

ΛΕΩΝ: Οι σχέσεις σου, προσωπικές ή επαγγελματικές, περνούν από συμπληγάδες. Θα νικήσεις αν ρίξεις τους τόνους κι αν δεν βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις. Κάθε σου κίνηση πρέπει να είναι αποκύημα συνετών σκέψεων και καταστολής του εγωισμού σου. Σε περίπτωση που σε προκαλέσουν δείξε την ανωτερότητά σου αδιαφορώντας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Οι υποχρεώσεις σου αυξάνονται και, ενδεχόμενα, πράγματα που τα θεωρούσες εύκολα τώρα να φαντάζουν σαν ένα μεγάλο βουνό που πρέπει να ανέβεις. Θα τα καταφέρεις μόνο αν επικεντρωθείς στη δουλειά σου χωρίς να αναμιγνύεσαι σε παρασκηνιακές δράσεις, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκτήσεις συμμάχους.

ΖΥΓΟΣ: Αυτή την περίοδο θα κερδίσεις πολλά στον ερωτικό τομέα αν σκέφτεσαι σοβαρά για την προσωπική σου ζωή κι αν αναλάβεις την ευθύνη της δέσμευσης. Αν αναλώνεσαι σε παιχνίδια και παίζεις προσπαθώντας να πάρεις επιβεβαιώσεις, ο απολογισμός σου θα σε απογοητεύσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Κάποια οικογενειακά προβλήματα ή θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία σου μπορεί να σε αποσπάσουν από την καλοκαιρινή ραστώνη. Φρόντισε να τα αντιμετωπίσεις με γνώμονα τη λογική και όχι υπό του πρίσματος των συναισθηματικών εξάρσεων. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Αναπάντεχα συναπαντήματα μπορεί να σε βάλουν σε σκέψεις ή ακόμη και να σου προκαλέσουν διλήμματα στην περίπτωση που ξαναφουντώσουν συναισθήματα που είχες καταπνίξει. Οι παρορμητικές αντιδράσεις δεν θα βοηθήσουν. Αντίθετα, θα κερδίσεις πολλά αν δίνεις χρόνο στην εσωτερική σου φωνή να εκφραστεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Οι ανασφάλειές σου εντείνονται και το άγχος κυριαρχεί. Καλό είναι να τις καταστείλεις καθώς πρέπει να αξιοποιήσεις την καλοκαιρινή ραστώνη για να ξεκουραστείς και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Να θυμάσαι ότι οι φόβοι μας συνήθως είναι αυταπάτες. Ένα οικονομικό πρόβλημα είναι πιθανό να σε ταλανίσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Μολονότι δεν το συνηθίζεις, υπερχειλίζεις συναισθηματικά, ευαισθητοποιείσαι και η ευθιξία σου μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Προσπάθησε να μην κάνεις την τρίχα τριχιά και δείξε κατανόηση στα άτομα που σε περιβάλλουν, ιδιαίτερα αν μιλάμε για πολύ οικείους και αγαπημένους.

ΙΧΘΥΕΣ: Το παρελθόν επιστρέφει και σε βάζει σε διλήμματα καθώς έρχονται στην επιφάνεια συναισθήματα που σε μπερδεύουν. Καλό είναι να μην αντιδράσεις παρορμητικά και να θυμηθείς όχι μόνο τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα του παρελθόντος. Να προσέχεις το παρασκήνιο που είναι πιθανό να δρα σε βάρος σου.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet